Τα φρούτα και οι σπόροι τους!


Χθες, μιλώντας στο τηλέφωνο με τη Νεφέλη μου ανακοίνωσε ότι η δασκάλα τους έχει βάλει μια εργασία στη Μελέτη Περιβάλλοντος. Να γράψουν μια ιστορία διαλέγοντας έναν από τους τέσσερις τίτλους που περιλαμβάνει η άσκηση. Η Νεφέλη ήθελε να γράψει για τα φρούτα και τους σπόρους τους παρόλο που υπήρχε ένας τίτλος, "Το πρωινό μιας μέλισσας", που θα μας έδινε τροφή για σκέψη η "Ταινίας μιας μέλισσας"..... Αλλά επειδή σχεδόν όλα τα παιδιά είχαν την ίδια ιδέα η δικιά μου ήθελε να πρωτοτυπήσει..... Ναι, το έχουμε αυτό! Θέλουμε να είμαστε μοναδικές ακόμα και στις εργασίες! Την ιστορία η Νεφέλη την είχε σχεδόν έτοιμη στο μυαλό της αλλά ήθελε λίγο τη βοήθεια της μαμάς. Στίψαμε τα κεφαλάκια μας λοιπόν, περισσότερο η κόρη.... και ιδού το αποτέλεσμα!

Μελέτη, σελ. 24, ασκ.8 (τετράδιο εργασιών)

"Τρία φρούτα συζητούν για τους σπόρους τους".

Μια φρουτένια μέρα στη Φρουτοπία, η κυρία Μήλο πήρε από το φρουτοτηλέφωνο της τον κύριο Αχλάδη και την κυρία Ροδάκινο, για να τους προσκαλέσει σε ένα πικ-νικ στο φρουτοδάσος. Εκείνοι δέχτηκαν με χαρά και ετοίμασαν τα φρουτοκαλαθάκια τους για το φρουτοπικ-νικ τους.

Η κυρία Ροδάκινο πήγε στην κυρία Μήλο και με τα φρουτοποδήλατα τους ξεκίνησαν για το φρουτοδάσος. Ο κύριος Αχλάδης πήγε με το αχλαδοαυτοκίνητο του. Βλέπετε, δεν ήταν και πολύ της φρουτογυμναστικής!

Έφτασαν σχεδόν φρουτοταυτόχρονα! Άπλωσαν το φρουτοκαροτραπεζομάντιλο τους κάτω από τη φυλλωσιά ενός φρουτοδέντρου και κάθισαν να φάνε.

Ξαφνικά ο κύριος Αχλάδης ρώτησε:
-Κορίτσια,..... γνωριζόμαστε τόσο καιρό και ποτέ δεν έχουμε φρουτομιλήσει για τους φρουτοσπόρους μας. Είμαι φρουτοπερίεργος. Πως φρουτοείναι;

Η κυρία Ροδάκινο φρουτοχασκογέλασε και είπε:
-Αααααα.....! Πολύ κουτσομπόλης είστε κύριε Αχλάδη!

Η κυρία Μήλο τότε είπε:
-Δεν είναι κουτσομπόλης, απλώς θέλει να μας γνωρίσει φρουτοκαλύτερα.

Και ο κύριος Αχλάδης φρουτοσυμφώνησε και είπε:
-Λοιπόν, κυρίες μου, για να σας βγάλω από τη φρουτοαμηχανία σας, θα ξεκινήσω πρώτος. Οι φρουτοκαρποί μου μοιάζουν με μικρούλια φρουτοδάκρυα.

-Αντιθέτως, είπε η κυρία Μήλο, οι δικοί μου φρουτοκαρποί μοιάζουν με μικροσκοπικά φρουαυγουλάκια.

-Αααα....!, έκανε η κυρία Ροδάκινο. Ο δικός μου φρουτοκαρπός είναι ένας και μοναδικός! Μεγάλος, στρογγυλός και φρουτοκαφετής σας βάζει τα γυαλιά ευθύς!!!!

Τότε φρουτογέλασαν όλοι μαζί, για τη συζήτηση αυτή!

Υπογραφή: Νεφέλη.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............