Νέο εμβόλιο κατά του πνευμονιόκοκκου



Ένα νέο εμβόλιο εντάχθηκε στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Πρόκειται για το εμβόλιο κατά του πνευμονιόκοκκου το οποίο ενδείκνυται για τα βρέφη και τα νήπια ηλικίας από έξι εβδομάδων έως 5 χρονών. Το νέο εμβόλιο περιλαμβάνει 13 στελέχη (έναντι των 7 που περιελάμβανε το προηγούμενο), προστατεύει δηλαδή τον οργανισμό από ισάριθμες μορφές πνευμονίας.


Ολόκληρο το άρθρο εδώ

Στην αρχή της χρονιάς στον παιδικό σταθμό της Ναντίνας ήρθε η παιδίατρος για να εξετάσει τα παιδιά. Κάτι που γίνεται τουλάχιστον δύο φορές το μήνα!

Σε όλους τους γονείς έστειλε το ίδιο σημείωμα. Ότι πρέπει να κάνουν μια δόση πνευμονιόκοκκου. Το είδα κι εγώ, το συζήτησα και άλλες μαμάδες και όλες λέγαμε ότι γιατί να υποβάλλουμε τα παιδιά μας σε αυτή την ταλαιπωρία αφού έχουν συμπληρώσει όλες τις απαραίτητες δόσεις που χρειαζόταν.

Τελικά μίλησα με τη δική μας παιδίατρο και μου έλυσε την απορία. Το συγκεκριμένο, νέο εμβόλιο, καλύπτει περισσότερα στελέχη και είναι πιο αποτελεσματικό από το προηγούμενο. Μάλιστα πρότεινε να το κάνει και η μητέρα μου που πάσχει από χρόνια μερική αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Το πήραμε λοιπόν και το έχουμε στο ψυγείο περιμένοντας να κλείσουμε ραντεβού με τη γιατρό μας. Δηλαδή περιμένουμε να μη δουλεύει ο σύζυγος Τρίτη ή Πέμπτη για να πάμε! Πάντως μέχρι το τέλος του μήνα θα το έχουμε κάνει.

Ρωτήστε κι εσείς τον/την παιδίατρο σας αν το παιδί σας χρειάζεται να κάνει το νέο εμβόλιο κατά του πνευμονιόκοκκου.

Σχόλια