Τελικά είναι καλό να είσαι γονιός!


Έλαβα μια πρόσκληση από τη newagemama για να γράψω 12 λόγους που τελικά, σε όσους είναι γονείς, τους κάνει καλό! Πιστή, λοιπόν, στο ραντεβού μου-αν και με μια μικρή καθυστέρηση-θα προσπαθήσω να απαριθμήσω 12 λόγους που μου κάνει καλό το να είμαι γονιός! Γενικά δεν είμαι καλή στην αρίθμηση αιτιών αλλά πιστεύω πως θα τα καταφέρω. 

Γονέας ή γονιός λέγεται ο πατέρας ή η μητέρα, κάποιος που γεννά, τίκτει, ή ανατρέφει και μεγαλώνει ένα τέκνο. Κι όμως, είναι πολύ περισσότερα από αυτό! Ένας γονιός δεν οφείλει μόνο να αναθρέψει και να μεγαλώσει το παιδί του. Οφείλει να του γνωρίσει τον κόσμο, να του δώσει γερές βάσεις και να το αφήσει να απλώσει τα φτερά του ελεύθερα. Να του χαρίσει απλόχερα την ανεξάντλητη αγάπη και στοργή του. Να το μάθει να αγαπάει τη ζωή, τους γύρω του, την κάθε του ανάσα! Να είναι εκεί όποτε χρειάζεται, να το στηρίζει στις δυσκολίες ανοίγοντας του μια χαραμάδα για να μπει το φως της ελπίδας και της αισιοδοξίας. Να έχει ανοιχτά τα αυτιά του για να ακούει και ορθάνοιχτα τα χέρια του για να αγκαλιάζει τρυφερά. Αυτοί και ακόμα περισσότεροι λόγοι θα έπρεπε να υπάρχουν στη σημασία της λέξης Γονέας ή γονιός. Δεν είναι πάντα εύκολο να είναι κάποιος γονιός. Τα παιδιά δεν έρχονται στον κόσμο με οδηγίες χρήσεως. Δεν είναι ένας ρόλος που μαθαίνεις να τον κάνεις καλά. Ζώντας καθημερινά με τα παιδιά του, ένας γονιός, ανακαλύπτει πως να γίνει καλύτερος. 

Για να δούμε λοιπόν...................

1. Ανακαλύπτεις πτυχές του εαυτού σου που δεν φανταζόσουν ποτέ!

2. Αισθάνεσαι ολοκληρωμένος σαν άνθρωπος και δεν ζητάς τίποτα περισσότερο. Απλώς έχεις τα ΠΑΝΤΑ!

3. Ερωτεύεσαι παράφορα τη ζωή!

4. Βλέπεις έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο μέσα από τα μάτια των παιδιών σου. Και αφήνεσαι να σε παρασύρουν στην αχαλίνωτη φαντασία τους.

5. Ξεκινάς την κάθε σου μέρα χαμογελώντας!

6. Τελειώνεις την κάθε σου μέρα με τρυφερότητα, αγκαλιές και φιλιά!

7. Ανακαλύπτεις ότι το ένστικτο σου, από εδώ και πέρα, δεν πρόκειται να σε διαψεύσει ποτέ.

8. Ακόμα κι όταν νιώθεις ότι θα εκραγείς από θυμό και αγανακτείς με τα καμώματα τους, υπάρχει μια απειροελάχιστη στιγμή που σε κάνει να ξεχάσεις γιατί είχες θυμώσει εξαρχής και καταλήγεις να γελάς με την ψυχή σου!

9. Λατρεύεις να ασχολείσαι με κάθε εργασία που έχουν για το σχολείο και κατακλύζεσαι από μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης και φαντασίας. Βασικά λατρεύεις να δημιουργείτε ΜΑΖΙ!

10. Φουσκώνεις από περηφάνια κάθε φορά που σου εκμυστηρεύονται πόσο ευγενικό, καλόκαρδο, γενναιόδωρο είναι το παιδί σου. Ξέρεις ότι έχεις βάλει κι εσύ το λιθαράκι σου!

11. Μαθαίνεις ξανά πόσο κάνει 1+1, πως κλίνονται τα ρήματα, ποια εποχή και γιατί λέγεται νεολιθική, πως λέγεται στα αγγλικά η ακρίδα, τι σημαίνει πουαντιγισμός και τι είναι η Λαμπρή!

12. Κάθε μέρα ανακαλύπτεις έναν ακόμα λόγο που τελικά είναι καλό να είσαι γονιός!

Γιατί γονιός δεν γεννιέσαι, ΓΙΝΕΣΑΙ!


Σχόλια