Καλοκαιρινή απασχόληση | Αθλοδιακοπές


Η Νεφέλη φέτος το καλοκαίρι θα κλείσει τα 10 αλλά παρόλα αυτά τα καλοκαίρια της θέλει να τα περνά παρέα με τη γιαγιά της στο χωριό. Η γιαγιά την παίρνει μαζί της από τα 3,5 της χρόνια και όσες φορές της έχουμε προτείνει να πάει κατασκήνωση ή αθλοδιακοπές εκείνη αρνείται. Και λογικό είναι να το κάνει! Στο χωριό εκτός από τη γιαγιά της, που τη λατρεύει, έχει και τις φιλενάδες της. Φιλενάδες που τις βλέπει μόνο το καλοκαίρι. Το χειμώνα αλληλογραφούν, μιλάνε στο τηλέφωνο.... Αν έχει να περιμένει ότι κάθε καλοκαίρι θα βρεθεί στον δικό της παράδεισο, γιατί να θέλει να μείνει στην καυτή Αθήνα; Και εγώ το ίδιο θα έκανα στη θέση της πιστέψτε με!

Η μικρή από την άλλη την έχει δει αλλιώς. Πιο προσκολλημένη σε εμάς, ιδιαίτερα σε εμένα, και χωρίς να έχει παρέα στο χωριό-βλέπετε τα άλλα παιδιά είναι μεγαλύτερα-προτιμάει να μείνει μαζί μας. Τουλάχιστον μέχρι να πάρουμε και εμείς την άδεια μας και να πάμε όλοι μαζί για διακοπές.
Μέχρι πέρσι δεν είχαμε θέμα του τι θα κάνει η Ναντίνα για όταν θα έκλειναν τα σχολεία, καθώς πήγαινε παιδικό σταθμό, ο οποίος έμενε ανοιχτός σχεδόν όλο τον Ιούλιο. Από φέτος όμως, που είναι στο νηπιαγωγείο-το οποίο κλείνει στις 15 Ιουνίου-θα είχαμε θέμα. Στο χωριό δεν θέλει να πάει, παρόλο που το σκεφτόταν αρκετά στην αρχή. Μετά άλλαξε γνώμη! Οπότε κάτι έπρεπε να της βρούμε για την περίοδο Ιούνιο-Ιούλιο. Επειδή εργαζόμαστε και οι δύο το παιδί θα έμενε τα πρωινά κλεισμένο μέσα στο σπίτι και μάλιστα χωρίς παρέα; Τώρα που είναι οι δυο τους τα κουτσοβολεύουν!

Έτσι, ψαχτήκαμε, ρωτήσαμε κι άλλους γονείς από το νηπιαγωγείο, πήραμε και το ΟΚ της Ναντίνας (γιατί για εκείνη πρόκειται, οπότε έπρεπε να έχουμε και τη γνώμη της) και σήμερα το πρωί τη γράψαμε στις αθλοδιακοπές του Δήμου μας! Ήδη εδώ και δύο χρόνια κάνει κολύμβηση και είναι μέλος του αθλητικού ομίλου της περιοχής, οπότε θα είναι και σε ένα χώρο που θα τον γνωρίζει με ανθρώπους που αγαπάει και φυσικά το κυριότερο με καλούς φίλους! Βρήκαμε και θέση στην ομάδα που μας είχαν προτείνει-την τελευταία θέση! Ουφ! Προλάβαμε!!!!-και τώρα απλά θα περιμένουμε την έναρξη των δραστηριοτήτων. Κάποιοι μας είπαν ότι είναι μικρή και ίσως κουραστεί αλλά δυστυχώς το άλλο πρόγραμμα (Δημιουργική Απασχόληση) του Δήμου δεν μας βολεύει. Δεν μας βολεύει από την άποψη ότι το σχολείο στο οποίο διοργανώνεται μας πέφτει μακριά. Βλέπετε, εμείς είμαστε στα σύνορα του Δήμου μας με το Δήμο Π. Φαλήρου, ενώ το σχολείο είναι στα σύνορα του Δήμου μας με το Δήμο Αγ. Δημητρίου!!!! Καλό ε;

