31 Ιαν 2011

Κάθε μέρα μια θετική σκέψη


Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσω να κάνω θετικές σκέψεις σήμερα όταν η μέρα μου έχει ξεκινήσει τόσο στραβά! Μια δασκάλα από το σχολείο της μεγάλης μας είπε να προσέξουμε, να προσπαθήσουμε να μάθουμε τι έχει συμβεί και με κάποιες άλλες συμμαθήτριες συνωμοτούν εναντίον μιας τρίτης. Και έλεγα ότι δεν θα έχουμε τέτοια θέματα. Πόσο έξω έπεσα!!!!!
Και έπειτα, έκανα δύο ολόκληρες ώρες να φτάσω στο γραφείο. Ο λόγος; Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, το ότι το λεωφορείο που παίρνω έχει πάψει πλέον να πηγαίνει κέντρο και σταματάει κάπου στη Συγγρού, όλα τα υπόλοιπα λεωφορεία ήταν γεμάτα, το ίδιο και το τραμ και στην τελική έχω βαρεθεί να πληρώνω τα μαλλιοκέφαλα μου σε ταξί προκειμένου να φτάσω στο γραφείο. Δεν δουλεύω για τα ταξί στην τελική!!!! Αύριο δεν θα κινείται τίποτα και το σκέφτομαι από τώρα να μην ξεκινήσω καν για το γραφείο!!!!

Αλλά επειδή δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι τη μέρα μου, μουρτζούφλα, ας βάλουμε μερικές θετικές σκέψεις, μπας και ανέβει λίγο το ηθικό μας!!!!

28 Ιανουαρίου
Δύο φράσεις χαρακτηρίζουν έναν υγιή, φιλομαθή νου: 
το "Δεν ξέρω" και το "Αλλά θα μάθω".

29 Ιανουαρίου
Το να παραδέχεσαι πως είχες άδικο για κάτι που ήσουν σίγουρος 
πως είχες δίκιο είναι δείγμα μεγάλης ωριμότητας.

30 Ιανουαρίου
Οι άνθρωποι επηρεάζονται από αυτά που κουβαλάνε στο κεφάλι τους, 
όχι απ' αυτά που κουβαλάς εσύ στο δικό σου.

31 Ιανουαρίου
Αυτά που κρύβεις κάτω από το χαλί όταν σκουπίζεις 
έχουν μια κακή συνήθεια: 
συνήθως μένουν εκεί.

Ας προσπαθήσουμε να σκεφτόμαστε θετικά μέσα στην καθημερινή τρέλα που ζούμε!

29 Ιαν 2011

Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι


Έτσι λέγεται η παράσταση που παρακολούθησαν στον παιδικό σταθμό της Ναντίνας στις αρχές Ιανουαρίου. Η μικρή γύρισε στο σπίτι με τις πιο όμορφες εντυπώσεις και περιέγραφε την παράσταση με κάθε λεπτομέρεια. Τόσο καλά που νόμιζα ότι την είχα παρακολουθήσει κι εγώ!

Για να γράψουμε παρακάτω μερικά λόγια για την παράσταση του "Θεάτρου του παπουτσιού πάνω στο δέντρο".Μια φορά κι έναν καιρό, ήρθε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, όμορφο και χαριτωμένο. Την τρίτη νύχτα από τη γέννησή του, μπήκαν αθόρυβα στο δωμάτιο του μωρού οι τρεις Μοίρες...
Στάθηκαν πάνω απ’ την κούνια του κι άρχισαν να λένε τα γραμμένα του. Πρώτη μίλησε η μεγαλύτερη, η Κλωθώ, που γνέθει το νήμα της ζωής μας: «Αυτό το κορίτσι θα έχει μυαλό που πατά στη γη και φαντασία που αγγίζει τον ουρανό. Θα μάθει την τέχνη του αργαλειού και θα υφαίνει τόσο όμορφα, όσο η Άνοιξη όταν στρώνει το χώμα λουλούδια».

Έπειτα, μίλησε η μικρότερη, η Άτροπος: «Θα ζήσει πολλά χρόνια», είπε μόνο. Δεν της αρέσουν, βλέπετε, οι πολλές κουβέντες. 

Κι ύστερα μίλησε η μεσαία, η Λάχεση, που αποφασίζει τι θα λάχει στον καθένα μας: «Τα παιδικά της χρόνια θα κυλήσουν χαρούμενα. Τα νιάτα της θ’ ανθίσουν σαν τριαντάφυλλα. Θα παντρευτεί έναν πλούσιο νέο που θα την αγαπά. Θα τον ακολουθήσει στα ξένα. Αλλά»… Ποτέ δεν είναι καλό όταν η Λάχεση λέει «αλλά». «…Αλλά λίγο καιρό μετά το γάμο τους, ο άντρας της θα χάσει όλη του την περιουσία και θα ζήσουν στη φτώχεια»!


Και μ’ αυτά τα λόγια, αέρας έγιναν οι Μοίρες και χάθηκαν…

Με στημόνι αρχαίους ελληνικούς μύθους και λαϊκές αφηγήσεις...

...με υφάδι παραδοσιακά τραγούδια του αργαλειού, νανουρίσματα και παιχνιδοτράγουδα...
...το Θέατρο του παπουτσιού υφαίνει επί σκηνής την ιστορία της Ρηνιώς, μιας νεαρής υφάντρας...

