30 Απρ 2010

Τον έδιωξαν από το νηπιαγωγείο!!!!


“ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

Ηταν μια μέρα σαν όλες της άλλες. Η Dorothy Gallear έφτιαξε ένα σάντουιτς για το μικρό Jack και τον έστειλε στο νηπιαγωγείο. Λίγη ώρα μετά όμως την κάλεσαν και της είπαν οτι πήρε αποβολή. Ο λόγος; Το σάντουιτς του ήταν αντίθετο στους κανόνες υγιεινής του σχολείου. Αν είχε μέσα ντομάτα ή μαρούλι θα ήταν εντάξει αλλά επειδή είχε μόνο τυρί απαγορευόταν , ήταν ανθυγιεινό. Η Dorothy φυσικά πήρε τον Jack και τον πήγε σε άλλο νηπιαγωγείο μετά απο αυτό”.

Πηγή: troktiko

Η γιορτή τη Μητέρας!

Η Αρχαία Ελλάδα είναι η πρωταρχική πηγή αναφοράς στην "γιορτή της μητέρας". Ήταν γιορτή της άνοιξης όπου λατρευόταν η Γαία, η μητέρα Γη, μητέρα όλων των θεών και των ανθρώπων. Αργότερα την αντικατέστησε η κόρη της η Ρέα η σύζυγος του Κρόνου, μητέρα του Δία και θεά της γονιμότητας.


Μία νεότερη εκδοχή ήταν η αποκαλούμενη "Mothering Sunday", που μας μεταφέρει στην Αγγλία του 1600. Αυτή η μέρα γιορταζόταν την 4η Κυριακή της Σαρακοστής προς τιμή όλων των μητέρων της Αγγλίας. Κατά την διάρκεια αυτής της μέρας, οι υπηρέτες που έμεναν στα σπίτια των αφεντικών τους έπαιρναν μία μέρα άδεια για να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να περάσουν την ημέρα με τις μητέρες τους.


28 Απρ 2010

Πρώτες βοήθειες: Σπασμοί σε βρέφη και μικρά παιδιά

Αν και, τα μικρά παιδιά μπορούν να πάθουν κρίσεις επιληψίας όπως και οι μεγάλοι, είναι συνηθέστερο να παθαίνουν σπασμούς στην αρχή μιας μολυσματικής ασθένειας ή μιας μόλυνσης στο λαιμό ή στο αφτί, που συνδέεται με ιδιαίτερα υψηλό πυρετό.
Οι σπασμοί αυτοί μπορεί να είναι ανησυχητικοί, αλλά σπανίως είναι επικίνδυνοι, αν αντιμετωπισθούν σωστά. Παρόλα αυτά, χάρη ασφαλείας, πρέπει το παιδί να εξετασθεί σε ένα νοσοκομείο για να αποκλεισθεί η ύπαρξη σοβαρότερης κατάστασης.

Αυτό μπορεί να ανησυχήσει τους γονείς ακόμη περισσότερο.
Βεβαιώστε τους ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν παρουσιάζονται περαιτέρω επιπλοκές μετά το τέλος των σπασμών.


25 Απρ 2010

Μωρακια παντός είδους!

Μαραθώνιος αγάπης για ένα κοριτσάκι με σοβαρά προβλήματα υγείας


Ένα χαμόγελο στα χείλη ενός κοριτσιού περιμένουν να ανθίσει όσοι συμμετέχουν στον μαραθώνιο αγάπης που διοργανώνεται στο Αιγίνιο για τη μικρή Ιωάννα, η οποία πρέπει να υποβληθεί σε σειρά επεμβάσεων.

Η συναυλία στην οποία συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι Αγαμοι Θύται, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Απρίλη, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αιγινίου, στις 19.00 με είσοδο 15 ευρώ και όσα χρήματα συγκεντρωθούν θα δοθούν για την αποθεραπεία της μικρής.

