31 Μαρ 2011

7 βήματα προς την ευτυχία

Πιστεύετε ότι τα υλικά αγαθά φέρνουν την ευτυχία; Όχι βέβαια! Μπορεί να διευκολύνουν τη ζωή μας, όμως σε καμία περίπτωση δεν μας κάνουν πιο ευτυχισμένους! Τι φέρνει την ευτυχία τελικά; 

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, η ευτυχία δεν σχετίζεται και τόσο με την ικανοποίηση. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι τελευταίες έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες η ικανοποίηση που φέρνουν τα λεφτά, τα επιτεύγματα και τα αποκτήματα του εγώ μπορεί να διευκολύνουν τη ζωή μας με διάφορους τρόπους, εντούτοις δεν φαίνεται να μας κάνουν περισσότερο ευτυχισμένους. Την ευθύνη για την άμβλυνση της χαράς έχει η δύναμη της συνήθειας. Το ότι εκτιθέμεθα πολλαπλά στο ίδιο ερέθισμα-καινούργιο αυτοκίνητο, προαγωγή, φιρμάτο φόρεμα-θολώνει τη χαρά που μας έδωσαν όταν τα πρωτοαποκτήσαμε. Με δύο λόγια, η ικανοποίηση είναι κάτι φευγαλέο, ενώ η ευτυχία είναι κάτι πιο βαθύ και προέρχεται από τα ουσιώδη. Αν θέλουμε, λοιπόν, να "μπολιάσουμε" τη ζωή μας με ευτυχία, τότε δεν έχουμε παρά να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τα αποτελέσματα των ερευνών της Dr Lyubomirsky από το Παν/μιο της Καλιφόρνιας, η οποία είναι εξειδικευμένη στη Θετική Ψυχολογία και μας προτρέπει στις παρακάτω αρχές.

1. Δούλεψε τις σχέσεις σου
Οι κοντινές σχέσεις με τους άλλους και την οικογένεια είναι ένα από τα "φαβορί" στη λίστα της ευτυχίας. Εχθρός τους η έλλειψη χρόνου και πάσης φύσεως ηλεκτρονική ή τηλεοπτική απασχόληση, που παρεμβαίνει στην επικοινωνία και την ανταλλαγή συναισθημάτων. Η αναγνώριση που δίνουμε ο ένας για τον άλλο μέσα από την προσωπική και ουσιώδη επαφή είναι ασπίδα στη δυστυχία και τη μοναξιά.
Δοκιμάστε το: Ελάτε πιο κοντά
Αδράξτε ευκαιρίες για να γιορτάσετε και να βρεθείτε με τους δικούς σας. Αν οι σχέσεις είναι δύσκολες, κρατήστε επαφή, αλλά μειώστε τη διάρκεια των συναντήσεων. Αν είναι "τοξικές", υπάρχουν και.... αλλού πορτοκαλιές, φροντίστε όμως να τις καλλιεργήσετε. Περί αυτού πρόκειται, εξάλλου.

2. Άσκησε την καλοσύνη
Όταν συνειδητά και συστηματικά κάνουμε όμορφα πράγματα για τους άλλους, μεγαλώνει η αυτοεκτίμηση μας, νιώθουμε σημαντικοί για τους άλλους και δεχόμαστε επιβεβαίωση, χαιρόμαστε όταν κι εκείνοι μας ανταποδίδουν τη θετική μας στάση.
Δοκιμάστε το: Βάλτε την καλοσύνη στη ζωή σας
Στο ταμείο του σουπερ μάρκετ δώστε τη θέση σας σε μια μητέρα που βιάζεται ή σε ένα ηλικιωμένο άτομο. Βάλτε συστηματικά στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα σας να παίρνετε τηλέφωνο κάποιο συγγενικό πρόσωπο που ζει μόνο του, ένα φίλο που είναι άρρωστος ή αναρρώνει κλπ.

3. Άδραξε τη στιγμή
Πριν από λίγο καιρό ένας από τους μεγαλύτερους βιρτουόζους βιολιού στον κόσμο έπαιζε σε μια γωνιά του μετρό της Νέας Υόρκης. Ελάχιστοι σταμάτησαν να τον ακούσουν. Μικρά θαύματα συμβαίνουν παντού γύρω μας κι όμως τα προσπερνάμε χωρίς να τους δίνουμε προσοχή. Με το χρονόμετρο στο ένα χέρι και το πρόγραμμα στο άλλο χάνουμε τη δύναμη του τώρα. Δώστε προσοχή σε στιγμιαίες χαρές και θαύματα. Γευτείτε με όλο σας το είναι τη γεύσης της πορτοκαλάδας που σας ξεδιψάει, βυθίστε τη ματιά σας στο κόκκινο του τριαντάφυλλου που στέκεται στο βάζο.
Δοκιμάστε το: Διαλογισμός στο παρόν
Βρείτε ένα ήσυχο σημείο να καθίσετε και σιγουρευτείτε πως για λίγο δεν θα σας διακόψουν. Αφήστε τη ματιά σας να περιπλανηθεί για δύο έως τρία λεπτά, δίνοντας προσοχή στις λεπτομέρειες. Κάντε το ίδιο εστιάζοντας στη φλόγα ενός κεριού. Θα νιώσετε πιο ήρεμη και συντονισμένη με το παρόν. Κάντε την άσκηση στην εξοχή με τα παιδιά σας λέγοντας ο ένας στον άλλον τι παρατηρείτε!