Τα παιδιά παίζουν, διασκεδάζουν, συμμετέχουν σε εργαστήρι υφαντικής και στο τέλος δημιουργούν το δικό τους χειροποίητο ενθύμιο από την παράσταση! 


Περισσότερες λεπτομέρειες για την παράσταση αλλά και για ακόμα περισσότερες μπορείτε να δείτε στη σελίδα του "Θεάτρου του παπουτσιού πάνω στο δέντρο"

27 Ιαν 2011

Κάθε μέρα μια θετική σκέψη


Καιρό έχω να γράψω θετικές σκέψεις και στο τέλος θα φύγει ο Ιανουάριος και εγώ θα έχω μείνει πίσω. Τι θα έχω μείνει, που έμεινα δηλαδή.
Ζητώ συγγνώμη αλλά κάτι οι δουλειές, κάτι το βαρβάτο κρυολόγημα που έχω δεν με έχουν αφήσει να είμαι τυπική σε κάποιες υποχρεώσεις μου.

Και ας ξεκινήσουμε με την καλύτερη θετική σκέψη για σήμερα, τουλάχιστον για εμένα. Θα έχουμε μπόλικες σήμερα. Εσείς διαλέξτε αυτή που σας αντιπροσωπεύει καλύτερα.

19 Ιανουαρίου 2011
Η αποδοχή της άγνοιας είναι η προϋπόθεση της μάθησης.

20 Ιανουαρίου 2011
Μην ψάχνεις για την ευτυχία.
Καλύτερα βρες ένα στόχο που να έχει σημασία για σένα,
και καθ' οδόν προς την επίτευξη του 
ίσως βρίσκεται η ευτυχία.

21 Ιανουαρίου 2011
Δεν μπορείς να ζεις στο παρελθόν,
αλλά μπορείς να χάνεις το χρόνο σου στο παρόν
αναπολώντας το.

22 Ιανουαρίου 2011
Το να "ξεφύγεις απ' τον εαυτό σου" είναι σχήμα λόγου.
Μην προσπαθείς, αφού πάντα θα τον κουβαλάς μαζί σου.

23 Ιανουαρίου 2011
Αν υπάρχει ένας πλανήτης όπου βασιλεύουν ο νόμος και η δικαιοσύνη,
τότε σίγουρα αυτός δεν είναι η Γη.

24 Ιανουαρίου 2011
Η αποτυχία έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ' την επιτυχία,
γιατί σου διδάσκει περισσότερα πράγματα.

25 Ιανουαρίου 2011
Οι επαγγελματίες της ψυχικής υγεία συχνά δεν κάνουν 
διάλειμμα για φαγητό το μεσημέρι.
Και μετά έχουν το θράσος να παραδίδουν και σεμινάρια κατά του στρες.

26 Ιανουαρίου 2011
Αν κάποιος σου δώσει μια συμβουλή,
μην την κρίνεις βιαστικά ως σωστή ή λαθεμένη.
Σκέψου την προσεκτικά κι αν έχει νόημα,
ακολούθησε την.

27 Ιανουαρίου 2011
Επειδή θαυμάζεις κάποιον,
δεν σημαίνει πως έχει πάντα δίκιο.
Κρίνε με προσοχή τα λεγόμενα των ινδαλμάτων σου.


23 Ιαν 2011

Athens Metro Mall-Πήγαμε κι εμείς!


Ναι, πήγαμε και εμείς αλλά Κυριακή.............. χαχαχαχα!
Για να μην παρασυρθούμε και ψωνίσουμε καταλάβατε;

Βασικά πήγαμε για τα παιδιά. Από το πρωί συζητάγαμε για το που θα πάμε σήμερα που ήταν Κυριακή και θέλαμε οπωσδήποτε παιδότοπο. Ώσπου ο άντρας της κουμπάρας μου πέταξε την ιδέα για το Athens Metro Mall στον Άγιο Δημήτριο. Και ξεκινήσαμε λοιπόν.......

Ο παιδότοπος καταπληκτικός, αν και λίγο τσουχτερή η τιμή: 8 ευρώ το παιδί! ΟΚ λες είναι ημερήσιο το εισιτήριο, αλλά πόσο θα αφήσεις τα παιδιά να παίξουν; Για πόσες ώρες; Εμείς καθίσαμε περίπου 3 ώρες. Νομίζω ότι ευχαριστήθηκαν παιχνίδι, ε, τι λέτε;


Τι έλεγα; Α, ναι! Ο παιδότοπος καταπληκτικός αλλά οι τουαλέτες των παιδιών ήταν ακόμα καλύτερες. Γιατί θα αναρωτιέστε. Σιγά, μια τουαλέτα είναι......... Κι όμως, επειδή τα ζουζούνια μας είναι οι πριγκίπισσες και οι πρίγκιπες της ζωής μας ακόμα και στην τουαλέτα πρέπει να κάθονται σε θρόνο με κορόνα!!!! Η κόρη της κουμπάρας μου, όταν την πήγα μέσα, έψαχνε να βρει που είναι η τουαλέτα για να κάτσει χαχαχα...........


Πολύ καθαρός ο χώρος και διαθέτει ξεχωριστές τουαλέτες για τους μεγάλους ακόμα και αλλαξιέρα για τα βρεφάκια σας. Εμένα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.Ο παιδότοπος διαθέτει ξεχωριστή αίθουσα για πάρτι, τιμή δεν ρώτησα-την επόμενη φορά, που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει ή από το "Χένσελ και Γκρέτελ" ή από το "Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων". Διαλέγετε και παίρνετε.


Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν ο χώρος του παιδότοπου, όχι σαν χώρος, αλλά το γεγονός ότι δεν ήταν ιδιαίτερα φωτισμένος στο εσωτερικό του. Ή έτσι μου φαινόταν εμένα απ' έξω που τον έβλεπα!
Στο εξωτερικό λειτουργούσε παγοδρόμιο, με επίσης τσουχτερή τιμή: 10 ευρώ την ώρα!!! και είχε και μπόλικα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τρενάκι κλπ. Να έχεις λεφτά να ξοδέψεις δηλαδή...........


Κάποια στιγμή, και αφού οι κορασίδες μας είχαν σταματήσει τα μέσα-έξω στον παιδότοπο, κάναμε μια βόλτα στα μαγαζιά να χαζέψουμε βιτρίνες. Στα τρία πρώτα επίπεδα λειτουργούν καταστήματα με ότι μπορείτε να φανταστείτε. Ρούχα, παπούτσια, παιδικά, αξεσουάρ, γυαλιά, σουπερ μαρκετ, τράπεζα, φαρμακείο κλπ. Στο τέταρτο επίπεδο βρίσκονται οι κινηματογράφοι και όλος ο όροφος προσφέρεται για φαγοπότι αφού περιλαμβάνει καταστήματα όπως Goody's, καφετέριες, κινέζικο, γλυκά, σουβλάκια κλπ.


Γενικά ένας πολύ ωραίος χώρος που μπορείς να συνδυάσεις τα ψώνια σου, τη διασκέδαση σου αλλά και το στομάχι σου! Ευκαιρία να το επισκεφθείτε κι εσείς!

19 Ιαν 2011

Διαγωνισμός Αγάπης-Η συμμετοχή μας!

Σε προηγούμενη ανάρτηση είχα αναφερθεί στο Διαγωνισμό Αγάπης που έχει διοργανώσει η ΜαρίαΖ από το Keep Thinking και ο οποίος έχει σαν θέμα του την ΑΓΑΠΗ αφού στις 14 Φεβρουαρίου είναι του Αγίου Βαλεντίνου.

Ζητάει λοιπόν από τους αναγνώστες της να δημιουργήσουν έργα τέχνης από διάφορα υλικά που στην ουσία τα είχαν για πέταμα. Δεν χρειάζεται όμως τα έργα τέχνης να είναι αποκλειστικά για τον Άγιο Βαλεντίνο. Οι αναγνώστες της μπορούν να δημιουργήσουν οτιδήποτε αρκεί να το έχουν φτιάξει με πολύυυυυυυυυυυυυυυυυ αγάπη, να το χαρίζουν σε κάποιον που αγαπούν, ακόμα και με τον τρόπο που αγαπούν.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Φεβουαρίου 2011 και μπορείτε να συμμετέχετε κι εσείς ανεβάζοντας απλά τις φωτογραφίες με τα αγαπησιάρικα έργα σας στο Greecycle Μοναδική προϋπόθεση να γίνεται μέλη του forum!

Φυσικά δεν μπορούσε η Mamma El να είναι εκτός συναγωνισμού. Και εφόσον  είχα ήδη μισοέτοιμο στο σπίτι ένα μπαστούνι της βροχής (μουσικό όργανο) βρήκα το κίνητρο να το τελειώσω. Ορίστε λοιπόν και η δική μας συμμετοχή που θα τη βρείτε εδώ
18 Ιαν 2011

Προσωπική θετική σκέψη..........


Σήμερα χρειάζομαι τις θετικές σκέψεις όλων σας. Η κουμπαρούλα μου, που είναι έγκυος στα διδυμάκια, πήγε χθες να κάνει εξετάσεις αίματος και καμπύλη ζαχάρου. Δυστυχώς το δεύτερο δεν κατάφερε να το φέρει εις πέρας γιατί δεν άντεξε και έκανε εμετό το διάλυμα. Θα το επαναλάβει σύντομα.

Όταν όμως πήγε να πάρει τις εξετάσεις αίματος έμεινε το ίδιο έκπληκτη όσο και η κοπέλα του μικροβιολογικού, η οποία αναγκάστηκε να κάνει την ανάλυση δύο φορές. Ο αιματοκρίτης της ήταν τόσο χαμηλός που όλοι απορούμε πως στεκόταν όρθια και μάλιστα σε καλή κατάσταση.

17,9 με φυσιολογικές τιμές 30-38!!!!!!

Το ίδιο είπε και ο γιατρός της, επιμένοντας ότι από το μικροβιολογικό έκαναν λάθος, και λέγοντας της να πάει σήμερα το πρωί από το νοσοκομείο, να τις επαναλάβει. Πήγα και εγώ μαζί της με μια μικρή καθυστέρηση (αφού έπρεπε να πάω σχολείο τις μικρές) και δυστυχώς οι εξετάσεις δεν είχαν μεγάλη διαφορά...........19 ο αιματοκρίτης σήμερα!

Γενικά η ίδια έχει χαμηλό αιματοκρίτη, αλλά ο γιατρός απορεί, γιατί όπως της είπε φαίνεται σαν να χάνει από κάπου αίμα-κάτι που δεν αποδεικνύεται από πουθενά-και σαν να της λείπουν δύο φιάλες αίμα. Το αποτέλεσμα; Της έκανε εισαγωγή για μετάγγιση!

