20 Μαΐ 2011

Αυτά είναι τα παιδιά του σωλήνα;Πριν δύο χρόνια, σε ένα forum, η Βίκυ είχε γράψει ένα θέμα με τίτλο "Πάντα είχα αυτή την απορία!!!!":

"Σας παραθέτω πιο κάτω τα λόγια μια γυναίκας που προσπαθεί να αποκτήσει ένα μωρό με υποβοηθούμενη μέθοδο.... μέχρι σήμερα δεν τα έχει καταφέρει!

Είμαι στο φανάρι. Πρώτη μου φορά περνάω από αυτόν τον δρόμο. Έχω σταματήσει και περιμένω τη σειρά μου. 
Ανάβει το φανάρι περνάνε τρεις, εγώ τίποτα. Έτυχε αναρωτιέμαι. Την επόμενη φορά θα είμαι πιο προσεχτική.
Ανάβει δεύτερη φορά, περνάνε πέντε, πάλι εγώ τίποτα. Έχει αρχίσει να βρέχει και έχω μελαγχολήσει.
Πεισμώνω. Την επόμενη φορά θα τρέξω για να προλάβω σκέφτομαι. 
Ανάβει τρίτη φορά περνάνε αρκετοί.
Έχει βγει ήλιος και είναι πιο υποφερτά. Αλλάζω φανάρι, για καλό και για κακό πάω στο διπλανό. 
Από εδώ θα περάσω πιο εύκολα σκέφτομαι. 
Ανάβει πάλι, πάλι τίποτα. 
Εγώ καθηλωμένη στη θέση μου. Έχω αρχίσει να κουράζομαι και οι κακουχίες της αναμονής είναι εμφανείς στο κορμί και στο πρόσωπο μου.
Αισθάνομαι ένα χέρι να σφίγγει το δικό μου. Γυρίζω, είναι ο άντρας μου "Μαζί θα το περάσουμε", μου λέει, "Δεν είσαι μόνη σου". 
Ανάβει για άλλη μια φορά, τίποτα. Αυτή τη φορά είμαι πιο δυνατή και σίγουρα θα τα καταφέρω.
Ξαφνικά ακούω φωνές πίσω μου. Γυρίζω. 
Δεν είμαστε μόνοι μας με τον άντρα μου. Είστε όλες εσείς που με ενθαρρύνετε και με σπρώχνετε να περάσω.
Αυτή η φορά είναι δική μου σκέφτομαι και κλείνω τα μάτια την ώρα που ανάβει το φανάρι.............

Όταν τελικά τα κατάφερα κι εγώ μετά από 17 σπερματεγχύσεις, δύο αποβολές... πολλά χειρουργεία και μια εξωσωματική..... και ενώ τα μωρά μου ήταν περίπου 7 μηνών βγήκαμε μια βόλτα στην πλατεία της πόλης.... τρέχοντας βλέπω μια οικογενειακή φίλη να κατευθύνεται προς τα εμάς και να ρωτά με μια έκφραση έκπληξης στο πρόσωπο της.... 

"Αυτά είναι τα παιδιά του σωλήνα;"

Η απορία μου είναι η εξής.... διαφέρει ένα παιδί που έρχεται στον κόσμο μετά από φυσιολογική σύλληψη με ένα παιδί που ήρθε υποβοηθούμενα; Είναι τελικά τα δικά μου παιδιά (και τόσων άλλων) παιδιά της καρδιάς μας ή όπως είπε η φίλη "του σωλήνα";
Αυτό που ξέρω με σιγουριά είναι ότι πριν κάνω παιδιά ήμουν ήδη μητέρα... πριν ή μετά από κάθε αποτυχημένη προσπάθεια.... ονειρευόμουν... ονειρευόμουν τη μέρα του τοκετού... το παιδί μου μέσα στην αγκαλιά... ονειρευόμουν όλα όσα ήθελα να του προσφέρω υλικά ή όχι... ονειρευόμουν τις βόλτες στις παιδικές χαρές.... τα βράδια μαζί του διαβάζοντας παραμύθια της γιαγιάς..... ονειρευόμουν... μόνο αυτό είχα άλλωστε!!!
Ευτυχώς για εμένα το όνειρο έγινε πραγματικότητα!"

Η Βίκυ εδώ και δύο χρόνια έχει δημιουργήσει το δικό της χώρο, το δικό της forum, και προσπαθεί μέσα από αυτό να βοηθήσει κι άλλες γυναίκες που λαχταρούν να αποκτήσουν ένα δικό τους παιδί αλλά δεν το καταφέρνουν. Θα τη βρείτε στο www.mitrotita.gr


8 σχόλια:

 1. Υπέροχα λόγια και σκέψεις που καθρεφτίζουν και την δική μου ψυχή!

