29 Σεπ 2010

Μητρικός Θηλασμός-Διαγωνισμός!


Ο Μητρικός Θηλασμός εκτός του ότι ξεπέρασε τους 200 αναγνώστες στο blogger και τους 1.000 στο facebook (δηλαδή τους χίλιασε που λένε) διοργανώνει και ένα διαγωνισμό με τρεις νικητές.

Τι θα κερδίσουν; Μα το δεύτερο βιβλίο του παιδιάτρου Στέλιου Παπαβέντση 'Προικισμένα μωρά, εμπνευσμένοι γονείς: Για μια άλλη προσχολική αγωγή'

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση συμμετοχής και μπείτε και εσείς στην κλήρωση.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010!

Καλή επιτυχία!

28 Σεπ 2010

Πισίνα και μπρατσάκια γίνεται;Εδώ και μια εβδομάδα έχουμε ξεκινήσει, μαζί με τις καινούργιες φιλενάδες μας, να πηγαίνουμε κολυμβητήριο. Μιλάω πάντα για τη μικρούλα μας, τη Ναντίνα μας. Η μεγάλη τις ίδιες μέρες και ώρες έχει αγγλικά, οπότε μοιραζόμαστε στα δύο εγώ και ο σύζυγος! Οφείλω να ομολογήσω ότι τα καταφέραμε πάλι.

Το δελφινάκι μου λοιπόν, στις φωτογραφίες τη βλέπετε σε καλοκαιρινές πόζες στην παραλία, απολαμβάνει το μπάνιο στην πισίνα όχι μόνο επειδή έχει την παρεούλα της αλλά και επειδή μαθαίνει καινούργια πράγματα.

Όπως να κάνει μπουρμπουλήθρες, κάτι που στο πρώτο μάθημα και δοκιμαστικό δεν το κατάφερε και είχε στενοχωρηθεί. Δεν έγινε όμως το ίδιο και με το δεύτερο μάθημα που τα κατάφερε και μετά με είχε ζαλίσει γιατί συνέχεια με ρωτούσε αν την είδα. Και όλο και μου έδειχνε χθες (τρίτο μάθημα) πως κάνουν τις μπουρμπουλήθρες. Σημειωτέον ότι οι μπουρμπουλήθρες χρειάζονται για το μάθημα βουτιάς που έπεται αργότερα!!!

Χθες λοιπόν και ενώ είμαστε στα αποδυτήρια και ετοιμαζόμαστε για την είσοδο μας στην πισίνα με ρωτάει το εξής θεϊκό:

'Μαμά, τα μπρατσάκια τα πήραμε;'

23 Σεπ 2010

Και η κλήρωση έγινε....

Η ηλεκτρονική μας κλήρωση ολοκληρώθηκε με βάση τη λίστα συμμετοχών που υπάρχει στην καρτέλα Διαγωνισμός

Ιδού οι νικήτριες!!!

 1. Παππά Γεωργία-Ιωάννινα (10)


 2. Στεφανάτου Εύη-Αθήνα (5)


 3. Κασάπη Βασιλική-Αθήνα (25)


 4. Παπακωνσταντίνου Ευαγγελία-Αθήνα (26)


 5. Τυροπούλου Αναστασία-Αθήνα (31)


 6. Μαγγανάρη Εύη-Αθήνα (28)


 7. Τσάκωνα Μαρία-Καλαμάτα (4)


 8. Καστρινοπούλου Αγγελική-Θεσσαλονίκη (32)


 9. Αλεξίου Γιάννα (16)


 10. Πέτση Όλγα-Αθήνα (19)

Όπως βλέπετε στα δυο πρώτα κουτάκια αναφέρονται ο αριθμός 1 στο min και 32 στο max. Με αυτόν τον τρόπο βγήκαν οι 10 νικητήριοι αριθμοί. Μετά τα ονόματα αριθμήθηκαν από το 1 έως το 10, όπως βλέπετε παραπάνω, και διεξήχθη καινούργια κλήρωση για να βρεθεί η μεγάλη νικήτρια που κερδίζει την περιποίηση χεριών από την καλή μας φίλη Kalli

Και η κοπέλα που κερδίζει το μεγάλο μας δώρο είναι η.....................