Τα μωράκια είναι καλά, τα είδαν στον υπέρηχο, και η ίδια δεν αισθάνεται κάτι διαφορετικό πέρα από κάποιες ζαλάδες που είχε κατά καιρούς. Περιμένω να τακτοποιηθεί στο δωμάτιο της και θα την πάρω τηλέφωνο. Ήθελα να κάτσω και μαζί της αλλά με "έδιωξε" για να έρθω στο γραφείο!

Κοριτσάκι μου οι προσευχές μας είναι μαζί σου!

17 Ιαν 2011

Είμαστε trendy και δεν το ξέραμε!

Αλλά η Μαρία από το Keep Thinking μας το δήλωσε χαρίζοντας μας το trendy βραβείο! Για να δείξουμε σε όλους πόσο trendy μπορεί να είναι τελικά η μητρότητα στις μέρες μας. Με τη σειρά μας θέλουμε να το χαρίσουμε σε όσες μαμάδες διατηρούν ιστολόγια και είναι trendy, όχι μόνο εκείνες αλλά και τα μωρά τους!!!!


Επίσης να αναφέρουμε ότι στο ίδιο ιστολόγιο μέχρι τις 13/2/2011 θα τρέχει ένας διαγωνισμός. Ένας μεγάλος διαγωνισμός Αγάπης που λαμβάνει χώρα στο Greecycle !

Πως μπορείτε κι εσείς να συμμετέχετε; Απλό και λίγο περίπλοκο μαζί!
Πρέπει να φτιάξετε κάτι που θα περιέχει ένα υλικό το οποίο ανακυκλώνεται (κάτι που σε διαφορετική περίπτωση θα πετάγατε.... πχ μια εφημερίδα ή ένα κουτί από δημητριακά ή μια κρεμάστρα κλπ) και που να αφορά την αγάπη!
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια τεχνική θέλετε ή όποιο υλικό πχ πηλό, σύρμα, χαρτί, και ότι άλλο σας κάνει να νιώθετε δημιουργικοί!

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό Αγάπης του Keep Thinking θα βρείτε εδώ

Αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει και δημιουργήστε ένα χειροποίητο και άκρως οικολογικό έργο τέχνης που θα ξεχειλίζει από την αγάπη σας!!!!
Κάθε μέρα μια θετική σκέψη


Θετικές σκέψεις για να ξεκινήσουμε όμορφα και χαμογελαστά την εβδομάδα μας!!!!

14 Ιανουαρίου
Να είσαι εξαιρετικά καχύποπτος με τους ψυχαναλυτές 
που μιλούν δημόσια για τη ζωή διάσημων ανθρώπων. 
Αν τους είχαν όντως ασθενείς, λειτουργούν αντιδεοντολογικά, 
κι αν δεν τους γνωρίζουν, 
διατυμπανίζουν την άγνοιά τους.

15 Ιανουαρίου
Μη δίνεις ποτέ συμβουλές που δεν θα ακολουθούσες ο ίδιος. 
(Πολύ σοφό!)

16 Ιανουαρίου
Τα βάθρα προορίζονται για αγάλματα, όχι για ανθρώπους

17 Ιανουαρίου
Η πείρα πάντα διδάσκει, αλλά εμείς δεν προσέχουμε πάντα στο μάθημα της. 
(Από εδώ και πέρα θα είμαστε οι πρώτοι μαθητές)

18 Ιανουαρίου
Οι νόμοι μπορούν να εκδικηθούν την κακή συμπεριφορά, 
αλλά όχι και να την αποτρέψουν.


14 Ιαν 2011

Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω.............


Όπως λέει και το γνωστό άσμα του Παντελή Θαλασσινού. Ο καιρός περνάει γρήγορα, σαν νερό-το έχω πει πολλές φορές-και πίσω μας μένουν μόνο οι αναμνήσεις. Χαρούμενες ή θλιμμένες, τις θυμόμαστε πάντα με μια γλυκόπικρη γεύση στα χείλη μας. Όπως όταν απολαμβάνω κάθε πρωί έναν διπλό καπουτσίνο με κανέλα. Την ίδια ακριβώς γεύση μου αφήνει......

Βλέπω τις κόρες μου να μεγαλώνουν....... Φέτος η μικρή έκλεισε τα 5 της χρόνια και όλοι μου λένε: "Καλέ πως πέρασαν τα χρόνια; Πότε την είχες στην κοιλιά, πότε μεγάλωσε;"

Και το ίδιο σκέφτομαι για εμένα. Πότε ήμουν στην κοιλιά της μαμάς μου και πότε μεγάλωσα. Τόσο πολύ-έχω ακόμα δρόμο βέβαια μπροστά μου-που έχω και δύο παιδιά!!!!

Τι ωραία κι ανέμελα που είναι τα παιδικά μας χρόνια! Γιατί φεύγουν τόσο γρήγορα; Τότε θέλαμε να μεγαλώσουμε γρήγορα. Τώρα να μικρώσουμε (όπως λέει και η Ναντίνα) και πάλι! Ειδικά τα μαθητικά μου χρόνια ήταν τα καλύτερα.........