28 Μαρ 2011

Η δικιά μας Ώρα της Γης!

Το Σάββατο 26 Μαρτίου, από τις 20:30 έως τις 21:30, συμμετείχαμε και εμείς στην Ώρα της Γης! Και ξεπεράσαμε για λίγο τη μία ώρα που προστάζει το WWF! Έτσι, σβήσαμε συμβολικά τα φώτα για μισή ώρα παραπάνω από το κανονικό. Θα θέλαμε και για περισσότερο αλλά οι μικρές νύσταξαν. Του χρόνου θα κανονίσουμε να σβήσουν νωρίτερα. Ή μάλλον να μην ανάψουν καθόλου!!!!!

Έτσι, πήραμε τα επιτραπέζια μας (για την ακρίβεια τη Monopoly Junior), ανάψαμε τα κεράκια μας και τα ρεσό μας (είχαμε κι ένα φακό για τα δύσκολα) και παίξαμε με την ψυχή μας!

Και όπως η Ναντίνα την επόμενη μέρα στην κουμπάρα μου:

"Κάναμε τη νύχτα της μέρας!!!!!!"

25 Μαρ 2011

25η Μαρτίου & Τρίχες!


Σήμερα από το πρωί είμαστε στους δρόμους....... Τέτοια ωραία μέρα σιγά μην καθόμασταν στο σπίτι. Το πρωί πήγαμε να δούμε έναν φίλο της Νεφέλης που έκανε παρέλαση, ήπιαμε καφεδάκι με καλή παρέα, χωρίσαμε με την πρώτη παρέα, βρεθήκαμε με άλλη παρέα..... Και ξεκινήσαμε για φαγητό στην εξοχή. Ποια εξοχή; Ε, λίγο έξω από την Αθήνα. Μέχρι το Θυμάρι, λίγο μετά την Ανάβυσσο. Μαζέψαμε ήλιο μπόλικο, φάγαμε μέχρι σκασμού ψαρικά όπως το ορίζει το ημέρα, πήγαμε στη θάλασσα (όχι για μπάνιο βέβαια) και μετά γυρίσαμε προς το σπίτι μας.

Επειδή όμως μετά το ψάρι πάντα θέλεις ένα επιδόρπιο, σταματήσαμε στο γνωστό φούρνο της Βάρης και καταβροχθίσαμε ο καθένας το αγαπημένο του γλυκό. Οι μικρές μέχρι να αποφασίσουν πέρασε αρκετή ώρα και μάλιστα είχαν απορροφηθεί, όχι στα ατομικά γλυκά του μαγαζιού, αλλά σε μια άλλη μεριά που είχε τούρτες κλπ. Όταν κάποια στιγμή η Ναντίνα γυρίζει και μου λέει:

"Αυτό με τις τρίχες μου αρέσει!!!!!"

24 Μαρ 2011

Κάνω παρέλαση σου λέω!!!!


Η ώρα είναι περίπου 10 το βράδυ, 24 Μαρτίου 2011, μία μέρα πριν την Εθνική μας εορτή....... Οι φίλες μας που έχουν έρθει για λίγο να μας δουν φεύγουν για να πάνε για ύπνο.

Και όπως καθόμαστε με τη Νεφέλη στο σαλόνι, ξαφνικά εμφανίζεται η Ναντίνα περπατώντας καμαρωτή παίζοντας ντέφι! Εμείς της λέμε να σταματήσει γιατί είναι αργά και οι γείτονες κοιμούνται αλλά εκείνη μας απαντάει πως:

"Κάνω παρέλαση!"

Μάλλον έπρεπε να τη δηλώσω με την ομάδα κολύμβησης που θα παρελάσει αύριο!!!! Του χρόνου τώρα!

23 Μαρ 2011

Να βγάλουμε τις πατούσες μας;


Την προηγούμενη Παρασκευή, μετά τα κολυμβητήρια και τα αγγλικά, έχουμε μαζευτεί στην κουμπάρα μου για λίγη ώρα. Γενικά το έχουμε καθιερώσει αυτό οι μαμάδες και γίνεται πραγματικότητα σχεδόν κάθε Παρασκευή. Έτσι, μαθαίνουμε και τα νέα η μία της άλλης.
Κάποιες καθιερώνουν τον πρωινό καφέ, εμείς έχουμε καθιερώσει το βραδινό κονιακάκι συνοδεία ξηρών καρπών χαχαχαχα.....

Στο σπίτι της κουμπάρας μου λοιπόν μαζεύονται τέσσερις μαμάδες και οχτώ παιδάκια. Όλες γυναίκες ε; Και ενώ καθόμαστε στην κουζίνα, τσουπ, να σου ξαφνικά τρεις από τις μικρές, μαζί και η δικιά μου (η Ναντίνα) και τι μας λένε;

"Να βγάλουμε τις πατούσες μας;"

Εννοώντας φυσικά τις κάλτσες τους!!!!!!

21 Μαρ 2011

Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη....