 Παπακωνσταντίνου Ευαγγελία από την Αθήνα

Συγχαρητήρια στην Ευαγγελία. Θα περιμένουμε τις εντυπώσεις σου ε;
Συγχαρητήρια σε όλες όσες κέρδισαν!
Ευχαριστούμε όλες τις κοπέλες που δήλωσαν συμμετοχή.

Η Mamma El θα έρθει σε επαφή με τις νικήτριες για να τις ενημερώσει για τον τρόπο αποστολής του δώρου τους.

Στο μέλλον θα υπάρξουν και άλλοι διαγωνισμοί. Για αυτό να είστε 'συντονισμένοι' στη σελίδα μας!
22 Σεπ 2010

Μια παροιμία που σημαίνει πολλά......


Σήμερα το απόγευμα επιστρέφοντας στο σπίτι από το γραφείο άκουσα στο ραδιόφωνο μια υπέροχη Κινέζικη παροιμία που με έκανε να ανατριχιάσω και να σκεφτώ πόσος σοφός ήταν αυτός που τη σκέφτηκε.

Και φυσικά πόσο δίκιο έχει.

Θα ήθελα λοιπόν να τη μοιραστώ μαζί σας.

'Τον κόσμο δεν τον κληρονομήσαμε από τους γονείς μας.
Τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας!'

Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα. Δεν συμφωνείτε;21 Σεπ 2010

Νέα έκκληση απευθύνει η UnicefΓενεύη, 21 Σεπτεμβρίου 2010 

Η UNICEF δημοσιοποιεί έκθεση για την έκτακτη βοήθεια για τις πλημμύρες στο Πακιστάν η οποία αναφέρει ότι: «με περισσότερα από 10 εκατομμύρια παιδιά να έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, η ανθρωπιστική κρίση στο Πακιστάν είναι τόσο κολοσσιαία που οι πραγματικές της διαστάσεις εξακολουθούν να ξεπερνούν τη φαντασία του κοινού σε όλο τον κόσμο.»

Αναγνωρίζοντας το μέγεθος της κρίσης και με τις ανάγκες να αυξάνονται, η UNICEF αναθεώρησε την αρχική της έκκληση, αυξάνοντάς την στο ποσό των 252,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ποσό αυτό θα καλύψει περίοδο 12 μηνών από τον Αύγουστο του 2010 έως το τέλος Ιουλίου 2011. 

Η UNICEF αναζητά 160,8 εκατομμύρια δολάρια ώστε να καλύψει το ποσό της έκκλησης.Με πάνω από 20 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν πληγεί, η κρίση στο Πακιστάν ξεπερνά τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που επλήγησαν από το τσουνάμι του Ινδικού ωκεανού το 2004, από το σεισμό στο Κασμίρ του 2005 και από το σεισμό στην Αϊτή το 2010. 

Στο χειρότερο σημείο των πλημμύρων σχεδόν το ένα πέμπτο της χώρας βρισκόταν κάτω από το νερό. Οι πλημμύρες κατέστρεψαν μεγάλα τμήματα αγροτικής γης και σπαρτών σε μια χώρα που ήδη δεν διέθετε διατροφική επάρκεια.Η ανθρωπιστική δράση της UNICEF στο Πακιστάν εστιάζεται στην παροχή νερού και υγιεινής, τη διατροφή, την υγεία και την προστασία των παιδιών.

Όσον αφορά την παροχή νερού και υγιεινής η UNICEF συνολικά βοηθάει πάνω από 6 εκατομμύρια ανθρώπους μέσω συνδυασμένων υπηρεσιών παροχής καθαρού ασφαλούς νερού και επεξεργασίας νερού για οικογένειες. Αυτές οι υπηρεσίες συμπεριλαμβάνουν τη μεταφορά νερού με φορτηγά, εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού και επισκευή πηγαδιών.Στον τομέα της Υγείας, πάνω από μισό εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών εμβολιάστηκαν κατά της πολιομυελίτιδας και πάνω από 420.000 παιδιά κατά της ιλαράς.