Παρόλο που ήμουν μοναχοπαίδι δεν ένιωσα μοναξιά. Στην ίδια πολυκατοικία έμενε ένα αγοράκι, η αδελφή ψυχή μου, ο αδελφός που δεν είχα. Είχαμε διαφορά μόνο μερικούς μήνες και μεγαλώσαμε μαζί. Από το πρωί μέχρι το βράδυ ήμασταν μαζί! Τι να πρωτοθυμηθώ; Τις ατελείωτες ώρες παιχνιδιού; Τα ραβασάκια που γράφαμε και δίναμε ο ένας στον άλλον; Εκείνος κλεινόταν στο μπάνιο και εγώ του τα έβαζα κάτω από την πόρτα χαχαχα............ Αυτά στο δημοτικό.
Στο γυμνάσιο είχαμε μεγάλη παρέα.

Και στο γυμνάσιο έχω ζήσει απίστευτες στιγμές. Καταλήψεις, κοπάνες αλλά και διάβασμα με τα κομπρεσέρ δίπλα στα αυτιά μου! Φάρσες με τους συμμαθητές, τρομεροί καθηγητές (και στο Λύκειο ακόμα καλύτεροι), οι πρώτοι έρωτες!!!!!! Το πρώτο σκίρτημα της καρδιάς............ Να βλέπεις τον άλλον και να ανατριχιάζεις ολόκληρη, να σε αγγίζει και να νιώθεις ότι φλέγεσαι! Θυμάστε τα μπλουζ που χορεύαμε στα πάρτι; Αναρωτιόμασταν αν θα μας ζητήσει να χορέψουμε εκείνος που έχουμε καψουρευτεί. Και όταν γινόταν αυτό ήμασταν στον παράδεισο!!!!

Δεν μας ένοιαζε τίποτα άλλο τότε. Δεν είχαμε σκοτούρες, προβλήματα...... Τα βλέπαμε όλα ρόδινα.

Δεν ξέρω πότε θεωρείται η καλύτερη στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου. Εγώ πιστεύω ότι σε διαφορετικές φάσεις της ζωής μας ζούμε έντονες στιγμές. Είτε πρόκειται στην παιδική, εφηβική ή ενήλικη φάση της. Υπάρχουν όμως κάποιες που χαράσσονται στην καρδιά μας, στο μυαλό μας, στην ψυχή μας. Όπως η γέννηση των παιδιών μας!

Τώρα είμαστε εμείς στη θέση των γονιών μας. Εμείς ανησυχούμε για το μέλλον τους. Εκείνα απλά χαίρονται την ανέμελη παιδική τους ηλικία. Σκοπός μας είναι να τους την προσφέρουμε όσο πιο απλόχερα μπορούμε. Για να μεγαλώσουν και εκείνα με τη σειρά τους και να έχουν να θυμούνται εξίσου υπέροχα παιδικά χρόνια.

Οι κόρες μου βιάζονται να μεγαλώσουν και με ρωτούν συνέχεια:

"Μαμά πότε θα μεγαλώσω; Να γίνω και εγώ μανούλα;"

Εγώ τους απαντάω:

"Μην βιάζεστε. Χαρείτε όσο μπορείτε τα παιδικά σας χρόνια. Ζήστε το τώρα!"

Και εύχομαι να με έχει ο Θεός καλά, να είμαι δίπλα τους, να τις δω να μεγαλώνουν και ας χτυπάει πισώπλατα ο χρόνος! Η ζωή είναι μικρή........ Ας την ζήσουμε όσο πιο έντονα μπορούμε!

13 Ιαν 2011

Αν ήταν οι μπάμιες κρουασάν

Αν είχαν όλοι οι άνθρωποι να φαν
και οι παππούδες δόντια να μασάν

Αν ήξεραν οι κούκλες να μιλάν
Αν δεν με έτσουζε το σαμπουαν

Αν ήταν ο μπαμπάς μου σουπερμαν
Η βρύση αν δεν ήταν τόσο παν

Αν όλοι ήξεραν να παίζουν πιαν.....
Να παίζουν, να χορεύουν, να γελάν
Αν ήξεραν τα αστέρια να μετράν
Αν ήταν οι μπάμιες κρουασάν!!!!Κάθε μέρα μια θετική σκέψη


Τελικά μου φαίνεται θα το πηγαίνω κάθε τρεις μέρες. Έτσι, για να είναι πιο πλούσια η ανάρτηση!
Ας σκεφτούμε θετικά λοιπόν!

11 Ιανουαρίου 2011
Φαντάσου τη ζωή σαν έναν αγώνα ποδοσφαίρου. 
Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες τις οποίες μπορείς να εκμεταλλευτείς 
και θα σου δοθούν πολλές πάσες που θα σε βοηθήσουν 
να πετύχεις το στόχο σου.

12 Ιανουαρίου 2011
Μπορείς να αγγίξεις την τελειότητα αλλά όχι να τη διατηρήσεις.
Ένα ζευγάρι παγοδρόμων μπορεί να καταφέρει να πάρει 
το άριστα από όλους τους κριτές, 
αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συνέβαινε ξανά το ίδιο 
αν επαναλάμβανε αμέσως μετά το πρόγραμμα του.

13 Ιανουαρίου 2011
Όταν οι άνθρωποι σου λένε
"Μάζεψε τα κομμάτια τους",
σε αντιμετωπίζουν σαν ένα εύθραυστο αντικείμενο, 
και μάλιστα ήδη σπασμένο.


