Παιχνίδια φτιαγμένα από σκουπίδια!

Παιχνίδια, παιχνίδια, παιχνίδια................
Τα δωμάτια των παιδιών σφύζουν από παιχνίδια. Μικρά, μεγάλα, στρογγυλά, τετράγωνα, παραλληλόγραμμα, πολύχρωμα. Παιχνίδια που αγαπάνε τα παιδιά και παίζουν συνέχεια με αυτά αλλά και παιχνίδια που δεν τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον και σκονίζονται μέσα στα κουτιά τους.

Κάθε χρόνο στο σπίτι κάνουμε εκκαθάριση παιχνιδιών. Μαζεύει η καθεμία τα παιχνίδια που δεν θέλει και όσα είναι σε καλή κατάσταση τα δίνουμε σε γνωστούς που έχουν μικρότερα παιδιά και όσα έχουν σπάσει καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων! Και εγώ κάθε χρόνο απορώ πως καταφέρνουμε και γεμίζουμε 1 μεγάλη σακούλα σκουπιδιών!!!!!! Μα τόσα πολλά έχουμε πια;

Την επόμενη φορά που το παιδί σας θα θέλει ένα καινούργιο παιχνίδι σκεφτείτε το καλύτερα προτού τρέξετε στο πρώτο παιχνιδάδικο που θα βρείτε μπροστά σας. Υπάρχουν τόσα πράγματα μέσα στο σπίτι που μπορείτε, παρέα με το παιδί σας, να γίνουν παιχνίδια. Και μάλιστα παιχνίδια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα παιδιά!!!!

Τα υλικά απλά και λιτά και σίγουρα τα έχουμε όλοι στο σπίτι μας! Για ψάξτε λίγο καλύτερα στον κάδο της ανακύκλωσης και θα ανακαλύψετε πολλά υλικά τα οποία με λίγη φαντασία και πολύ μεράκι θα μετατραπούν σε υπέροχα παιχνίδια για τα παιδιά μας!


"Χαλασμένο τηλέφωνο"
Ένα παιχνίδι που το παίζαμε όλοι ως παιδιά! Το τηλέφωνο από τενεκεδένιο κουτί μπορείτε να το φτιάξετε κάνοντας μια τρύπα στον πάτο του στερεώνοντας ένα σχοινάκι και ενώνοντας το με ένα άλλο τενεκεδένιο κουτί στην άλλη άκρη του! Θα του προσφέρει πολλές ώρες παιχνιδιού. Επίσης μπορείτε να του μάθετε και πως δουλεύουν οι ασύρματες συσκευές!


"Igloo House"
Ένα υπέροχο σπιτάκι-ιγκλού φτιαγμένο με πολύ φαντασία αλλά και με πολλά πλαστικά μπιτόνια! Στο εξωτερικό αυτές οι συσκευασίες που φαίνονται στην εικόνα είναι από γάλα, εδώ μπορούμε να βρούμε τέτοια μπιτόνια από απιονισμένο νερό κλπ...... 


"Φουσκώστε το μπαλόνι μαγικά"
Βάλτε λίγο από φυσική στη ζωή του παιδιού σας! Θα χρειαστείτε ένα μπουκάλι αναψυκτικού και ένα μπαλόνι..... Βάλτε στο μπουκάλι λίγο ξύδι και στο μπαλόνι λίγη μαγειρική σόδα. Κατόπιν τοποθετείστε το μπαλόνι στο στόμιο του μπουκαλιού και δείτε τι θα συμβεί! 
(Η μαγειρική σόδα θα πέσει μέσα στο μπουκάλι όπου θα αναμειχθεί με το ξύδι. Η χημική ένωση που θα δημιουργηθεί θα φουσκώσει το μπαλόνι με αέριο!).
Πάντως μην ανησυχείτε! Δεν είναι επικίνδυνο και οι οδηγίες κατασκευής του είναι πανεύκολες!!!!


"Φούσκες και πάλι φούσκες"
Τώρα το καλοκαίρι (γιατί παρόλο που τα σχολεία άνοιξαν και έχει μπει Σεπτέμβρης ο καιρός είναι ακόμα ζεστός-οπότε έχουμε ακόμα καλοκαίρι!!!) καταναλώνουμε πολύ νερό λόγω ζέστης. Εγώ να δείτε πόσα μπουκαλάκια κουβαλάω μαζί μου, στο γραφείο, κάθε μέρα! Γιατί όμως να τα πετάξουμε μετά; Εεεεε; Μπορούμε να τα μετατρέψουμε μαγικά σε παιχνίδι. 
Τα παιδιά λατρεύουν τις φούσκες. Και να τις κάνουν αλλά και να παίζουν μαζί τους. Θα χρειαστείτε ένα πλαστικό μπουκάλι, ένα σφουγγάρι για τα πιάτα (το πράσινο μέρος αν διακρίνω καλά), ένα λαστιχάκι, νερό και σαπούνι για τα πιάτα! Τα παιδιά θα το λατρέψουν!!!!


"Pringlo-μεταφορά"
Πατατάκια Pringles σίγουρα έχουμε δοκιμάσει όλοι. Επίσης έχουμε σπαζοκεφαλιάσει για το που θα βάλουμε τα μικροπαιχνιδάκια που κουβαλάνε τα παιδιά μας όταν βγαίνουμε από το σπίτι. Τώρα βρήκαμε τη λύση!!!
Κρατήστε μερικές συσκευασίες Pringles. Καθαρίστε τα από τυχόν υπολείμματα και ντύστε τα με υπέροχα υφάσματα ή με χαρτιά περιτυλίγματος. Ανοίξτε με ένα αιχμηρό αντικείμενο δύο τρύπες αριστερά και δεξιά στο πάνω μέρος τους (όπως ακριβώς φαίνεται στην εικόνα) και περάστε μία κορδέλα! Αυτόματα έχετε μια υπέροχη θήκη για τα παιχνιδάκια των παιδιών σας. Και καθώς τα χεράκια τους είναι μικρά δεν θα δυσκολευτούν καθόλου να φτάσουν στον πάτο τους!!!


"Μπουκαλο-Μπόουλινγκ"
Τι λέγαμε παραπάνω για τα μπουκάλια; Μην τα πετάτε! 
Μπορείτε να βάψετε το εσωτερικό τους με μπογιά (προτιμήστε την επαγγελματική τέμπερα-θα τη βρείτε σε βιβλιοπωλεία σε μεγάλα μπουκάλια) αφού βάλετε λίγη στον πάτο τους και μετά τα ανακινήσετε καλά ώστε να πάει παντού! Θυμηθείτε πρώτα να καθαρίσετε τα μπουκάλια από τυχόν υπολείμματα!
Μια υπέροχη ιδέα για παιχνίδι αλλά και για ανακύκλωση!!!

Πηγή: bigspringenvironmental.com

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............