Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις


Μπορεί να σας φανεί παράξενο αλλά δεν έχει τύχει να διαβάσω το ομότιτλο βιβλίο του Λέο Μπουσκάλια παρόλο που η μητέρα μου το έχει στη βιβλιοθήκη της.

Η κοσμοθεωρία μου, όμως, είναι ακριβώς αυτή!

Να ζεις!

Να ζεις την κάθε σου στιγμή! Να τη ρουφάς με λαχτάρα! Να τη γεύεσαι μέχρι το κόκκαλο! Η ζωή είναι μικρή και περνάει γρήγορα. Τουλάχιστον να έχεις να λες στο πέρας των ημερών σου ότι ναι, έζησες έντονα!

Να αγαπάς!

Να αγαπάς με όλη τη δύναμη της ψυχής σου! Να μοιράζεις την αγάπη σου! Είναι κάτι που πρέπει να το προσφέρεις χωρίς να ζητάς ανταλλάγματα. Ο άνθρωπος που αγαπάει, να ξέρεις αγαπιέται εξίσου! Μη διστάζεις λοιπόν να δείχνεις την αγάπη σου σε όλους!

Και να μαθαίνεις!

Να είσαι ανοιχτός σε καινούργια πράγματα, σε καινούργιες σκέψεις, σε καινούργιες αντιλήψεις. Να αφήνεις τον εαυτό σου να δεχτεί, να μάθει, να γνωρίσει! Έτσι θα προχωρήσεις! Μη φοράς παρωπίδες! Διεύρυνε τη ματιά σου, τη σκέψη σου και θα δεις έναν διαφορετικό κόσμο!

Τα πιο όμορφα συναισθήματα στον κόσμο είναι αυτά!

ΝΑ ΖΕΙΣ, ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ!

Υιοθετήστε τα κι εσείς!

Σχόλια

  1. Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τα παραπάνω! Στην πράξη χάνουμε την μπάλα...! Να ένας στόχος λοιπόν, να περάσουμε στην πράξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην πράξη ναι, χάνουμε τη μπάλα. Ας θέσουμε λοιπόν, στόχο μας να κάνουμε τα παραπάνω και στην πράξη!
    Θυμάμαι τη μητέρα μου, όταν ήμουν μικρή, να μου λέει ακριβώς όσα έγραψα παραπάνω. Και την ευχαριστώ πολύ για όσα μου έμαθε μέχρι τώρα. Πάντα είναι δίπλα μου όταν τη χρειάζομαι.
    Κάποτε με ρώτησε αν με μεγάλωσε σωστά. Νομίζω, ότι πλέον, έφτασα σε μια ηλικία που μπορώ να πω ότι ναι, με μεγάλωσε με τον καλύτερο τρόπο!
    Μανούλα μου, σ' αγαπώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σας! Στην πραξη δυσκολευουν τα πραγματα, βλεπετε στην θεωρια ολοι καλοι ειμαστε!!! Εγω παντως, ασχετα απο το τελευταιο διαστημα, που οι φυσικες και ψυχικες μου αντοχες δοκιμαζονται εντονα, προσπαθω.. και θα προσπαθω να μεταφερω και στον γιο μου ακριβως αυτες τις αξιες. Φωναζω και λεω.. "αν δεν εισαι πρωτα εσυ καλα, δεν μπορει κανενας γυρω σου να ειναι .. ουτε τα παιδια σου" - γι'αυτο βασικη προυποθεση ειναι να τα βρουμε με τον εαυτο μας, στο μετρο του δυνατου, διοτι ανθρωποι ειμαστε και εχουμε αδυναμιες και ατυχεις στιγμες. Γι αυτο λοιπον - Ζησε, αγαπησε και μαθε με ολο σου το ειναι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............