Οι "Μικρές Ιστορίες" ξεκίνησαν......


Και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε μας ταξίδεψαν στον υπέροχο κόσμο τους!

Ήταν ένα διήμερο γνωριμίας με το νέο Χώρο Δημιουργικών Δράσεων που λειτουργεί και επίσημα από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στο Κουκάκι.

Photo: Μικρές Ιστορίες στο facebook

Ο χώρος στεγάζεται σε μια παλιά μονοκατοικία και η μαμά Ζωή μαζί με τις υπέροχες συνεργάτιδες της το έχουν μεταμορφώσει σε ένα πολύχρωμο παράδεισο για τα παιδιά! Τα παιδιά κυριολεκτικά αφέθηκαν να δημιουργήσουν με τη φαντασία τους ότι εκείνα είχαν στο μυαλό τους χωρίς την επέμβαση κάποιου ενήλικα και οφείλω να ομολογήσω ότι μας κατέπληξαν με τα έργα τους!





Τα μεγάλα παιδιά, ηλικίας 6 και πάνω, πήραν μέρος σε δύο εργαστήρια με τίτλο "Τα σπίτια του κόσμου" και το "Με ένα ζωγράφο ταξιδεύω..."

Photo: Μικρές ιστορίες στο facebook

Τα μικρότερα παρακολούθησαν στον επάνω όροφο την παράσταση "Η Χαρά της Ζωής"

Τα εργαστήρια θα συνεχιστούν όλο το χειμώνα και εκτός από αυτά που ήδη αναφέραμε τα παιδιά ηλικίας 6-16 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν και τα εξής:

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Στις "Μικρές Ιστορίες" όμως λειτουργούν και εργαστήρια για παιδιά προσχολικής ηλικίας καθώς και εργαστήρια για βρέφη (ηλικίας 15 έως 30 μηνών). Επίσης λειτουργεί και εργαστήριο μουσικοκινητικής αγωγής Orff για παιδιά ηλικίας 20 έως 36 μηνών.























Κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση

Αλλά οι "Μικρές Ιστορίες" δεν σταματούν εδώ. Καθημερινά από τις 9:00-15:00 ο χώρος λειτουργεί για παιδιά ηλικίας 2-5 ετών προσφέροντας τους ένα πρωινό άκρως δημιουργικό που περιλαμβάνει: εικαστικές δράσεις, θεατρικά δρώμενα, προβολές, ελεύθερο παιχνίδι, ομαδικά παιχνίδια, κατασκευές, κουκλοθέατρο. Οι "Μικρές Ιστορίες" στους μικρούς επισκέπτες τους προσφέρουν πρωινό και δεκατιανό ή απογευματινό καθώς το ίδιο εργαστήρι λειτουργεί και το απόγευμα από τις 17:00-20:00 για παιδιά ηλικίας 3-6 ετών! Μπείτε στην ιστοσελίδα τους για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ή βρείτε τους στο facebook!

Οι κόρες μου ενθουσιάστηκαν τόσο με τα εργαστήρια και την παράσταση, όσο και με τον χώρο. Η μεγάλη μου κόρη αφιέρωσε στα κορίτσια και μια ιδιαίτερη ζωγραφιά.


Αλλά και στο σπίτι επηρεασμένη από όσα έζησε στις "Μικρές Ιστορίες" έφτιαξε αυτό:


Αφήστε και εσείς τα παιδιά σας να ανακαλύψουν έναν πολύχρωμο κόσμο στις "Μικρές Ιστορίες"


Σχόλια