Παιδικά Πάρτυ: Τί να μην κάνετε!

  • Όχι junk food! Κοινός, πατατάκια (εκτός κι αν τα έχετε φτιάξει εσείς στο φούρνο), γαριδάκια και λοιπά ίδια σνακ.
  • Φαγητά με σάλτσες (καθότι τρέχουν και λερώνουν & είναι με λίπη).
  • Μην κάνετε τεράστιο μπουφέ, γιατί στην πιθανότερη περίπτωση να μείνουν πολλά! Προτιμήστε φαγητά που τρώγονται με το χέρι και είναι εύκολα προς κατανάλωση από τους λιλιπούτειους τιμόμενους καλεσμένους.
  • Όχι κλόουν, καθότι τα παιδάκια τους βαριούνται ή και τους φοβούνται! Προτιμήστε κάποιου άλλου είδους δραστηριότητα όπως, μουσικοκινητική, χειροκατασκευές κλπ.
  • Όχι καραμούζες, ειδικά τις χάρτινες (μασιούνται εύκολα από μικρά παιδάκια) και ειδικά όταν πρόκειται για πάρτυ κυρίως με παιδιά κάτω των 6 ετών! (πέρα του ότι κάνουν πολύ θόρυβο, φανταστείτε να τις φυσάνε ταυτόχρονα 5 και 10 παιδάκια!!!)
  • Όχι τραγουδάκια τύπου "τα top 5 hot κομμάτια του ραδιοφώνου"! Προτιμήστε Ζουζούνια, ή κάποιο άλλο CD με παιδικά τραγουδάκια. Και όχι υπερβολικά δυνατά η μουσική. Μιλάμε για παιδικά αυτάκια.
  • Μην πάτε εάν είστε κρυωμένοι, ή έχετε μόλις περάσει από ίωση, κρύωμα και τα συναφή! Εάν διοργανώνετε εσείς το πάρτυ, ΑΚΥΡΩΣΤΕ το! Κανείς δεν θα σας παρεξηγήσει, το αντίθετο μάλιστα! Θα σας ευγνωμονούν! Υπάρχουν και άλλες μέρες για να γίνει ένα πάρτυ!
  • Μην παίρνετε ακριβά παιχνίδια. Το πολύ να κρατήσουν για λίγους μήνες (ώρες θα έλεγα εγώ)! Η ίδια χαρά, η ίδια ευχαρίστηση για το παιδί!
  • Μην ντύνετε το καμάρι σας με την τελευταία λέξη της μόδας! Γιατί θα κυλιστεί, θα λερωθεί, και εσείς θα κάνετε σαν υστερική για το συνολάκι που καταστράφηκε! (Αυτό ισχύει και για τις κούνιες!!!)
  • Να είστε προετοιμασμένη ότι το σπίτι σας θα γίνει χάλια, σαν να έχει πέσει βόμβα! Μην αρχίσετε τα ΜΗΝ και ΟΧΙ γιατί κανείς δεν θα περάσει καλά, μικροί και μεγάλοι!

Γενικά, μην ξεχνάτε ότι το πάρτυ δεν είναι για εσάς, αλλά για τα παιδάκια που θα έρθουν !!! Οπότε, η καλύτερη συμβουλή είναι να γίνετε κι εσείς παιδάκι και να θυμηθείτε όλα αυτά που θέλατε κι εσείς στο πάρτυ σας!!! Ή... ακόμη καλύτερα... εάν το παιδάκι σας είναι σε ηλικία που εκφράζεται, καθίστε 2 λεπτά και ακούστε το!!! Σήμερα τα παιδιά είναι πολύ σοφά, ίσως σοφότερα από τους γονείς...

Σχόλια

  1. Συμφωνώ με τα περισσότερα, ειδικά με τον κλόουν που όσες φορές έχουν δει τα παιδιά μου ταράχτηκαν! Ευχαριστούμε για τις συμβουλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι συμβουλές σου για το τι πρέπει να αποφύγουμε σε ένα παιδικό πάρτυ είναι άψογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............