Βασικά εφόδια διατροφής φθάνουν σε πάνω από 375.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών και πάνω από 50.000 έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες.Περίπου 35.000 παιδιά έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες εκπαίδευσης και αναψυχής και 26.000 παιδιά και γυναίκες έχουν λάβει ψυχολογική υποστήριξη.Η έκθεση της UNICEF επισημαίνει πως ορισμένες περιοχές του Πακιστάν, κατά κύριο λόγο η Επαρχία Sindh, συνεχίζουν να είναι πλημμυρισμένες και πως εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων βρίσκονται σε διαδικασία μετεγκατάστασης. 

Σε άλλες περιοχές, καθώς υποχωρούν τα νερά των πλημμύρων, άνθρωποι επιστρέφουν στα σπίτια τους. Τα βιοποριστικά τους μέσα έχουν καταστραφεί σε περιοχές όπου οι άνθρωποι ήδη πάσχιζαν να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές τους ανάγκες, ακόμα και πριν τις πλημμύρες. 

Η κρίση κατά κανένα τρόπο δεν έχει τελειώσει και οι συνέπειές της θα είναι αισθητές για χρόνια, ακόμα και για δεκαετίες, αναφέρει η έκθεση.

Η Ελληνική Επιτροπή έχει απευθύνει έκκληση για βοήθεια στα παιδιά στο Πακιστάν και έχει θέσει στη διάθεση του κοινού τον αριθμό λογαριασμού της Εθνικής Τράπεζας: 169/505003-02 ενώ δωρεές μπορούν να γίνουν και μέσα από την ιστοσελίδα της στο www.unicef.gr

20 Σεπ 2010

Γιατί και οι μαμάδες έχουν ψυχή.....

και θέλουν τη βόλτα τους. Έστω και μέχρι την πλατεία Συντάγματος. Έστω και μαζί με τα μικρά τους. Κάποιες προτίμησαν να έρθουν σόλο αφήνοντας τα αγγελούδια τους στα έμπειρα χέρια του μπαμπά ή της γιαγιάς. Αλλες από τα δύο, τρία ή τέσσερα έφεραν μόνο το ένα!

Άλλα μια είναι η ουσία. Ότι όλες περάσαμε υπέροχα. Φαίνεται κιόλας από τα χαμόγελα μας.Η Ολίβια του 'Είμαι μαμά' οργάνωσε μια σουπερ συνάντηση στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα και πολλές δώσαμε το παρόν.

Στηθήκαμε κιόλας για φωτογραφίες στα σκαλιά της πλατείας και οι περαστικοί μας χάζευαν. Μάλιστα κάποιοι ξένοι μας έβγαζαν και οι ίδιοι φωτογραφίες. Ξαφνικά χτύπησε το τηλέφωνο μιας κοπέλας και ο άντρας της είπε ότι μας έδειχνε η τηλεόραση. Κοίτα να δεις που ένα τσούρμο μαμάδες με καροτσάκια, μωράκια και πιτσιρίκια προκαλεί το ενδιαφέρον πολλών!!!!

Για καφεδάκι δεν πήγαμε και πολύ μακριά. Στη παραδίπλα καφετέρια.

Ήπιαμε το καφεδάκι μας, τα μικρά μας έφαγαν τοστάκια, μιλήσαμε, γελάσαμε, γνωρίσαμε καινούργια πρόσωπα και υπέροχες φατσούλες και ξεφύγαμε λίγο από την καθημερινότητα μας. Αλλά και τα μικρά μας το διασκέδασαν. Έπαιξαν, χόρεψαν, τραγούδησαν, χοροπήδησαν και γενικώς ξεσήκωσαν την πλατεία Συντάγματος.