10 Ιαν 2011

Το ξέρασε, τρακάροντας!!!


Τις προάλλες στην πεθερά μου η Νεφέλη κρατάει στα χέρια της ένα ψεύτικο τριαντάφυλλο και η Ναντίνα λέει:

"Η Νεφέλη κρατάει ένα ξεραμένο τριαντάφυλλο. Μαμά, το ξέρασε!!!!" 

Την ίδια μέρα και αφού έχουμε φύγει από την πεθερά μου και ενώ είμαστε στο αυτοκίνητο ρωτάει η Νεφέλη (είχαμε περάσει την είσοδο της πολυκατοικίας)

"Μπαμπά που πάμε;"

Και παίρνει την εξής απάντηση από την αδερφή της:

"Να τρακάρουμε!!!"
 
Κάθε μέρα μια θετική σκέψη


Συνεχίζουμε και σήμερα με ακόμα περισσότερες θετικές σκέψεις!!!!

8 Ιανουαρίου 2011
Μη φοβάστε να παραδεχτείτε ότι αγνοείτε κάτι. 
Η παραδοχή της άγνοιας θα σας παρακινήσει να βρείτε 
την απάντηση σε αυτό που δεν γνωρίζετε.

9 Ιανουαρίου 2011
Να αντιμετωπίζουμε τις υποθέσεις ως θεωρητικές εκδοχές 
για πράγματα που χρειάζεται να ελεγχθούν σε σύγκριση με την πραγματικότητα 
κι όχι ως αδιαμφισβήτητα γεγονότα.

10 Ιανουαρίου 2011
Οι ειδικοί είναι άνθρωποι που αξίζει να ακούς, αλλά δεν είναι αλάθητοι.
Επίσης, μπορείς να μη γνωρίζουν επακριβώς την κατάσταση που σε αφορά.
Για αυτό μη χρησιμοποιείς τη γνώμη των ειδικών ως υποκατάστατο της δικής σου.


Η κλήρωση επαναλαμβάνεται......


Η κλήρωση για το παιδικό βιβλίο των Εκδόσεων Ψυχογιός με τίτλο


επαναλαμβάνεται λόγω αδυναμίας επικοινωνίας με την πρώτη νικήτρια κ. Κωνσταντινίδου Ολυμπία από τη Θεσσαλονίκη!

Παρακάτω παραθέτουμε εκ νέου τη λίστα των συμμετεχόντων:


