Γνωρίστε το Homeplay

Παιδιά, παιχνίδιαζωή... ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε γι' αυτά σαν γονείς το ψάχνετε και το προσπαθείτε ασταμάτητα. Είμαι σίγουρη γι' αυτό. Το βλέπω καθημερινά και το ζω μέσα από οικογένειες με τις οποίες συνεργάζομαι.

Από την εμπειρία μου αυτή, ένιωσα την ανάγκη που είχαν οι γονείς να αξιοποίησουν  δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών τους, ώστε αυτα με τη σειρά τους να μπορέσουν να αναπτύξουν ακόμα περισσότερες πτυχές της προσωπικότητας τους.

Λόγω του ότι πλέον οι γονείς είναι περισσότερο απασχολημένοι από ποτέ και τα παιδιά περνάνε ατέλειωτες ώρες με τη νταντά ή την γιαγιά έχει σαν αποτέλεσμα οι ελάχιστες ώρες που κάποιος θα ασχοληθεί ΠΟΙΟΤΙΚΑ μαζί τους να μην τους προσφέρουν τα κατάλληλα ερεθίσματα για την σωστή και συναισθηματική ανάπτυξή τους.

Τα παιδιά έχουν ανάγκη να έρθουν σε επαφή με τις αισθήσεις τους : αντικείμενα να αγγίξουν, να μυρίσουν, να γευτούν, να παρατηρήσουν, να περιεργασθούν, να εξερευνήσουν.Το παιχνίδι, που αποτελεί το φυσικό μέσο έκφρασης ενός παιδιού προσφέρει αυτά τα ερεθίσματα και παίζει πολύ σημαντικό ρολό στην ανάπτυξη του. Το ότι κυκλοφορούν τόσα γοητευτικά παιχνίδια στην αγορά  δεν παύει να αποτελεί έναν πολύ όμορφο άλλα συγχρόνως τεχνητό παιχνιδοκοσμο. Υπάρχουν και άλλα παιχνίδια τα οποία αγαπούν τα παιδιά- γρασίδι , άμμος, νερό, λουλούδια, ξύλινες κατασκευές...

Με την παιγνιοθεραπεία και το homeplaying , κάποιες ώρες ποιοτικού, δημιουργικού παιχνιδιού την εβδομάδα, είναι παραπάνω από αρκετές ώστε να συμβάλουν στην δημιουργική ανάπτυξη τους και φαντασία τους.Παράλληλα, για οτιδήποτε μπορεί να συμβαίνει στο παιδί σας, θα είμαι εκεί για να το εντοπίσω και να το βοηθήσω να το εκφράσει μέσα από τον μαγικό κόσμο του παιχνιδιού.

Η συναισθηματική ενδυνάμωση και η αυτοεκτίμηση που αποκτά το παιδί μέσα από τις συναντήσεις αυτές μπορούν να γίνουν εφόδια ζωής.

Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να κάνετε ένα δώρο στο παιδάκι σας, αντί να του αγοράσετε ένα παιχνίδι παραπάνω μπορείτε να του χαρίσετε κάποιες ποιοτικές ώρες στον μαγικό κόσμο του homeplay!

Σχόλια