15 Απρ 2010

Ο ρόλος της μητέραςΟ ρόλος της μητέρας στην διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού είναι άμεσος και σημαντικός. Η μητέρα είναι το πρώτο πρόσωπο που θα αντικρύσει το νεογέννητο βρέφος και το ίδιο αυτό προσωπο θα καταβάλει τα μέγιστα στην αγωγή και κοινωνικοποίησή του. Είναι ο πρωταρχικός φορέας για να αναπτυχθεί, να ολοκληρωθεί και κατά συνέπεια να προσαρμοστεί στην κοινωνία. Δέχεται την επίδρασή της, δημιουργεί την εικόνα κάποιας συμπεριφοράς κι ανάλογα ενεργεί. Έτσι,λοιπόν, η μητέρα έχει υποχρέωση να δώσει στο παιδί τα κατάλληλα ερεθίσματα και τις ευνοϊκές εκείνες συνθήκες που είναι απαραίτητες για να μπορέσει να προσαρμοστεί στο κοινωνικό περιβάλλον.

Ο δεσμός που αναπτύσσεται μεταξύ μητέρας-παιδιού, είναι και οφείλει να είναι, άριστος, γιατί από αυτόν εξαρτάται η ομαλή συναισθηματική και ψυχολογική ανάπτυξη του παιδιού.


Μια μητέρα θεωρείται καλή και ότι έχει επιτύχει στον ρόλο της, όταν δεν περιμένει ανταπόδοση στα μητρικά ένστικτά της, όταν στην άπλετη και αγνή αγάπη προς το παιδί της, δεν υπάρχουν κερδοσκοπικά στοχεία και η ίδια δεν αποβλέπει σε τίποτα, παρά μόνο στο καλύτερο για τα παιδιά της.

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα πάνω από 50.000 γυναίκες, δείχνει ότι γυναίκες οι οποίες έκαναν παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με εκείνες που δεν έγιναν μητέρες. Αν θηλάσουν, όμως, το κάθε παιδί τους για τρεις μήνες, διαφεύγουν αυτόν τον κίνδυνο.

8 Απρ 2010

Καπνίζουν από τα 12 τα μισά Ελληνόπουλα


Από την τρυφερή ηλικία των 12 ετών καπνίζουν τα μισά Ελληνόπουλα, από... μαγκιά, αντίδραση ή και περιέργεια, χωρίς να γνωρίζουν τις κακές επιπτώσεις που μπορεί να έχει το κάπνισμα στην υγεία τους! Την παραπάνω συγκλονιστική αποκάλυψη, που προκαλεί τρόμο, έκανε στους μαθητές του Γυμνασίου «Αγιος Απόστολος» στον Βόλο ο διακεκριμένος καρδιοχειρουργός του Θεραπευτηρίου Υγεία δρ Στυλιανός Παττακός. Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που παρέθεσε στους εφήβους ο κ. Παττακός, το 40% με 45% των μαθητών γυμνασίου και λυκείου καπνίζει μανιωδώς, καθώς εθίζεται στη νικοτίνη από την ηλικία των 12 ετών. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο ίδιος, το κάπνισμα σε συνδυασμό με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά είναι ικανά να στερήσουν το μέλλον και τα όνειρά τους, αφού καταστρέφουν τον ανθρώπινο οργανισμό πριν καλά-καλά προλάβει να αναπτυχθεί.


6 Απρ 2010

Οι μισογύνηδεςΕίναι περισσότεροι από εκείνους που διακρίνετε και έχουν ένδοξους προγόνους. Σίγουρα έχετε προβληματιστεί από την αέναη αναπαραγωγή τους, αλλά κατά βάθος ξέρετε ότι κι εσείς δεν είστε τελείως άμοιρες ευθυνών. Μήπως τελικά το οποιο πρόβλημα τους αξίζει να αντιμετωπιστεί με τρελό γέλιο;

Είναι οι γυναίκες άνθρωποι; Ενδιαφέρον ερώτημα-και πολύ παλιό επίσης.