από την Κάρμεν Ρουγγέρη στο Θέατρον (Ελληνικός Κόσμος) ήταν η παράσταση που παρακολουθήσαμε χθες με τις μικρές αλλά και με καλούς φίλους! Τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση. Περάσαμε υπέροχα. Και φυσικά σας τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα καθώς είναι μια καταπληκτική παράσταση, υπάρχει περίπτωση άλλωστε παράσταση της Ρουγγέρη και να μην είναι καταπληκτική;

Από τι να ξεκινήσω; Από τα υπέροχα και πολύχρωμα κοστούμια, από τα τραγούδια που ήταν ειδικά διασκευασμένα για την παράσταση, από τους ηθοποιούς που έδωσαν την ευκαιρία και στα παιδιά να συμμετέχουν, από τα τρομερά σκηνικά........Όπως καταλάβατε ενθουσιαστήκαμε! Ααααα να προσθέσω ότι απολαύσαμε και την ίδια τη Ρουγγέρη επί σκηνής!

Δυστυχώς δεν κατάφερα να τραβήξω φωτογραφίες ούτε βίντεο καθώς απαγορευόταν....

Αλλά για να δούμε και λίγα λόγια για το έργο:Το «Θέατρον» - Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, παρουσιάζει τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη τη νέα 
παράσταση για παιδιά της Κάρμεν Ρουγγέρη.
… σαν παραμύθι… Δεν είναι παραμύθι! Είναι μια κωμωδία του Αριστοφάνη δοσμένη όμως με παραμυθένιο τρόπο!
Με πολύχρωμα ονειρεμένα σκηνικά και κοστούμια, με μουσική, τραγούδια και χορούς από την παράδοση, με θαυμάσιους ηθοποιούς, με συμμετοχή των θεατών μια που όλοι θα πάρουν μέρος στην παράσταση όταν η αίθουσα θα μετατραπεί σε ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
          
Εκκλησιάζουσες … σαν παραμύθι!
Είναι μια γνωριμία των παιδιών με τον Αριστοφάνη μέσα από μια διασκευή που
σέβεται απόλυτα τον ποιητή και τα παιδιά, όπως άλλωστε όλες οι παραστάσεις που έχουν την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη και των συνεργατών της.


Λίγα λόγια για το έργο

Βρισκόμαστε στο 392 π.Χ.. Έχουν περάσει δέκα χρόνια από το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου και οι Αθηναίοι ακόμα να συνέλθουν από τη μεγάλη καταστροφή…
Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Όλοι επιθυμούν μια αλλαγή στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος: Ώσπου η Πραξαγόρα, μια πανέξυπνη και καπάτσα νοικοκυρά, αποφασίζει να δράσει…
Έχει συμφωνήσει με τις φίλες της να συναντηθούν στο Φανάρι του Διογένη, λίγο πριν ξημερώσει, μόλις λαλήσει και ο τρίτος πετεινός.

Η συμφωνία είναι να ντυθούν όλες με τα ρούχα των αντρών τους, να φορέσουν ψεύτικα γένια και μουστάκια και να πάνε… 19 Μαρ 2011

Θα μου στείλεις γράμμα;

Η Νεφέλη γράφει γράμμα σε μια φίλη της που κατοικεί στη Θεσσαλονίκη και τη βλέπει μόνο το καλοκαίρι στο χωριό:

Αγαπιτή Χλόη,
Γεια σου! Μου έχεις λίψει πάρα πολύ. Πως είσαι; Μεγάλοσες; Ο Γιάννης έχει μείνει ίδιος ή όχι; 
Λοιπόν, ας αρχίσουμε! Ποιο μάθημα της τρίτης δημοτικού σου αρέσει; Εμένα μου αρέσει η Ιστορία, τα Μαθηματικά και τα Αγγλικά. 
Ξέρεις κάτι, μια φίλη μου, βασικά είναι τα παιδιά της φίλοι μου αλλά και αυτή είναι έγκυος σε δίδιμα. Άρα τώρα δε θα έχει δύο παιδιά αλλά τέσσερα! Εσύ καλή μου Χλόη θα άντεχες τόσα παιδιά; Εγώ πάντως όχι!
Α να σου πω! Παραλίγω να το ξεχάσω! Φέτος τα Χριστούγεννα ο Άϊ-Βασίλης μου έφερε ένα κουνελάκι! Και επειδή είναι σαν μπάλα το ονόμασα Μπαλίνα! Είναι ασπρόμαυρη με λίγο γκι. Εσύ απέκτησες καινούργιο ζωάκι;
Λοιπόν αυτά κι αυτά ήταν όλλα κι όλλα. 
Περιμένω να μου στείλεις το δικό σου γράμα
Γεια!!!!

Μέσα σε συννεφάκι:

Α! ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΟΥ;

Δεύτερο συνεφάκι:

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΊΝΑΙ: 210...................

Φυσικά το γράμμα περιλαμβάνει και τις ανάλογες ζωγραφιές....... Για να μην ξεχνάμε και τις φίλες μας που είναι μακριά!

16 Μαρ 2011

Μετράμε πλέον αντίστροφα!


