Να μπορούσα το χρόνο να γύριζα.....


Χθες και αφού σχόλασα από το γραφείο, κατέβηκα στην πλατεία Βικτωρίας, μπήκα στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο για να γυρίσω στο ζεστό μου σπιτάκι και στην οικογένεια μου. Δεν κατέβηκα όμως, όπως συνήθως, στην Ομόνοια-γιατί δεν είχε μετρό λόγω απεργίας-αλλά κατευθύνθηκα προς Καλλιθέα. Κάποια στιγμή σήκωσα το βλέμμα μου προς τα πάνω για να δω τι ώρα έγραφε το ηλεκτρονικό ρολόι του βαγονιού. Κάτι όμως με παραξένεψε…….. Η ώρα πήγαινε λάθος. Μόνο η ώρα; Όχι….. Και η ημερομηνία όμως…… Κάτι δεν πήγαινε καλά. 23/12/2011!!!!! Ε, παιδιά! Hello!!!! Έχουμε 2012 ξέρετε!!!! Μα κανένας να μην έχει καταλάβει ότι πάει πίσω και μάλιστα χρονολογικά κιόλας….. Βρε λες να θέλει κάτι να μου πει όλο αυτό;

Και τότε άρχιζαν οι σκέψεις να στριφογυρίζουν στο κεφάλι μου. Αχ, να μπορούσα το χρόνο πίσω να γύριζα!

Αλήθεια πως θα ήταν αν μπορούσαμε να γυρίσουμε για λίγο στα παιδικά μας χρόνια; Στην εφηβεία μας; Στην πρώτη νιότη μας; Όχι ότι είμαστε και μεγάλοι, αλλά λέμε τώρααααααα………….. Αλλιώς ήμασταν στα 20 και αλλιώς στα 30 και βάλε!!!

Θα αλλάζαμε κάτι; Θα κάναμε κάτι διαφορετικό; Ή απλά θα ζούσαμε ξανά ή και πιο έντονα κάποια γεγονότα της ζωής μας;

Είναι η ζωή μας μέχρι τώρα όπως την έχουμε φανταστεί; Υπάρχουν όνειρα που έχουν μείνει απραγματοποίητα; Κάνουμε αυτό που μας ευχαριστεί; Θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι έχουμε φτιάξει τη ζωή μας όπως την είχαμε φανταστεί όταν είμαστε παιδιά. Ίσως με κάποιες μικρές αποκλίσεις.

Από τη φύση μας είμαστε ονειροπόλοι. Μας αρέσει να κάνουμε όνειρα για το μέλλον μας. Γενικά μας αρέσει να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο. Για εμάς, τα παιδιά μας, τους γύρω μας.

Θα μου άρεσε να γυρίσω για λίγο πίσω στο χρόνο. Να ήμουν πάλι παιδί, να βρισκόμουν με τους φίλους μου, να πήγαινα και πάλι σχολείο, να ερωτευόμουν από την αρχή, να ξαναζούσα κάποιες καταστάσεις ίσως και λίγο διαφορετικά. Αν είχα τη δυνατότητα να άλλαζα κάποια πράγματα θα το έκανα σε μερικές περιπτώσεις.

Το καλύτερο από όλα θα ήταν αν μπορούσαμε να αλλάξουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Αν μπορούσαμε να τις κάνουμε λιγότερο ανώδυνες!

Αλλιώς ήθελα να ξεκινήσει αυτή η ανάρτηση κι αλλιώς να τελειώσει. Ξεκίνησε πολύ αισιόδοξα αλλά στην πορεία μια είδηση με προσγείωσε απότομα! Θα ήθελα ένα συγκεκριμένο δικό μου πρόσωπο να ξέρει ότι αν ήταν στο χέρι μου σήμερα δεν θα μαύριζε ο ουρανός από καπνούς και στάχτες που κάλυπταν το λευκό χιόνι!

Αχ, αν μπορούσα έστω το χρόνο να γύριζα πίσω για μερικές ώρες!


Σχόλια

  1. Μακάρι να γυρίζαμε τον χρόνο πίσω για να αλλάζαμε ίσως παλιά λάθη, αλλά το μέλλον ίσως να μας φυλάει κάτι καλύτερο που δεν θα πρέπει να το εμποδίζουμε από το να μας έρθει. Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θλιβερή και συνάμα αισιόδοξη. Γιατί δεν θα το βάλουμε κάτω.
    Θα πολεμήσουμε αυτούς που μας πολεμούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............