Τσιμπιδάκια για τα μαλλιά! Make you own!


Λίγο πριν τη βάφτιση των διδύμων της κουμπάρας μου προμηθεύτηκα υλικά για να της φτιάξω ένα βιβλίο ευχών. Ήταν η πρώτη μου προσπάθεια και νομίζω ότι τα κατάφερα! Μου περίσσεψαν όμως αρκετά υλικά και κυρίως κορδελίτσες. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να φτιάξω για κάποιον άλλον βιβλίο ευχών, οπότε τι θα τις κάνω τις κορδέλες;

Μα γιατί αναρωτιέμαι; Θα τις κάνω τσιμπιδάκια για τα μαλλιά!!!! Η Ναντίνα ειδικά θα ενθουσιαστεί!!!!

Θα χρειαστούμε μια συσκευασία (ή περισσότερες) με τσιμπιδάκια. Ξέρετε, αυτά που είναι σκέτα τελείως χωρίς σχέδια. Ίσως υπάρχουν σε είδη ραπτικής ή σε καταστήματα με γυναικεία αξεσουάρ! Διάφορες χρωματιστές κορδέλες. Επίσης σε είδη ραπτικής ή μπορείτε να τις παραγγείλετε από το ίντερνετ. Κόλλα σιλικόνης (αν δεν έχετε νομίζω πως και η ατλακολ μια χαρά δουλειά θα κάνει!), ψαλίδι για υφάσματα ή κάποιο που να κόβει καλά και..... διάφανο βερνίκι νυχιών (θα δείτε παρακάτω γιατί!).


1. Κόψτε ένα κομμάτι κορδέλας, λίγο μεγαλύτερο από το τσιμπιδάκι σας! Χρησιμοποιήστε κορδέλα με παχύ ύφασμα (όχι σατέν) για να μη φαίνεται άσχημα η κόλλα από κάτω! Και φυσικά να κολλήσει πιο εύκολα.


2. Ξεκινήστε πρώτα από το πιο φαρδύ μέρος. Ανοίξτε το τσιμπιδάκι και βάλτε κόλλα στο 1/2 του και τοποθετήστε την κορδέλα με γρήγορες αλλά προσεκτικές κινήσεις. Πιέστε ελαφρά και αφήστε το να κρυώσει.


Στη συνέχεια κλείστε το τσιμπιδάκι και βάλτε κόλλα στο υπόλοιπο 1/2 και με γρήγορες κινήσεις πιέστε την υπόλοιπη κορδέλα. Μην βάλετε πολύ κόλλα γιατί θα είναι δύσκολο μετά να ανοίξετε το τσιμπιδάκι. Επίσης, είναι σημαντικό η κόλλα να μπει σε δύο στάδια, με το τσιμπιδάκι ανοικτό και κλειστό, για να σιγουρευτούμε ότι η κορδέλα θα καλύψει ολόκληρο το τσιμπιδάκι και όταν θα είναι ανοικτό αλλά και όταν θα είναι κλειστό!



3. Αφού κολλήσει καλά η κορδέλα γυρίστε το τσιμπιδάκι ανάποδα και με προσεκτικές κινήσεις κόψτε την κορδέλα που περισσεύει.


4. Και έφτασε η ώρα να δούμε γιατί χρειαζόμαστε το διάφανο βερνίκι νυχιών! Μα για να σιγουρευτούμε ότι η κορδέλα δεν θα ξεφτίσει. Πως; Με μαλακές κινήσεις θα περάσουμε ένα στρώμα με το διάφανο βερνίκι νυχιών γύρω γύρω στις άκρες της κορδέλας. Φροντίστε μόνο να μην είναι πολύ νερουλό το βερνίκι νυχιών γιατί δεν θα κρατήσει στην κορδέλα!


5. Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό αλλά μπορείτε να διακοσμήσετε τα τσιμπιδάκια σας με υφασμάτινα λουλούδια (μπορείτε να δείτε πως φτιάχνονται εδώ), με κουμπιά ή με φιογκάκια επίσης φτιαγμένους από τα χεράκια σας!!!!


Φωτο από oneprojectcloser

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............