Η διδυμοκοιλίτσα της κουμπαρούλας μου κάθε μέρα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο. Στην προηγούμενη ανάρτηση έγραψα πως ήδη έχει μπει ήδη στο τρίτο τρίμηνο και συγκεκριμένα είναι στις 32 εβδομάδες. Παρόλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε πλέον έχουμε αρχίσει να μετράμε αντίστροφα. Και γιατί το λέω αυτό;

Τη Δευτέρα που μας πέρασε έκανε και το Doppler και πλέον μετράμε αντίστροφα, αφού χθες είχε ραντεβού με το γιατρό της και της έδωσε και ημερομηνία τοκετού. Στις 11 Απριλίου τα διδυμάκια θα είναι στην αγκαλίτσα της! Μάλλον με καισαρική θα γεννήσει λόγω του ότι η μπέμπα ακόμα γυρίζει και τώρα βρίσκεται με το κεφάλι προς τα πάνω, αλλά υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα να γεννηθούν φυσιολογικά. Με όποιον τρόπο κι αν έρθουν στον κόσμο εμείς ευχόμαστε στη Νίκη μας να πάνε όλα καλά και να είναι υγιέστατα!

Καιρός να πάμε για ψώνια, δεν νομίζετε; Ανυπομονώ!!!!!!13 Μαρ 2011

Εγώ, ο απαισιότατος....

ή αλλιώς Despicable Me..........πολύ μου αρέσει ο ξένος τίτλος!!!Σήμερα λοιπόν ήταν η τιμητική του, αφού στον δημοτικό κινηματογράφο της γειτονιάς μας, είχε προβολή τη συγκεκριμένη ταινία και μάλιστα δωρεάν, στα πλαίσια ενός προγράμματος κινηματογραφικών προβολών για παιδιά που διοργανώνει για τρίτη χρονιά ο Δήμος Ν. Σμύρνης. Και με τεράστια επιτυχία συμμετοχής οφείλω να ομολογήσω!
Περιμέναμε πως και πως αυτή την Κυριακή για να μπορέσουμε να το δούμε επιτέλους, καθώς είχαμε ακούσει από γνωστούς και φίλους τα καλυτεροτέρα για τη συγκεκριμένη ταινία. Και δικαίως!!!! Συνιστώ σε όσους δεν την έχουν δει να σπεύσουν αμέσως, αφού προβάλλεται ακόμα σε αρκετές αίθουσες των Αθηνών.

Το story της ταινίας αναφέρεται σε έναν εγκληματία που σχεδιάζει με τη βοήθεια του καθηγητή Nefario και τα καταπληκτικά minions του να κλέψει το φεγγάρι, αφού πρώτα φυσικά το συρρικνώσει!!! Τα σχέδια του όμως παραλίγο να ναυαγήσουν όταν παρουσιάζεται ένας νέος εγκληματίας με "μεγάλες πλάτες" πίσω του! Προσπαθώντας λοιπόν να του αρπάξει την ακτίνα συρρίκνωσης, χωρίς αποτέλεσμα, ανακαλύπτει πόσο εύκολο θα ήταν αν υιοθετούσε τρία κοριτσάκια από το ορφανοτροφείο που απλά πουλάνε μπισκότα!!!!
Δεν ξέρει όμως τελικά ότι το να έχεις τρία αξιαγάπητα παιδάκια μέσα στο σπίτι σου μπορούν σίγουρα να σου αλλάξουν τη ζωή σου. Προς το καλύτερο πάντα!

Μια καταπληκτική ταινία, που έκλεψε τις καρδιές μας, μας έκανε να γελάσουμε τρελά, να συγκινηθούμε και να ταξιδέψουμε με τους ήρωες της ταινίας αλλά και τις καταπληκτικές ερμηνείες των Γιάννη Ζουγανέλη, Θανάση Τσαλαμπάση και Κώστα Τσάκωνα.....Ακόμα και οι πιο απαιτητικοί θα τη λατρέψουν!

Και όπως λένε τα minions προς το τέλος της ταινίας:

"Εμείς δεν έχει μουτς-μουτς-μουτς-μουτς-μουτς για καληνύχτα;" χαχαχαχα......

Άλλο να σας το λέω κι άλλο να το βλέπετε. Τώρα ξέρετε που θα πάτε την επόμενη Κυριακή με τα ζουζούνια σας!

11 Μαρ 2011

Κάθε μέρα μια θετική σκέψη


Ο Μάρτιος έχει ξεκινήσει εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες αλλά η Άνοιξη μόλις τώρα αρχίζει να κάνει τα πρώτα της δειλά βήματα!!!!! Άλλωστε η λαϊκή ρήση λέει: "Μάρτης, γδάρτης και παλουκοκαύτης!"

Αλλά γιατί ισχύει αυτό; Όπως μου είπε η Νεφέλη λοιπόν:

Ο Μάρτης ήταν γιος του Χειμώνα και της Άνοιξης. Όσο μένει με τον πατέρα του κάνει κρύο και βρέχει και όσο είναι με τη μητέρα του έχει ήλιο και καλοκαιρία. 


Υποστηρίζει ότι τους το είπε η δασκάλα τους αλλά όσο κι αν ψάχνω δεν βρίσκω τέτοια πληροφορία. Αντίθετα βρίσκω το παρακάτω:

Σύμφωνα με μια παράδοση, λοιπόν, ο μήνας Μάρτιος έχει δύο γυναίκες: μια πανέμορφη, αλλά φτωχή και μια κακάσχημη που όμως είναι πλούσια. Τα βράδια κοιμάται ανάμεσά τους. Όταν γυρίζει από τη μεριά της άσχημης, τη βλέπει και από το κακό του κάνει μέρες βροχερές και χειμωνιάτικες. Όταν πάλι γυρίζει προς την όμορφη κάνει ηλιόλουστες, ανοιξιάτικες μέρες.
Αφού λοιπόν από χθες έχουμε λίγο ήλιο στη ζωή μας ας ανεβάσουμε και τη διάθεση μας με θετικές σκέψεις.