Τη λίγη ώρα που καθίσαμε περάσαμε υπέροχα. Ευχαριστούμε πολύ την Ολίβια και εύχομαι σύντομα να το επαναλάβουμε. Και να είμαστε ακόμα περισσότερες.

Τελικά μήπως οι μαμάδοσυναντήσεις κάνουν τη διαφορά;


Κάνε παιδιά να δεις καλό......Σου λένε μετά!!!!!!

17 Σεπ 2010

Και τώρα θα κάνουμε αγγλικά!


Και έφτασε που λέτε η ώρα να κάνουν αγγλικά στο σχολείο..... Μάλιστα από ότι άκουσα από μια άλλη μαμά θα έχουν τρεις φορές την εβδομάδα. Μακάρι να έχουν και τις δύο δασκάλες γιατί η μια είναι Ελληνίδα και η άλλη Αυστραλέζα! Το βρίσκω πολύ μπροστά το σχολείο μας.....

Η μαμά μιας συμμαθήτριας της Νεφέλης είναι γραμματέας σε ένα φροντιστήριο αγγλικών, μάλιστα διδάσκει κιόλας μερικές φορές, και τη ρώτησα τι γνώμη έχει για τα βιβλία. Α, ναι! Ξέχασα να σας πω ότι μας έδωσαν και τα βιβλία. Μαζί και ένα dvd και ένα cd. Εγώ νόμιζα ότι θα ήταν σαν τα άλλα βιβλία, δηλαδή του Οργανισμού, και όχι σαν αυτά που δίνουν στα φροντιστήρια. Και η άλλη μαμά το ίδιο μου είπε. Την είδα κατενθουσιασμένη με τα βιβλία. Τουλάχιστον κάτι καλό έκανε μια φορά το Υπουργείο. Να τα βλέπουμε κι αυτά ε;

Τα βιβλία είναι με σκληρό εξώφυλλο και με υπέροχη εικονογράφηση. Πολύχρωμο με πολλές ασκήσεις, λιτά κείμενα, επεξηγήσεις, τραγουδάκια κλπ. Σαν να πηγαίνει το παιδί σε φροντιστήριο δηλαδή. Μη σας πω ότι μπορεί να είναι καλύτερα από τα βιβλία που μας έχουν πει να αγοράσουμε από τα αγγλικά της Νεφέλης, χωρίς να θέλω να θίξω τις επιλογές τους συγκεκριμένου φροντιστηρίου.


Πιθανόν τα ίδια βιβλία να δοθούν και στην πρώτη δημοτικού λόγω του αναμορφωμένου προγράμματος. Δεν ξέρω. Ίσως έχουν τυπώσει άλλα για την τρίτη δημοτικού, ίσως όχι. Πάντως εμείς φέτος θα ξεκινήσουμε σαν να βρίσκονται τα παιδιά στην πρώτη προκαταρκτική αφού  μέχρι πέρσι δεν ίσχυε το αναμορφωμένο πρόγραμμα και τα παιδιά δεν έκαναν αγγλικά.......

Μόλις ξεκινήσει και το δικό μας σχολείο να σχολάει στις 14:00 το μεσημέρι θα πάρω πληροφορίες από γονείς που έχουν τα παιδάκια τους στην πρώτη και θα σας ενημερώσω! Εκτός αν γνωρίζει κάποια μανούλα που μας παρακολουθεί και το παιδάκι της είναι στην πρώτη δημοτικού και έχει ήδη ξεκινήσει με το νέο αναμορφωμένο πρόγραμμα. Δηλαδή κάνει αγγλικά. Θα της είμαστε ευγνώμων αν μας ενημέρωνε σχετικά.

Και φυσικά δεν γράφω όλο αυτό το κατεβατό επειδή με έχει πιάσει πολυλογία αλλά και για να σας παρουσιάσω τα βιβλία των αγγλικών μας. Here we are then.......


16 Σεπ 2010

Δεν τα σιδερώνω σου λέω!