  Μπράβο της!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και η Βίκυ διδυμομανούλα είναι Τζένη μου!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΦΥΣΙΚΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ γαλακτοκομικά

  Σημ.: ανάλογα με τα παρακάτω σχετικά με τη αλλοίωση στο ΦΥΣΙΚΟ γάλα – που το πίνουν τα ΒΡΕΦΗ ΟΛΩΝ των θηλαστικών ΚΑΙ για τις ανοσοενισχυτικές του ιδιότητες!!! – ισχύουν στο ΦΥΣΙΚΟ-AΘΕΡΜΟ μέλι και το ΦΥΣΙΚΟ-ΑΘΕΡΜΟ λάδι. Επίσης, όσον αφορά τα γαλακτοκομικά, πρόκειται κυρίως για προερχόμενα από ζώα ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΒΟΣΚΗΣ (που ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ και ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ την οστεοπόρωση) και όχι τα καταναγκαστικά σποροφάγα των βουστασίων, τα οποία τρέφονται με νοσογόνες λεκτίνες (που, μεταξύ πολλών κακών, ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ οστεοπόρωση):
  tomsthird.blogspot.com/2009/12/toxic-lectins-elimination-diet.html
  owenfoundation.com/Health_Science/Lectins_in_Foods.html,
  krispin.com/lectin.html.

  Αποσπάσματα από την Αναφορά για το Φυσικό Γάλα (Report in Favor of Natural Milk – RFNM) των Aajonus Vonderplanitz, Ph.D., και William Campbell Douglass, M.D.

  1. [Εκτός από τα ΑΜΕΤΡΗΤΑ δισεκατομμύρια ευεργετημένων βρεφών ζώων και ανθρώπων από την εμφάνιση του θηλασμού] Σε όλη την έκταση των ΗΠΑ, για σχεδόν 40 χρόνια, εκατομμύρια άνθρωποι ήπιαν πάνω από 3 δισεκατομμύρια ποτήρια ΦΥΣΙΚΟΥ γάλακτος και δεν συνέβη ούτε μια επιδημία, ούτε αποδείχτηκε καμία περίπτωση ασθένειας εξαιτίας του (RFNM, Σχήμα Κ, σ. 58) .

  2. Ακόμα και όταν το ΦΥΣΙΚΟ γάλα χρησιμοποιήθηκε ως συντηρητικό ώστε να κρατήσει το ωμό κρέας επί 13 χρόνια, δεν έβλαψε κανέναν από τους καταναλωτές. (RFNM σ. 33).

  3. Ωστόσο, υπάρχουν εκτενή στοιχεία που δείχνουν ότι η παστερίωση αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την υγεία τού κοινού: Παστεριωμένο γάλα προκάλεσε πολλές επιδημίες, με θύματα 200 άτομα, 468 άτομα, 1.492 άτομα, 16.284 άτομα, 17.000 άτομα και 197.000 άτομα…Το παστεριωμένο γάλα έχει προκαλέσει πολλές επιδημίες. Σε κάθε περιστατικό το προϊόν προερχόταν από έναν μόνο παραγωγό. Κατά τα έτη 1978-1997, 232.485 άνθρωποι υπέφεραν λόγω της εκδήλωσης κρουσμάτων από παστεριωμένο γάλα (RFNM σελ. 8-10.) Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, το CDC (Center for Disease Control, γνωστό από την πολύνεκρη τρομοεμβολιαστκή μανία του…) ανέφερε ότι η έρευνα έδειξε ‘καλή παστερίωση’. Τα στοιχεία τού CDC δείχνουν πως τα συμπεράσματα της FDA (Food Department Agency – Υπηρεσίας τροφίμων) ότι «η παστερίωση παρέχει εγγυήσεις έναντι λοίμωξεων» είναι αναξιόπιστα. Επιστημονικά και στατιστικά, το ΦΥΣΙΚΟ γάλα είναι το ασφαλέστερο διατροφικό αγαθό [τόσο για τα θηλάζοντα ζώα όσο και για τους ανθρώπους].