1 Μαρτίου
Προσοχή στις λέξεις "πάντα" και "ποτέ", γιατί επιβάλλουν περιορισμούς. 
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει ποτέ να λέμε "πάντα", ούτε ότι πρέπει πάντα να αποφεύγουμε το "ποτέ".


2 Μαρτίου
Η σκέψη του να είσαι τέλειος είναι λάθος-που αποδεικνύει ότι έτσι κι αλλιώς δεν είσαι τέλειος.

3 Μαρτίου
Με ρωτάνε συχνά που βρίσκω την έμπνευση και γράφω.
"Η έμπνευση βρίσκεται στη δουλειά της προηγούμενης μέρας", τους λέω.
"Κι αν δεν δούλεψες χθες;"
"Ε, τότε" λέω, "πρέπει να ανασκουμπωθώ και να δουλέψω σήμερα, γιατί αλλιώς αύριο δεν θα έχω καθόλου έμπνευση".


4 Μαρτίου
Το μόνο παραγωγικό στοιχείο των σφαλμάτων του παρελθόντος είναι ότι μπορούμε να μάθουμε από αυτά. 
Η απαίτηση πως δεν θα έπρεπε ποτέ να τα είχαμε διαπράξει παρεμποδίζει τη διαδικασία της μάθησης.


5 Μαρτίου
Επειδή κάτι είναι καινούργιο, δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερο από το παλιό.

6 Μαρτίου
Δώσε στους άλλους το δικαίωμα να σφάλλουν. 
Θα το πάρουν έτσι κι αλλιώς.


7 Μαρτίου
Μια καλή άσκηση ενίσχυσης της λογικής είναι να ξαναγράφεις ορισμένους τίτλους και στίχους λαϊκών τραγουδιών.
Π.χ. "Δεν θα πεθάνω για σένα".
"Δεν περιμένω, δεν σε περιμένω, μωρό μου, δεν θα χρειαστεί...."
"Δεν μου 'λειψες και θέλω να το ξέρεις! 
Γιατί έπαψες πλέον να μ' ενδιαφέρεις".

8 Μαρτίου
Ο μεγάλος Ρωμαίος φιλόσοφος Επίκτητος είχε πει ότι οι άνθρωποι δεν παθαίνουν ψυχικές διαταραχές από τα πράγματα, αλλά από τις απόψεις τους για τα πράγματα. 
Είχε σχεδόν απόλυτο δίκιο. 
Οι άνθρωποι διαταράσσονται ψυχικά από τις ακραίες και άκαμπτες απόψεις τους για τα πράγματα.

9 Μαρτίου
Το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να σε εκμεταλλευτούν ή να πατήσουν πάνω σου για να πετύχουν το σκοπό τους είναι κάτι το οποίο δεν μπορείς να αλλάξεις. 
Το αν θα το ανεχτείς όμως είναι στο χέρι σου.

10 Μαρτίου
Το να απαιτείς με πείσμα να μην κάνεις λάθη είναι λάθος από μόνο του.
Η λογική εναλλακτική είναι να προσπαθείς να μαθαίνεις από τα λάθη σου όταν, κι όχι αν, αυτά συμβούν.


10 Μαρ 2011

Να σου δώσω μια παράδειξη.....


Το χθεσινό ημιχιονισμένο τοπίο!


Περπατάμε στο δρόμο την Κυριακή με τις μικρές και μιλάμε για το κρύο, το χιόνι, το αν θα χιονίσει κλπ. Κατευθυνόμαστε προς την κουμπάρα μου και λέμε πόσο ωραία θα ήταν αν χιόνιζε αρκετά ώστε να το στρώσει. Έτσι θα μπορούσαμε να βγούμε έξω στην πλατεία και να παίξουμε χιονοπόλεμο, να φτιάξουμε χιονάνθρωπο. Πόσο είχαν ενθουσιαστεί με την ιδέα και μόνο!!!!

Μπαίνοντας στην πολυκατοικία της κουμπάρας μου και ενώ εξακολουθούμε να συζητάμε για τον καιρό και για το κρύο-χιόνι γυρνάει η Ναντίνα στη Νεφέλη και της λέει:

"Λοιπόν, να σου δώσω και μια παράδειξη............... για να το καταλάβεις!"

Και της έδωσε και κατάλαβε!!!! Χαχαχαχα.........................

Καιρό τώρα ήθελα να σας δείξω και τις κατασκευές που έκαναν την περίοδο των Απόκρεων οι τσούπρες μου αλλά όλο ξεχνούσα το καλώδιο του κινητού. Ας τα δούμε λοιπόν μαζεμένα.