'Μα πως γίνεται να μη σιδερώνεις;' της απαντάω εγώ. Και όμως, επιμένει. Για ποια μιλάω; Για διάφορες φίλες μου, οι οποίες ισχυρίζονται ότι δεν σιδερώνουν τα πλυμένα τους ρούχα κλπ αλλά απλώς τα κρεμάνε στην ντουλάπα. Να σημειώσω ότι όλες τα πλένουν στο πλυντήριο. Αλλά τα ρούχα τους μοιάζουν σιδερωμένα! Μα πως γίνεται; Εμένα γιατί είναι μέσα στην τσαλάκα;

Και δεν μπορώ να βγω με τσαλακωμένα ρούχα από το σπίτι. Δεν αισθάνομαι άνετα...... Εγώ σιδερώνω σχεδόν τα πάντα. Εκτός από κάποια ρούχα που είναι έτσι φτιαγμένα και δεν θέλουν ούτε ένα πάτημα. Υπάρχουν και αυτά. Το καλύτερο θα ήταν να είναι όλα έτσι. Ξέρετε πόσο χρόνο θα γλιτώναμε; Ουουουου......... Τώρα τρώω τουλάχιστον δύο ώρες για να σιδερώσω περίπου τρία πλυντήρια!  Θα μου πείτε γιατί τα αφήνω να πολλαπλασιάζονται τόσο πολύ. Γιατί θέλω να κάνω αυτή τη δουλειά μόνο 1 φορά την εβδομάδα. Βέβαια, με το που τελειώνω τα σχεδόν τρία πλυντήρια σίδερο έχουν απλωθεί άλλα τρία! Οπότε το θέμα διαιωνίζεται.....

Όμως γίνεται να γλιτώσετε το σίδερο. Αρκεί να μην βάλετε το πλυντήριο να τα στίψει. Αλλά μπορείτε να τα απλώσετε με όλα τα νερά να τρέχουν; Εγώ όχι!!!! Γιατί μετά θα μαζεύω τα νερά. Άρα; Μήπως υπάρχει κι άλλη λύση και δεν την ξέρω; Αν εσείς έχετε να προτείνετε κάτι άλλο σας παρακαλώ πείτε το και σε εμένα. Όχι τίποτα άλλο για να μην ταλαιπωρούμαι άδικα!!!!


15 Σεπ 2010

Και ξεκίνησαν τα πάρτι!

Τρεις μέρες πριν ξεκινήσει και επίσημα η νέα σχολική χρονιά εμείς ήμασταν καλεσμένες σε παιδικό πάρτι. Νωρίς-νωρίς φέτος ξεκινήσαμε!

Με τη μετακόμιση στο καινούργιο σπίτι γνωρίσαμε και καινούργιες φίλες αλλά και φίλους! Την Παρασκευή λοιπόν το απόγευμα η νέα μας φίλη που ακούει στο όνομα Αμίνα γιόρταζε τα έκτα της γενέθλια και φυσικά δεν μπορούσαμε εμείς να λείπουμε!!!!

Μετά τη συγκατάθεση της μαμάς της, η οποία, πριν λίγες μέρες έμαθε ότι περιμένει το τρίτο της μωράκι (να πάνε όλα καλά της εύχομαι) θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε!


Τα κορίτσια, αλλά και τα λίγα αγοράκια που ήταν στο πάρτι, ευχαριστήθηκαν παιχνίδι! Αλήθεια σας λέω. Σε αυτό βοήθησε και μια μαμά που έχει σπουδάσει θεατρολογία και απασχόλησε τα παιδιά! Την ευχαριστούμε πολύ!

Αφού σβήσαμε τα κεράκια και ευχηθήκαμε στην εορτάζουσα......

χορέψαμε...... παίξαμε......

κάναμε τα βατραχάκια......
και ζωγραφίσαμε.....

Και αποφασίσαμε να φύγουμε κατά τις 1:00 τα χαράματα!!! Αλλά το καταδιασκεδάσαμε!

