Πρώτη δημοτικού | Απαραίτητα και χρήσιμα υλικά για τους μαθητές!

Θα σας γράψω εδώ ενδεικτικά τι περίπου θα ζητήσει ο δάσκαλος ή η δασκάλα να αγοράσετε στα ζουζούνια σας προκειμένου να ανταποκριθούν καλύτερα στις σχολικές τους εργασίες, όπως μας είχε επισημάνει η δικιά μας δασκάλα, όταν η Νεφέλη μου πήγαινε πρώτη δημοτικού.

Η λίστα του δασκάλου δίνεται αν όχι την ημέρα του αγιασμού σίγουρα την επόμενη. Και θα πρέπει αμέσως να εξοπλίσετε το μικρό σας μαθητή με όλα τα απαραίτητα και χρήσιμα υλικά γιατί θα τα χρειαστούν άμεσα! Φυσικά η λίστα των υλικών δεν τελειώνει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς καθώς όσο περνάει ο καιρός όλο και κάτι λείπει από τους εκπαιδευτικούς και το συμπληρώνουν! Σε εμάς πχ λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα μας ζήτησαν διάφορα είδη χαρτονιών προκειμένου να κάνουν κατασκευές!!!!

Ας δούμε λοιπόν τι θα χρειαστείτε. Στο περίπου πάντα γιατί ο κάθε δάσκαλος φτιάχνει τη δική του λίστα. Αλλά πάνω κάτω όλες οι λίστες είναι ίδιες.

1. Οι δασκάλες μας είχαν προτείνει να πάρουμε ένα τετράδιο Πρώτης γραφής από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και το Ευρετήριο Ορθογραφίας από τις εκδόσεις Πατάκης, κάτι που κάποιοι άλλοι δεν τα είχαν καν συμπεριλάβει στη λίστα τους!

2. 1 τετράδιο κίτρινο 50 φύλλων (θα δείτε ότι η πολυχρωμία των τετραδίων ποικίλλει καθώς βοηθάει και τα παιδιά στο να ξεχωρίζουν τα τετράδια τους-άλλο είναι των μαθηματικών, άλλο της ορθογραφίας και άλλο των εργασιών)

3. 1 τετράδιο πορτοκαλί 50 φύλλων, 1 τετράδιο πράσινο Αριθμητικής 50 φύλλων (άλλοι θέλουν το κλασικό μπλε)

4. 1 τετράδιο σπιράλ 2 θεμάτων (αυτό το είχαν για πρόχειρο)

5. 1 μπλοκ ζωγραφικής 80 φύλλων (για τη χαρτοκολλητική όπως μας έγραφαν-κάθε φορά που μάθαιναν ένα καινούργιο γράμμα έκαναν κολλάζ με λέξεις, εικόνες και γράμματα που έβρισκαν από εφημερίδες και περιοδικά)

6. 1 Ντοσιέ με έλασμα

7. 1 φάκελο με λάστιχο (χάρτινο)

8. Ψαλίδι με στρογγυλεμένες άκρες

9. 1 χάρακα 20 cm

10. Αριθμητήριο δίχρωμο

11. Μαρκαδόροι-Ξυλομπογιές

12. Μολύβια-φυσικά!!! (προτιμήστε μολύβια με μαλακή μύτη)

13. Ξύστρα και γόμα λευκή (για μολύβι)

14. 1 κόλλα ρευστή & 1 κόλλα στικ

15. 1 σελοτειπ invisible μας είχαν ζητήσει!

Επίσης να ξέρετε ότι θα σας ζητήσουν να ντύσετε τα βιβλία των παιδιών με προστατευτικό διαφανές αυτοκόλλητο και να έχουν ετικέτα με το όνομα του παιδιού στο εξώφυλλο καθώς κάποια από αυτά παραμένουν στο χώρο του σχολείου. Τα παιδιά τα παίρνουν στο σπίτι μόνο όταν ο εκπαιδευτικός τους βάλει κάποια εργασία!

Όλα τα παραπάνω υλικά θα πρέπει να έχουν ετικέτα με το όνομα του παιδιού! Υπάρχει περίπτωση να σας ζητήσουν να στείλετε ένα κουτί από παπούτσια ή γενικώς ένα κουτί προκειμένου τα παιδιά να φυλάνε εκεί κάποια από τα υλικά όπως μαρκαδόρους, ξυλομπογιές κλπ που επισης θα παραμένουν στο χώρο του σχολείου και συγκεκριμένα στην τάξη τους!

Με το καλό να ξεκινήσουμε και φέτος λοιπόν!!!!


Σχόλια

  1. http://tallamarh.blogspot.com/2010/09/blog-post_3691.html πρόσκληση σε παιχνίδι μεταξύ των bloggers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............