  4. Η μείωση της κατανάλωσης φυσικού γάλακτος συνέπεσε με μια δραματική αύξηση των ασθενειών από σαλμονέλα (πίνακας CDC, RFNM σ. 42). Θα μπορούσε εύλογα να υποστηριχθεί ότι η στέρηση του ΦΥΣΙΚΟΥ γάλακτος από το κοινό είχε ως αποτέλεσμα επιδείνωση της υγείας.* Στελέχη βακτηρίων έχουν αποκτήσει ανοσία σε αντιβακτηριακούς παράγοντες και οι άνθρωποι είναι πιο ευαίσθητοι στις ασθένειες (RFNM σ. 40, 4). Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι οι άνθρωποι αποκτούν ανοσία στα βακτήρια στα οποία είναι τακτικά εκτεθειμένοι. Νομικά και ηθικά, θα ήταν σωστό να επιτρέπουν στους ανθρώπους να αναπτύξουν ή να διατηρήσουν τη φυσική ανοσία από την πρόσληψη βακτηρίων στα τρόφιμα. Οι άνθρωποι που αγοράζουν ΦΥΣΙΚΟ γάλα είναι ενημερωμένοι ανθρώποι.
  (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. * Δεν υπάρχει εμπειρική επιστημονική απόδειξη ότι η διατροφή ή επαφή με το ΦΥΣΙΚΟ γάλα είναι επικίνδυνη για τα βρέφη και τα παιδιά, ούτε με ομάδες «υψηλού κινδύνου» όπως ορίζονται από το FDA και το CDC. Υπάρχουν στοιχεία ότι τα βρέφη και τα παιδιά δυναμώνουν με το ΦΥΣΙΚΟ γάλα, ακόμη και με υψηλά επίπεδα βακτηρίων (RFNM σελ. 28-30 και έκθεμα L). Ασθένειες σε βρέφη έχουν θεραπευτεί επιτυχώς με ΦΥΣΙΚΟ γάλα επί αιώνες σε νοσοκομεία και κλινικές (RFNM σελ. 28-29). Το ΦΥΣΙΚΟ γάλα μείωσε τους θανάτους βρεφών στο νοσοκομείο St. Vincent κατά 94% (RFNM σ.28, 6).
  * Η FDA και το CDC ισχυρίζονται [ψευδώς] ότι δεν βρήκαν καμία επιστημονική μελέτη που να αποδεικνύει ιατρική ωφέλεια από το ΦΥΣΙΚΟ γάλα. Η RFNM παρουσιάζει ένα μέρος των στοιχείων των εμπειρογνωμόνων σχετικά με τα οφέλη του ΦΥΣΙΚΟΥ γάλακτος από: τα πανεπιστήμια Harvard, Princeton, Cambridge, Tufts, το Τμήμα Επιστήμης Γαλακτοκομικών τού παν. της Georgia, Dartmouth College, Σχολή Γεωργικής Χημείας του παν. Ohio, Ιατρική Σχολή παν. της Ουάσιγκτον, την Κλινική Μάγιο της Μινεσότα, τα Ιδρύματα Price-Pottenger και Weston Α. Price καθώς και ιατρικά περιοδικά, όπως τα Lancet, Certified Milk Magazine, JAMA (Journal of the American Medical Association), American Journal of Clinical Nutrition, New England Journal of Medicine, British Medical Journal, και έντυπα της Αμερικανικής Ένωσης της Ιατρικής Επιτροπής Γάλακτος, του Παγκόσμιου Ταμείου για την έρευνα στον καρκίνο, της Consumer Reports, της Ένωσης Καταναλωτών, των νοσοκομείων St Vincent και Hartford (RFNM σ.28-33).
  * Ο Δρ J.E. Crewe, MD, από την Κλινική Μάγιο, είπε: “η αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών κατά τη διάρκεια δεκαοκτώ ετών, με σχεδόν αποκλειστική διατροφή ΦΥΣΙΚΟΥ γάλακτος με έχει πείσει προσωπικά ότι ο σημαντικότερος παράγοντας για την πρόκληση νόσων και της αντίστασης σε αυτές είναι τα τρόφιμα” (RFNM σελ. 32, 1).
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ
  Η σημερινή συστηματική παραπληροφόρηση τού κοινού όσον αφορά το ΦΥΣΙΚΟ γάλα είναι κατά κύριο λόγο αντιεπιστημονικές εικασίες και δεν βασίζεται σε εμπειρική διερεύνηση (RFNM σ. 39-43). Κάθε διάδοσή τους από τις υπηρεσίες της USHHS (FDA, CFSAN, CDC) συνιστά παραβίαση της προστασίας τής υγείας όλων των Αμερικανών, η οποία έχει ανατεθεί στους εν λόγω οργανισμούς.Η FDA και το CDC με αντιεπιστημονική εκστρατεία προσπαθούν να εξάλειψουν πλήρως τη διατροφή με ΦΥΣΙΚΑ γαλακτοκομικά. Γιατί; Από άγνοια ή / και στενομυαλιά; Ή μήπως λόγω συμπαιγνίας (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations-RICO) με τη βιομηχανία τροφίμων για να καταργήσουν τον ανταγωνισμό και να αυξήσουν τα κέρδη τους; Ή μήπως και λόγω συμπαιγνίας με το ιατρο-φαρμακευτικό κατεστημένο, που προφανώς θέλει να αρρωσταίνουμε για να κερδοσκοπεί;
  Το ΦΥΣΙΚΟ γάλα είναι ασφαλές. Έχει ενσωματωμένη φυσική προστασία, που καταστρέφεται από την παστερίωση (RFNM σελ. 25-27).
  rawmilk.org/pdf/report-in-favor-of-raw-milk-final-06-07.pdf
  karlloren.com/aajonus/p15.htm