Η μάσκα Ζουλού και το κολιέ της
Το κράνος του εξωγήινου!
Ένας αφηρημένος χαρταετός!
Βενετσιάνικες μάσκες!8 Μαρ 2011

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Το 2011 γιορτάζουμε τα 100 χρόνια της Ημέρας της Γυναίκας και την ιδέα πίσω από αυτή τη γιορτή! Η Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται παγκοσμίως κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Μια ημέρα αφιερωμένη μόνο στις γυναίκες. Σε κάθε χώρα το επίκεντρο του εορτασμού είναι ο σεβασμός, η εκτίμηση και η αγάπη προς τη φύση της γυναίκας αλλά και τα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά επιτεύγματά της.
Στις αρχές του 20ου αιώνα μεγάλος αναβρασμός επικρατούσε και κρίσιμες συζητήσεις διαδραματίζονταν μεταξύ των γυναικών. Το 1908, 15.000 γυναίκες πορεύθηκαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης διεκδικώντας λιγότερες ώρες εργασίας, καλύτερο μισθό και το δικαίωμα ψήφου.
Σύμφωνα με τη διακήρυξη του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αμερικής, η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας απαντάται στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 28 Φεβρουαρίου του 1909.
Το 1910 ένα δεύτερο Διεθνές Συνέδριο Εργαζόμενων Γυναικών πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη. Μια γυναίκα, ονόματι Clara Zetkin (Η αρχηγός της Ένωσης Γυναικών για το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας) πρότεινε κάθε χρόνο, σε κάθε χώρα, να υπάρχει μία ημέρα εορτασμού – μία Ημέρα της Γυναίκας – κατά την οποία να ασκείται πίεση υπέρ των αιτημάτων τους.
Στα πλαίσια της απόφασης, που τελικά επάρθη στην Κοπεγχάγη το 1911, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας τιμήθηκε για πρώτη φορά στην Αυστρία, τη Δανία, τη Γερμανία και την Ελβετία στις 19 Μαρτίου.
Το 1913 μετά από συζητήσεις, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας μεταφέρθηκε στις 8 Μαρτίου και έκτοτε η ημερομηνία αυτή παρέμεινε ως η παγκόσμια ημέρα εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας. Το 1914 περισσότερες γυναίκες στην Ευρώπη πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις ενάντια στον πόλεμο και για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.
Την τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου του 1917, οι γυναίκες στη Ρωσία ξεκίνησαν μία απεργία για «ψωμί και ειρήνη» ως αντίδραση στο θάνατο περισσότερων από 2 εκατομμυρίων Ρώσων κατά τη διάρκεια του πολέμου. Αντιμετωπίζοντας την αντίδραση πολιτικών αρχηγών οι γυναίκες συνέχισαν την απεργία εωσότου, 4 ημέρες μετά, ο Τσάρος αναγκάστηκε να παραιτηθεί και η μεταβατική κυβέρνηση κατοχύρωσε το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες. Η ημερομηνία έναρξης της απεργίας ήταν η Κυριακή 23 Φεβρουαρίου κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο που ήταν τότε σε ισχύ στην Ρωσία. Η ημερομηνία αυτή, μεταφράζεται από το Γρηγοριανό ημερολόγιο ως 8 Μαρτίου…
Από τη γέννησή της στο σοσιαλιστικό κίνημα, η Διεθνής Ημέρας της Γυναίκας εξελίχθηκε σε μία παγκόσμια ημέρα αναγνώρισης και εορτασμού τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Εδώ και πολλά χρόνια τα Ηνωμένη Έθνη πραγματοποιούν το ετήσιο συνέδριο IWD (International Women’s Day) για να συντονίσουν τις προσπάθειες υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και τη συμμετοχή τους σε κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές ενέργειες. Οι γυναικείοι οργανισμοί και οι κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο συμμετέχουν ενεργά στον εορτασμό της ημέρας στις 8 Μαρτίου διεξάγοντας μεγάλης εμβέλειας εκδηλώσεις προς τιμήν της προόδου των γυναικών  οι οποίες λειτουργούν παράλληλα και ως υπενθύμιση της συνεχούς επαγρύπνησης και δράσης που απαιτείται για την κατάκτηση και τη διασφάλιση της ισότητας των γυναικών σε κάθε πτυχή της ζωής.

Πηγή: gr.oriflame.com

3 Μαρ 2011

Έμμηνος Ρύση!

Κάποιες γυναίκες δεν την καταλαβαίνουν καθόλου και κάποιες άλλες υποφέρουν! Σε αυτή την κατηγορία ανήκω και εγώ. Τρεις με τέσσερις μέρες το μήνα (παλαιότερα εφτά!!!) δεν με χωράει ο τόπος. Ειδικά τις δύο πρώτες. Και δύο πριν κάνει την εμφάνιση της. Πονοκέφαλος λες και θα σπάσει το κεφάλι μου. Να παίρνω αναλγητικό και να μη λέει να περάσει. Να μην μπορώ να ησυχάσω. Να μην μπορώ να βάλω τις σκέψεις μου σε τάξη. Να ξεχνάω, να νιώθω ατονία και υπερβολική κούραση. Σαν να μην έχω κοιμηθεί καθόλου! Μετά με πεθαίνει η μέση μου. Αυτό μετά τις γέννες. Πριν κουλουριαζόμουν στο κρεβάτι και σφάδαζα από τους πόνους στην κοιλιά μου. Η μαμά μου είχε δοκιμάσει μέχρι και ρόφημα κανέλας αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά καθόταν δίπλα μου, της έσφιγγα τα χέρια και έκλαιγα με αναφιλητά στην αγκαλιά της μέχρι που αποκοιμόμιουν. Όταν ξυπνούσα ένιωθα κάπως καλύτερα, όχι όμως τελείως καλά.