Για το τέλος σας αφήνω μια φωτο έκπληξη! Η μικρούλα που κρατάει η Νεφέλη μου αγκαλίτσα είναι η Αννούλα που είχα αναφέρει σε μια ανάρτηση μου τις προάλλες με τίτλο 'Είμαι μια ιδιοφιλία!'14 Σεπ 2010

Άμοιρη μάνα κουβάλα!


Όπως ακριβώς λέει ο τίτλος. Εγώ είμαι η άμοιρη μάνα και όλες μας που κουβαλάμε τις ασήκωτες τσάντες των παιδιών μας κάθε πρωί! Μα πέστε μου..... γιατί αυτή η δασκάλα είπε στα παιδάκια μας να κουβαλάνε όλα τα βιβλία κάθε μέρα στο σχολείο, ενώ δεν κάνουν ακόμα παρά μόνο γλώσσα και μαθηματικά, μέχρι να βγάλουν λέει πρόγραμμα; Και δεν είναι και λίγα. 12 τον αριθμό, κάποια χοντρά, κάποια ψιλά.

Το πρωί είδα και έπαθα μέχρι να φτάσουμε στο σχολείο της. Και αν με κούρασε εμένα φανταστείτε πόσο κουράζεται η μικρούλα μου για να την ανεβάσει από το προαύλιο μέχρι την τάξη της στον πρώτο όροφο! Και αύριο διπλασιάζεται το βάρος. Γιατί; Θα κουβαλάμε και τα καινούργια τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, κάποια άλλα υλικά (ευτυχώς θα τα αφήσουν στο σχολείο) και το λεξικό το οποίο είναι θεόρατο. Σε πάχος εννοώ! Θα κλατάρω αύριο σας το λέω. Θα με μαζεύετε με τα κουταλάκια!

Και αν νομίζετε ότι τελειώσαμε με τα βιβλία γελιέστε! Δεν μου είπε τίποτα η κόρη μου αλλά ξέρω ότι υπάρχουν κι άλλα. Και ένα από αυτά είναι και των αγγλικών. Σήμερα είχαν αγγλικά αλλά η δασκάλα δεν τους το έφερε. Μήπως γιατί δεν το έχουν στείλει ακόμα; Κατά τα άλλα χθες το πρωί ο κ. Παπούλιας που παραβρέθηκε στο 26ο Δημοτικό Νίκαιας είπε στην Καθημερινή ότι όλα ξεκινούν με θετικούς οιωνούς και παρόλο που είχαν προβλεφθεί 20.000 κενά σε εκπαιδευτικούς τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

Μας κοροϊδεύουν σίγουρα!!! Να λέμε και ευτυχώς που οι ελλείψεις στο δικό μας σχολείο περιλαμβάνονται μόνο στους δασκάλους το νέου αναμορφωμένου προγράμματος και του ολοήμερου, όπως είχα αναφέρει και στην ανάρτηση 'Καλή πρόοδο'.

Τέσπα, το θέμα μας είναι το βάρος της τσάντας. Πάντως το πρωί χαριτολογώντας είπα στην κόρη μου:

'Δεν έπαθα σκολίωση ως μαθήτρια, θα την πάθω τώρα'

Θα αρχίσω βάρη να το ξέρετε. Να φτιάξω μπράτσα για το κουβάλημα. Πάλι καλά που έχουμε και το σύζυγο και μας πηγαίνει ορισμένες φορές με το αυτοκίνητο. Γιατί τσάντα 100 κιλών και συγκοινωνίες δεν παλεύεται! Και σε δύο χρόνια θα τις έχω διπλές. Μια στον έναν ώμο και μια στον άλλον. Ε, ρε γλεντια!!!! Τι στο καλό μέχρι τότε θα έχω αποφασίσει να βγάλω δίπλωμα οδηγήσης. Σωστά;


Διαγωνισμός 'Είμαι μαμά' | Η φωτογραφία μας

Όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερη ανάρτηση, όχι πολλές μέρες πίσω, η Ολίβια του 'Είμαι μαμά' διοργανώνει ένα διαγωνισμό φωτογραφίας.