  KATAΠΕΛΤΗΣ κατά της κατευθυνόμενης μικροβιοφοβίας:whale.to/a/aajonus-interview-apr-2009.pdf.

  Γάλα; Μα, μη παστεριωμένο«Επιστροφή στις ρίζες» από πολλούς ΑμερικανούςThe New York TimesH Νίνα Πλανκ, συγγραφέας του «Πραγματικά Τρόφιμα: Τι πρέπει να τρώμε και γιατί» αδιαφόρησε για τις προειδοποιήσεις του FDA και καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της έπινε μη παστεριωμένο γάλα.Σήμερα που θηλάζει το μωρό της εξακολουθεί να πίνει, ενώ δίνει περιστασιακά καμιά γουλιά στον εννιάμηνο Τζούλιαν. «Πίνουμε μη παστεριωμένο γάλα επειδή εμπιστευόμαστε την παραδοσιακή διατροφική αλυσίδα» λέει η Πλανκ.Ο Ντέιβιντ Μπαρμπάνο, καθηγητής Διατροφολογίας διευθυντής Κέντρου Ερευνας Γαλακτοκομικών Προϊόντων του πανεπιστημίου Κορνέλ και του πανεπιστημίου του Βερμόντ, υποστηρίζει ότι ο ίδιος μεγάλωσε πίνοντας μη παστεριωμένο γάλα και δεν θυμάται να αρρώστησε.
  news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_11/08/2007_237432

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αγαπημένη μου ΜαμαΕλ,η δική μου άποψη πάνω στο ερώτημα της πανάξιας μαμάς φίλης σου, είναι η εξής: Όλα τα παιδιά, με όποιον τρόπο και να φτάνουν σε εμάς, είναι ΔΩΡΑ ΘΕΟΥ! Είναι ευλογία και ΤΥΧΗ για εμάς, και δεν διαφέρουν σε ΤΙΠΟΤΑ μεταξύ τους. Αντίθετα, οι γονείς διαφέρουν, αφού αυτοί που δοκιμάστηκαν τόσο μέχρι να τα κρατήσουν επιτέλους στην αγκαλιά τους, είναι δέκα σκαλιά πιο πάνω από εμάς, που χωρίς ιδιαίτερο κόπο, αποκτήσαμε τα διαμαντάκια μας.
  Σου εύχομαι ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στην ανώνυμη "ψαγμένη" φίλη να απαντήσω κι εγώ ανώνυμα πως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει την κατανάλωση προϊόντων φρέσκου γάλακτος και μάλιστα αγελαδινού (το πιθανότερο να παθαίναμε δηλητηρίαση!!!) Οπότε άδικα κάνει τον κόπο με τα copy-paste πέρα δώθε!!

  Επίσης τα επιστημονικά άρθρα οφείλουν να είναι ενυπόγραφα και με την ιδιότητα του γράφοντος για να έχουν βάση και αξιοπιστία!

  Ευχαριστώ!


  Για τη Βίκυ και την προσπάθεια που κάνει έχω να πω μόνο τα καλύτερα αλλά και τα χειρότερα για όλους τους αγενείς και κακοήθεις που εκφράζονται με δήθεν απορίες του τύπου: "αυτά είναι τα παιδιά του σωλήνα;"

  Μαμά Ελ, την καλησπέρα μου :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμε 2
  Με πρόλαβες!!! Τα ίδια ήθελα να γράψω κι εγώ.

  Καλή εβδομάδα σε όλους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. μπράβο στην Βίκυ για το κουράγιο, την υπομονή και την θέληση της....

  Όσο για την οικογενειακή "φίλη" πόσο φίλη μπορεί να είσαι κάνοντας μια τόσο ανούσια ερώτηση? Ξέροντας μάλιστα ότι η κοπέλα παιδεύτηκε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............