1.      Νικολαϊδου Χριστίνα-Θεσσαλονίκη
2.      Πασατσιφλικιώτη Μένη-Θεσσαλονίκη
3.      Κούκουλα Χριστίνα-Αθήνα
4.      Ζησιοπούλου Ιωάννα-Λάρισα
5.      Αλεξίου Χριστίνα-Φάρσαλα
6.      Ταμτάκου Σοφία-Θεσσαλονίκη
7.      Αναστασίου Τζένη-Αθηνα
8.      Μιχαηλίδου Πηνελόπη-Νέα Ραιδεστός
9.      Ηλιάδου Σταθούλα-Κρήτη
10.  Δριτσούλα Σωτηρία-Κόρινθος
11.  Τάσιου Μαρίνα-Δράμα
12.  Χατζή Ηλιάνα-Λάρισα
13.  Χαϊνοπούλου Ασημίνα-Θεσσαλονίκη  
14.  Ψαρικίδου Χρύσα-Κομοτηνή
15.  Λαζαρίδου Σοφία-Θεσσαλονίκη
16.  Ζιώγας Κώστας-Αθήνα
17.  Κορρέ Ειρήνη-Αθήνα
18.  Μαργαρίτη Ευγενία-Καλαμάτα
19.  Βασιλούδη Μαρία-Καβάλα
20.  Καστρινοπούλου Αγγελική-Θεσσαλονίκη
21.  Σωτηροπούλου Χρυσούλα-Σαλαμίνα
22.  Φανίδου Εύη-Ξάνθη
23.  Βλαχάκη Δήμητρα-Ηράκλειο
24.  Παπαδιά Πελαγία-Αθήνα
25.  Σεγκάνης Αντώνης-Ταύρος
26.  Καραγεώργη Ξένη-Μεσσηνία
27.  Μητροσίλη Αναστασία-Αθήνα
28.  Δημητρίου Πολυτίμη-Τρίπολη
29.  Χυτούδη Δώρα-Λάρισα
30.  Σέρρας Γεράσιμος-Καλλιθέα
31.  Κρητικός Ιωάννης-Λακωνίας
32.  Παπουτσέλης Ιάκωβος-Αθήνα
33.  Σιαφακάς Χρήστος-Ιωάννινα
34.  Γκανάσου Ειρήνη-Άργος
35.  Αποστολάκη Βίκυ-Ιωάννινα
36.  Κασάπη Ευαγγελία-Αθήνα
37.  Σωτηράκος Γιώργος-Γέρακας
38.  Κασάπη Βασιλική-Αθήνα
39.  Κάβουρας Κωνσταντίνος-Αθήνα
40.  Τζαγκαράκη Αιμιλία-Χανιά
41.  Παπαχειμώνα Ευαγγελία-Αθήνα
42.  Μιχαλόπουλος Κωνσταντίνος-Αθήνα
43.  Σπυριδάκη Δέσποινα-Λάρισα
44.  Δεκαρίστου Αγγελική-Αθήνα
45.  Μέλης Δημήτριος-Αθήνα
46.  Σαπουνιώτη Μαίρη-Αθήνα
47.  Πούλου Ιωάννα-Αθήνα
48.  Άγα Φλώρα-Αθήνα
49.  Ηλιάδου Δέσποινα-Θεσσαλονίκη
50.  Βλασσοπούλου Βασιλική-Αθήνα
51.  Καραουλάνη Μαρίνα-Αθήνα
52.  Κυριακοπούλου Αγάθη-Πάτρα
53.  Λεμπέση Ιωάννα-Αθήνα
54.  Κριτσελά Φωτεινή-Αθήνα
55.  Δουλγέρογλου Αντωνία-Αθήνα
56.  Μπουσγάς Αντώνης-Τρίπολη
57.  Μπουραντά Μέλπω-Κρήτη
58.  Τέφτση Όλγα-Αθήνα
59.  Καραθεοδώρου Κατερίνα-Θεσσαλονίκη
60.  Σιδηροπούλου Μαρία-Σκίδρα
61.  Δεδούσης Σάκης-Θεσσαλονίκη
62.  Κόκολης Γρηγόρης-Αθήνα
63.  Σουγιουλτζή Μυρσίνη-Ξάνθη
64.  Βαή Μαρία-Θεσσαλονίκη
65.  Ντιβέρη Ελένη-Καλαμάτα
66.  Δρίτσουλα Αφροδίτη-Κόρινθος
67.  Καργά Γιάννα-Αθήνα
68.  Σταυροπούλου Σταματίς-Αθήνα
69.  Κωνσταντινίδης Μάκης-Θεσσαλονίκη
70.  Ηλιάδου Μάρθα-Νέα Μηχανιώνα
71.  Σιμιτσή Δήμητρα-Θεσσαλονίκη
72.  Φωτιάδου Ρούλα-Βέροια
73.  Μαυρουδή Μαρία-Κρήτη
74.  Σταύρου Ελένη-Καρδίτσα
75.  Γιαρέντη Σοφία-Άργος
76.  Καλαντζή Βασιλική-Πάτρα
77.  Κόκολης Δημοσθένης-Ξυλόκαστρο
78.  Φλωροκάπη Γιώτα-Καβάλα
79.  Μηνάς Μιχάλης-Κιάτο
80.  Τσιχλάκη Ρόζα-Σπάτα Αττικής
81.  Ατματζίδου Σοφία-Όλγα-Θεσσαλονίκη
82.  Καλιάνη Κυριακή-Βέροια
83.  Ελευθεριάδης Μπάμπης-Θεσσαλονίκη
84.  Τουλγκέρη Νίκη-Αθήνα
85.  Τζιγέρη Ελένη-Θεσσαλονίκη
86.  Μπλάνα Κωνσταντίνα-Αθήνα
87.  Παπαναγιώτου Βασιλική-Αθήνα
88.  Δουλγκέρη Τριανταφυλλιά-Θεσσαλονίκη
89.  Γεωργιάδου Ειρήνη-Ροδόπη
90.  Μεστούση Μαρία-Αθήνα
91.  Γκοδοσίδου Ειρήνη-Ξάνθη
92.  Παπουτσέλης Ιάκωβος-Αθήνα
93.  Λάμπρου Παναγιώτης-Αρτέμιδα
94.  Χατζησταυριανού Στέλλα-Αρτέμιδα
95.  Θωμόγλου Ευαγγελία-Αθήνα
96.  Σπύρου Αναστασία-Καρδίτσα
97.  Μπέκου Πολυξένη-Αθήνα

 

Και η νέα μας νικήτρια είναι:

η κ. Δημητρίου Πολυτίμη από την Τρίπολη.

Επικοινωνήσαμε μαζί της και μέσα στην εβδομάδα θα παραλάβει το βιβλίο. Συγχαρητήρια!
8 Ιαν 2011

Και γίναμε 5.....

Η οικογένεια μας από σήμερα αριθμεί ένα νέο μέλος! Ποιον;
Μα τη γλυκύτατη Μελία!


Και όπως καταλαβαίνετε το χαζεύουμε με τις ώρες!


Η διδυμοκοιλίτσα μεγαλώνει...............

και μεγαλώνει, κάθε μέρα και περισσότερο!!!!


Και εμείς χαιρόμαστε μαζί με τη μαμά τους!

Πάντως ειλικρινά σας μιλάω, κάθε εβδομάδα που περνάει, βλέπω τεράστιες αλλαγές στη μαμά Νίκη. Ειδικά στην κοιλιά. Πλέον η εγκυμοσύνη της έχει φτάσει στις 22 εβδομάδες και 3 μέρες, για την ακρίβεια, και εμένα μου φαίνεται ότι είναι παραπάνω. Μετά όμως θυμάμαι ότι μέσα στην κοιλίτσα της φιλοξενεί δύο μωράκια.

Μήπως θέλετε να μάθετε και το φύλο των μωρών; Έχουμε ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι!!!! Τα είδε καθαρά η μανούλα τους στον υπέρηχο του Β΄ Επιπέδου που έγινε λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Δυστυχώς η νονά, δηλαδή εγώ, δεν μπορούσα να είμαι μέσα την ώρα του υπερήχου καθώς είχα πάει και εγώ για ένα τσεκ απ και παρόλο που δεν είχα κλείσει ραντεβού μας πήραν την ίδια ώρα. Θα περιμένω να γεννηθούν τώρα για να τα γνωρίσω από κοντά!