Κάποιες γυναίκες έχουν χαμηλή ροή (σχεδόν καθόλου) και κάποιες άλλες δεν προλαβαίνουν να βγουν από την τουαλέτα και ξαναμπαίνουν αμέσως. Σε αυτή την κατηγορία ανήκω και εγώ. Έχω κάνει χρυσά τα σουπερ μάρκετ αφού το συγκεκριμένο είδος για τη συγκεκριμένη δουλειά δεν στοιχίζει και λίγο. Και εμένα δύο πακέτα δεν μου φτάνουν. Κι αν μου μοιάσουν οι κόρες μου; Δεν θα χωράνε στα ντουλάπια. Θα πηγαίνουμε στο σουπερ μάρκετ μόνο για να αγοράσουμε σερβιέτες!!!!! Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια ιστορία της πεθεράς μου όταν ψώνιζε σε σουπερ μάρκετ πριν μερικά χρόνια. Εκείνη, έχοντας δύο γιους, είχε γεμίσει το καλάθι της με ξυριστικά είδη. Δίπλα της μια κυρία περίπου στην ηλικία της, έχοντας τρεις κόρες!!!, είχε γεμίσει το καλάθι της με σερβιέτες. Χαχαχαχα..... Φαντάζεστε τη σκηνή; Ε, κάπως έτσι θα είμαστε και εμείς στο μέλλον. Ας το διακωμωδήσω λίγο γιατί δεν με παίρνει άλλο.

Και όταν καθυστερεί να έρθει; Άλλη αγωνία από εκεί. Να φοβάσαι μήπως είσαι έγκυος, να πληρώνεις χρυσά τα τεστ εγκυμοσύνης και να κλείνεσαι στο μπάνιο για να δεις αν είναι θετικό ή αρνητικό. Τι άγχος κι αυτό!!!! Τρεις φορές έχω χρησιμοποιήσει τεστ εγκυμοσύνης στη ζωή μου. Οι δύο ήταν στις εγκυμοσύνες μου και η τρίτη πρόπερσι το καλοκαίρι που είχα 12 μέρες καθυστέρηση και είχα τρελαθεί! Εγκυμοσύνη δεν ήταν. Μια απλή αλλαγή κύκλου. Κάτι που μέχρι τώρα δεν μου είχε ξανασυμβεί. Ο γιατρός μου όμως είπε ότι όσο μεγαλώνουμε κάτι τέτοιες αλλαγές είναι αναμενόμενες. Τελικά έμαθα να ζω με τις μερικές μέρες καθυστέρηση σχεδόν κάθε μήνα, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο. Ήθελα να 'ξερα στο μέλλον τι με περιμένει ακόμα;

Ας δούμε όμως και μερικές συμβουλές για να μην υποφέρουμε. Τουλάχιστον όσες ανήκουμε σε αυτήν την κατηγορία!


Η έμμηνος ρύση βιώνεται διαφορετικά από τις γυναίκες, καθώς άλλες την περνούν ανώδυνα, ενώ άλλες αντιμετωπίζουν πόνους, ναυτίες και κράμπες. Εάν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να μετριάσετε τους πόνους.

Εάν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που παίρνουν φάρμακα κατά τη διάρκεια της περιόδου, τότε είναι προτιμότερο να πίνετε πολλές ποσότητες νερού. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε τυχόν ερεθισμούς στο στομάχι.

Η ζέστη λειτουργεί καταπραϋντικά τις μέρες της περιόδου. Ντυθείτε καλά ή γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό και απολαύστε στιγμές χαλάρωσης. Εναλλακτικά, να γεμίσετε μία θερμοφόρα με ζεστό νερό και βάλτε την τοπικά στην περιοχή της κοιλιάς, όπου πονάτε.

Άσχετα με το τι πιστεύουν οι περισσότερες γυναίκες, τα σπορ βοηθούν στην καταπολέμηση των πόνων της περιόδου. Η σωματική άσκηση βοηθάει στην οξυγόνωση του οργανισμού και την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να ανακουφίζει.

Τρώτε ελαφρά και αποφύγετε τα αλλαντικά και το κρέας. Αντ’ αυτού προτιμήστε τα ψάρια. Επίσης περιορίστε τον καφέ, γιατί προκαλεί ένταση στον οργανισμό.

Προτιμήστε τα χαλαρά ρούχα και αποφύγετε τα jeans και τα στενά παντελόνια. Πιέζουν στην περιοχή της κοιλιάς και επιδεινώνουν τον πόνο. 

Πηγή: www.newsbeast.gr


2 Μαρ 2011

Ένα παιδί ξέρει......