'Είμαι μαμά' Διαγωνισμός

Μπορείτε να μπείτε στη σελίδα της 'Ελληνίδες Μαμάδες'  στο facebook και να δείτε τις φωτογραφίες των υπέροχων ζουζουνιών που παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό!

Κάπου εκεί είμαστε και εμείς με αυτή τη φωτογραφία!


Αλλά και η Kalli μας με αυτή τη φωτογραφίαΔεν είναι υπέροχες; Δείξτε μας την προτίμηση σας πατώντας 'Μου αρέσει' σε κάθε φωτογραφία ξεχωριστά. Όσο πιο πολλά 'Μου αρέσει' κοινώς 'Like' μαζέψουμε τόσο πιο κοντά στο υπέροχο δώρο της Ολίβιας θα είμαστε!
Νόστιμο κολατσιό για το σχολείο.

Εδώ και τρία χρόνια που η μεγάλη μου κόρη πηγαίνει πρώτα σε δημόσιο νηπιαγωγείο και τώρα σε δημόσιο δημοτικό σχολείο της φτιάχνω εγώ το κολατσιό της. Το προτιμώ γιατί δεν μου αρέσουν τα τρόφιμα του κυλικείου και σίγουρα ξέρω τι τρώει αφού το έχω φτιάξει με τα χεράκια μου.

Έχω ψάξει στο ιντερνετ και έχω βρει διάφορες συνταγές για κουλουράκια, μπισκότα, κέικ κλπ. Μου έχουν δώσει φίλες μου δικές τους συνταγές, έχουμε φτιάξει μαζί με τις μικρές διάφορες από αυτές και το έχουμε καταευχαριστηθεί!!! Κέικ με κακάο ή χωρίς, κέικ καρότου, κέικ με κομματάκια μήλου, μπισκότα λευκά ή με σοκολάτα, κουλουράκια τραγανά, ψωμάκι με σπιτική μερέντα ή μαρμελάδα, σαντουιτσάκι με τυράκι και γαλοπούλα. Αλλά τελευταία στο φόρτε της είναι και μια συνταγή που την ξετρελαίνει!

Κεκάκια με λαχανικά ή αλλιώς Αλμυρά μάφινς με λαχανικά & ανθότυρο. Και το πρώτο κολατσιό για την πρώτη εβδομάδα του σχολείου που μου ζήτησε ήταν το παραπάνω. Και εγώ σήμερα είπα να μοιραστώ μαζί σας και τη συνταγή αλλά και φωτογραφίες από την προετοιμασία τους καθώς τα κορίτσια μου με βοήθησαν στην παρασκευή τους.

Υλικά για 12 μάφινς


• 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• ½ φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
• 125 γραμ. λιωμένο Βιτάμ κλασικό
• 3 αβγά
• 200 γραμ. τριμμένο ανθότυρο
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 1 φλιτζάνι τριμμένα καρότα
• 1 φλιτζάνι τριμμένα κολοκυθάκια
• 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
• 1 κουτ. της σούπας Βιτάμ Culinesse και λίγο αλεύρι για το εσωτερικό της φόρμας
• αλάτι 

Προετοιμασία


1. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

2. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το Βιτάμ, προσθέστε τα αβγά χτυπημένα, τα κρεμμυδάκια, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, το ανθότυρο, τον δυόσμο και λίγο αλάτι.

3. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε απαλά για να ενωθούν τα υλικά. 

4. Αλείψτε με το Βιτάμ Culinesse και αλευρώστε το εσωτερικό μίας φόρμας με 12 θήκες για μάφινς. Μοιράστε το μείγμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά. Όταν ψηθούν τα μάφινς, βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα για λίγη ώρα μέχρι να τα ξεφορμάρετε.


Πηγή προέλευσης της συνταγής: www.mednutrition.gr

Καλή επιτυχία και καλό φάγωμα.
Διατηρήστε τα στο ψυγείο αν θέλετε να κρατήσουν αρκετές μέρες.