Αλλά για να δούμε…… Τι ακριβώς είναι οι αθλοδιακοπές;

Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά!
Τα προγράμματα των καλοκαιρινών αθλοδιακοπών, στα πλαίσια δεκάδων δήμων της χώρας, αποτέλεσαν τα τελευταία χρόνια ευεργέτημα για εκατοντάδες ελληνικές οικογένειες. Με το κλείσιμο των σχολείων στα μέσα του πρώτου μήνα του καλοκαιριού, προέκυπτε πάντα η ανάγκη φύλαξης και απασχόλησης των παιδιών κάθε οικογένειας μέχρι την στιγμή που οι επαγγελματικές άδειες των γονέων θα τους επέτρεπαν να οργανώσουν διακοπές. Η συνθήκη αυτή αποτελούσε για κάθε οικογένεια μία μικρή ανατροπή στο καθημερινό της πρόγραμμα και οι γονείς καλούνταν κάθε χρόνο να εφεύρουν μαγικές λύσεις για την ασφάλεια και την διασκέδαση των παιδιών τους όσο εκείνοι δούλευαν. Τα προγράμματα των αθλητικών δραστηριοτήτων που ευτυχώς δεν τυγχάνουν περικοπών φέτος, έδωσαν στους εργαζόμενους γονείς, την καλύτερη δυνατή λύση μέχρι τις πραγματικές διακοπές της οικογένειας.
Με μία απλή και σύντομη γραφειοκρατική διαδικασία, κάθε παιδί μπορεί να εισαχθεί στις καλοκαιρινές δραστηριότητες της περιοχής του και να ακολουθήσει ένα ημερήσιο πρόγραμμα πολλαπλών επιλογών. Οι αθλοδιακοπές στηρίζονται βασικά σε δραστηριότητες σωματικής άσκησης που το παιδί έχει την δυνατότητα να επιλέξει και προσφέρουν πρόγραμμα εκτόνωσης, παιχνιδιού και διασκέδασης μέσα σε πλαίσιο ομάδας συνομηλίκων. Η συμμετοχή κάθε παιδιού, του εξασφαλίζει δημιουργική απασχόληση τις παραγωγικές ώρες της ημέρας, αίσθηση καλοκαιρινών διακοπών και ευκαιρίες για νέους φίλους.
Παράλληλα με τα προγράμματα αυτά των δήμων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν παρόμοιες εναλλακτικές και σε ιδιωτικούς φορείς, συλλόγους και κέντρα. Σήμερα υπάρχουν οι λύσεις που όλοι έχουμε ανάγκη για να συμβιβάσουμε τα προγράμματα όλων μας και να βρούμε τρόπους να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας. Εφοδιαστείτε με τις κατάλληλες πληροφορίες από τα δημοτικά γραφεία της περιοχής σας, προκειμένου να κάνετε και αυτό το καλοκαίρι πιο ευχάριστο για όλη την οικογένεια. (Πηγή: my-family.gr)
Αν σας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες στο Δήμο που διαμένετε. Καλέστε τους υπεύθυνους ώστε να σας ενημερώσουν αν όντως διοργανώνουν αθλοδιακοπές στο Δήμο που διαμένετε και τι δικαιολογητικά χρειάζονται για την εγγραφή του παιδιού. Βιαστείτε όμως γιατί, τουλάχιστον στο δικό μας Δήμο, οι ομάδες έχουν ήδη αρχίσει να συμπληρώνονται!




Σχόλια

  1. Σίγουρα θα το κατα-ευχαριστηθεί!
    Εγώ πάντως πήγαινα χρόνια κατασκήνωση και ήταν οι πιο αγαπημένες μου διακοπές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............