7 Ιαν 2011

Κάθε μέρα μια θετική σκέψη


Σκοπός μου ήταν κάθε πρωί να κάνω ανάρτηση με μια θετική σκέψη. Δυστυχώς όμως μέχρι τώρα δεν το έχω καταφέρει. Οπότε θα σας τις βάλω μαζεμένες!

5 Ιανουαρίου 2011
Οι άνθρωποι συχνά ανησυχούν για το κατά πόσον οι εμπειρίες τους είναι φυσιολογικές. 
Δεν τους απασχολεί εξίσου το κατά πόσον οι εμπειρίες τους είναι υγιείς.
Γιατί "φυσιολογικά" δεν σημαίνει απαραιτήτως "υγιές"

6 Ιανουαρίου 2011
Αν έχεις δύο διαφορετικές διαθέσεις, ακολούθησε την υγιή

7 Ιανουαρίου 2011
Να αναλαμβάνετε την ευθύνη των πράξεων σας, 
χωρίς να νιώθετε ένοχοι για αυτές.

Νομίζω ότι το τελευταίο θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς όλους μας. Αλήθεια εσείς το κάνετε αυτό; Πόσο εύκολα αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεων μας;

5 Ιαν 2011

Μαλλιά κουβάρια!H Walt Disney Pictures βάζει τα καλά της και ετοιμάζεται να σβήσει 50 ολόκληρα κεράκια, γιορτάζοντας μαζί με τους θεατές την πανηγυρική κυκλοφορία της 50ης μεγάλου μήκους ταινίας κινουμένων σχεδίων της.
Το «Μαλλιά – Κουβάρια» (Tangled) είναι μια συναρπαστική, γενναιόδωρη, αφάνταστα διασκεδαστική ρομαντική περιπέτεια εποχής, που υπόσχεται απανωτές εκπλήξεις, άφθονο σασπένς, αλλά και δυνατές συγκινήσεις για μικρούς και μεγάλους. Κεντρικοί ήρωες η Ραπουνζέλ, μια πανέμορφη, δυναμική και πανέξυπνη νεαρή πριγκίπισσα, με χρυσαφένια μαλλιά που το μήκος τους ξεπερνά τα 21 μέτρα και μια αστείρευτη δίψα για ζωή και ο Φλιν Ράιντερ, έναν ακαταμάχητος, πολυμήχανος, ονειροπόλος ληστής, με γλώσσα που τσακίζει κόκαλα και αυτοπεποίθηση που αγγίζει τα όρια της αλαζονείας. Η αναπάντεχη γνωριμία τους θα τους οδηγήσει από κοινού σε ένα θαυμαστό ταξίδι γεμάτο ανομολόγητους κινδύνους, απρόσμενες συναντήσεις, αλλά και ανεπανάληπτες στιγμές ευτυχίας, κατά τη διάρκεια του οποίου θα ανακαλύψουν τους πραγματικούς τους εαυτούς και ακόμη περισσότερα.


Μια φορά κι έναν καιρό…
…σε έναν πανύψηλο πύργο, κρυμμένο στην καρδιά ενός καταπράσινου δάσους, ζούσε η Ραπουνζέλ, ένα κορίτσι αλλιώτικο από τ’ άλλα. Με μοναδική της παρέα τον Πασκάλ, έναν μικρό πράσινο χαμαιλέοντα και μόνη της διασκέδαση να γεμίζει τους τοίχους ολόγυρά της με ζωγραφιές εμπνευσμένες από τα όσα θαυμαστά φανταζόταν ότι κρύβονται εκεί έξω, αλλά ουδέποτε είχε την ευκαιρία να ανακαλύψει, περίμενε καρτερικά την ημέρα όπου θα συμπλήρωνε το 18 έτος της ηλικίας της, με την ελπίδα να της παρουσιαστεί η ευκαιρία να ξεκινήσει για τη μεγάλη περιπέτεια. Όμως, η μοχθηρή Μητέρα Γκόθελ, η οποία, από την ημέρα που την έκλεψε – μωρό ακόμα – από τους βασιλείς γονείς της, φρόντιζε να μην της λείψει ποτέ τίποτα, επέμενε να την κρατά έγκλειστη για έναν και μόνο λόγο: οι αφύσικα μακριές, χρυσαφένιες πλεξούδες της είχαν τη μαγική δύναμη να χαρίζουν νιάτα και ομορφιά σε όποιον ερχόταν σε επαφή μαζί τους.
Πολύ σύντομα, όμως, όλα αυτά πρόκειται ν’ αλλάξουν. Ο γοητευτικός Φλιν Ράιντερ, υπ’ αριθμόν 1 καταζητούμενος στo βασίλειο, θα έχει τη φαεινή ιδέα να αναζητήσει καταφύγιο στον πύργο της Ραπουνζέλ, χωρίς να φαντάζεται τι τον περιμένει εκεί. Ξαφνιασμένη, προς στιγμήν, από την παρουσία του απρόσμενου επισκέπτη της, η – αποφασισμένη να γευτεί τη ζωή ως το μεδούλι της – έφηβη θα τον πείσει να τη βοηθήσει να το σκάσει από τον πύργο της και να φύγουνε μαζί προς άγνωστη κατεύθυνση… 


Από την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους.

Πηγή: news247.gr