Ένα παιδί ποτέ του δεν μισεί, μονάχα ψευτοθυμώνει κι όταν πραγματικά πεισμώνει, …πάλι γρήγορα το ξεχνά.
Γιατί ένα παιδί ξέρει να συγχωρεί και να ζητάει συγγνώμη.
Ένα παιδί δεν ξέρει τι θα πει ντροπή, ούτε και περηφάνια κι έτσι μπορεί ελεύθερα να κλαίει κι ελεύθερα να γελάει.
Γιατί ένα παιδί ξέρει να είναι αυθεντικό κι αυθόρμητο.
Ένα παιδί ποτέ του δεν φθονεί, μονάχα λαχταράει κι ίσως και λιγάκι να ζηλεύει, μα πάλι σπάνια παραπονιέται.
Γιατί ένα παιδί ξέρει να κάνει υπομονή, φτάνει να του λες αλήθεια.
Ένα παιδί ποτέ του δεν θα πει λόγια πίσω απ’ την πλάτη σου μα κι αν παρασυρθεί, πάλι να ξέρεις πως δεν θα το εννοεί.
Γιατί, το είπαμε και πριν, ένα παιδί ποτέ του δεν μισεί.
Ένα παιδί μπορεί με μια κούκλα ή ένα τρενάκι να χαρεί κι έναν κόσμο ολόκληρο γύρω τους να χτίσει και παντού να ταξιδέψει.
Γιατί ένα παιδί έχει φαντασία αμόλυντη από τις βρωμιές του κόσμου μας.
Ένα παιδί ξέρει να χτίζει μια φιλία δυνατή, γεμάτη αγάπη και με κάθε τρόπο να την στηρίζει και να την προστατεύει.
Γιατί ένα παιδί ξέρει να μοιράζεται τον κόσμο με τους γύρω του.
Ένα παιδί μπορεί με τη χαρά σου να χαρεί, χωρίς να το κεράσεις κι αν σου πάρει κάποιο δώρο, μέσα απ’ την καρδιά του θα ‘ναι.
Γιατί ένα παιδί ξέρει να είναι πλούσιο στην ψυχή και όχι στο ασήμι.
Ένα παιδί ποτέ του δεν αδιαφορεί στον πόνο και δίπλα σου θα σταθεί και πάντα θα σε ρωτήσει τι έχεις κι είσαι λυπημένος και τα πάντα θα κάνει για σένα.
Γιατί ένα παιδί έχει καρδιά ευαίσθητη στις δονήσεις που στέλνουνε τα μάτια.
Ένα παιδί ξέρει πραγματικά να ζει κι ό,τι νιώθει να το εκφράζει, τη λύπη, τον πόνο, την συμπόνια, το γέλιο, την χαρά, την ευγένεια, την αγάπη.
Ένα παιδί … πόσο ευτυχισμένο είναι!!!
Όλοι εμείς παίρνουμε μαθήματα για δύναμη και θάρρος, ελπίδα, χαρά από τα παιδιά που μας κάνουν κάθε στιγμή καλύτερους ανθρώπους σε μια κοινωνία που επικρατεί το ψέμα και η υποκρισία! Τα παιδιά είναι η αλήθεια μας και το μέλλον αυτού του κόσμου!
Γίνε κι εσύ παιδί…και κέρδισε
Η Αγάπη θέλει ηρωισμό, θυσίες και όχι μόνο σε μια στιγμή ενθουσιασμού, αλλά κάθε μέρα και κάθε ώρα.

Πηγή: blogs.sch.gr

1 Μαρ 2011

Στον οδοντίατρο......Χθες το απόγευμα γυρνώντας από τη δουλειά, βρήκα την οικογένεια σύσσωμη να με περιμένει. Γιατί; Είχαμε οικογενειακό ραντεβού με τον οδοντίατρο και ευτυχώς που πήγαμε.


Οι μικρές τελικά έκαναν από ένα σφράγισμα η κάθε μία. Στη Νεφέλη μάλιστα έκανε και αναισθησία γιατί πονούσε! Και έχει να κάνει ακόμα δύο. Είχα δει από καιρό του λεκέδες στα δοντάκια τους και ευχόμουν απλά να είναι λεκέδες. Τελικά όμως ήταν τερηδόνα και τρυπούλες. Της μικρής είναι νεογιλό δόντι αλλά και της μεγάλης τα δύο είναι επίσης νεογιλά. Κάτι που μας ξάφνιασε καθώς νομίζαμε ότι πλέον σχεδόν όλα της τα δόντια είχαν αλλάξει. Μόνο το πάνω είναι μόνιμο. Η μικρή μου έκανε εντύπωση πόσο ήσυχα έκατσε! Ακόμα κι όταν της τρόχισε το δόντι δεν κατάλαβε τίποτα! Εμείς την κοιτούσαμε και φουσκώναμε από περηφάνια για το πόσο γενναίο είναι το κοριτσάκι μας. Η μεγάλη λίγο "κλώτσησε" την ώρα που της έκανε την ένεση αλλά ο οδοντίατρος μας είναι τόσο γλυκός και τρυφερός που αμέσως ηρέμησε και δέχτηκε με συγκατάβαση την αναισθησία. Βλέπετε είναι και συγγενής μας οπότε τον ξέρουν καλά! Σίγουρα και αυτό μετράει θετικά. Και να σας πω την αλήθεια τον προτιμώ παρόλο που δεν είναι παιδοδοντίατρος. Αρκεί οι μικρές, αλλά και εμείς φυσικά, να αισθανόμαστε άνετα!Τώρα έχουμε άλλο ένα ραντεβού στις 4 του μήνα για το δεύτερο δοντάκι της Νεφέλης και σίγουρα θα χρειαστούμε και τρίτο.Συμφωνήσαμε πως θα κόψουμε τα πολλά γλυκά και θα πλένουμε περισσότερο τα δοντάκια μας, παρόλο που η μαμά και ο μπαμπάς το λένε συνέχεια! 


Στενοχωρήθηκα λίγο που από τόσο μικρή ηλικία μπήκαν σε αυτή την ταλαιπωρία και τα έβαλα με τον εαυτό μου που τους επιτρέπω να κάνουν συχνά ατασθαλίες! Από εδώ και πέρα θα είμαστε πιο προσεκτικοί.