ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΤΛΕΝ

ΜΗΝΥΜΑ ΕΚΚΛΗΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΟ www.ceop.police.uk
  
ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ (CEOP) ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ:

Λονδίνο, 3 Νοεμβρίου. Το Βρετανικό Κέντρο για την Εκμετάλλευση και τη Διαδικτυακή Προστασία των Παιδιών (CEOP), το οποίο αποτελεί Τμήμα της Βρετανικής Αστυνομίας για την προστασία των παιδιών, δημοσίευσε χθες ένα διαδικτυακό μήνυμα προς οποιοδήποτε άτομο μπορεί να εμπλέκεται στην εξαφάνιση της Madeleine McCann.

Αυτό το άτομο μπορεί να είναι συγγενής, φίλος, συνεργάτης ή γείτονάς σας. Είναι το άτομο που μπορεί να γνωρίζει τι απέγινε η Madeleine, και μπορεί να βοηθήσει ώστε να προστατευτούν και άλλα παιδιά που ενδέχεται να βρεθούν στη θέση της.

Το Βρετανικό Κέντρο για την Εκμετάλλευση και τη Διαδικτυακή Προστασία των Παιδιών (CEOP), προκειμένου να φτάσει ακόμη πιο κοντά σε αυτούς που εμπλέκονται στην εξαφάνιση της Madeleine, υποστηριζόμενο παγκοσμίως από Αστυνομικές Αρχές και εξειδικευμένους φορείς προάσπισης δικαιωμάτων των παιδιών, ζητά από τους πολίτες να διαδώσουν το μήνυμα μέσω του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, όλοι οι πολίτες καλούνται να διαδώσουν προς κάθε κατεύθυνση ένα σύντομο βίντεο 60 δευτερολέπτων, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.ceop.police.uk και το οποίο μπορεί ο κάθε χρήστης να δημοσιεύσει και να το αποστείλει σε όσα περισσότερα άτομα μπορεί. Το βίντεο  περιλαμβάνεικαι φωτογραφίες ψηφιακής ενηλικίωσης που δείχνουν πως μπορεί να είναι η Madeleine σήμερα.

Την πρωτοβουλία στηρίζουν η Interpol, η Europol καθώς και Αστυνομικές Αρχές από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ευρώπη. Εξειδικευμένοι φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά των ΗΠΑ (NCMEC), το Missing Children Europe, ο βρετανικός φορέας Parents and Abducted Children Together (PACT) και ο Εθελοντικός Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχουν ρίξει το βάρος και την επιδεξιότητά τους σε αυτή την πρωτοβουλία.

Διεθνείς Οργανισμοί όπως το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά των ΗΠΑ (NCMEC), το Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (ΙCMEC) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (ΜCE), στα πλαίσια της συνεργασίας τους με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζήτησαν τη συνδρομή μας για να διαδώσουμε το μήνυμα για τη Madeleine και στην Ελλάδα.

Ο Jim Gamble είναι ο επικεφαλής του Βρετανικού Κέντρου CEOP και εξηγεί το «σκεπτικό»:

«Το άτομο που προσπαθούμε να εντοπίσουμε μπορεί να είναι συνεργός, συγγενής, φίλος ή συνάδελφος του ανθρώπου ή των ανθρώπων που εμπλέκονται στην εξαφάνιση της Madeleine. Είναι, επίσης, εξαιρετικά πιθανό ότι το άτομο αυτό ή κάποιος από το κοντινό του περιβάλλον, χρησιμοποιεί το διαδίκτυο και ερευνά για τυχόν νεότερες πληροφορίες που μπορεί να υποδηλώνουν ότι η αστυνομία πλησιάζει στην ανακάλυψη της αλήθειας.

Σήμερα θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα σε αυτό το άτομο και ζητούμε τη βοήθεια όλων όσων έχουν πρόσβασή στο διαδίκτυο. Θέλουμε το μήνυμα να εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που ένα �click� σε οποιαδήποτε αναζήτηση με το όνομα Madeleine, να υπενθυμίζει συνεχώς σε αυτό το άτομο ότι ποτέ δεν είναι αργά να κάνει το σωστό, ποτέ δεν είναι αργά να εξιλεωθεί.

Οπότε, αν είσαι γονέας ή κηδεμόνας, μαθητής ή μέλος σε κάποια κοινωνική ιστοσελίδα, blogger ή αποστολέας/δέκτης ηλεκτρονικών μηνυμάτων, αν χειρίζεσαι οποιοδήποτε τύπο διαδικτυακού περιβάλλοντος, μικρού ή μεγάλου , σε παρακαλούμε να ρίξεις μια ματιά στο βίντεο, συνδέσου σε αυτό, μοιράσου το με τους φίλους σου και αναδημοσίευσε το στις ιστοσελίδες που προηγείσαι. Κάνε ό, τι μπορείς για να το διαδώσεις σε όλο τον κυβερνοχώρο. Θέλουμε να γνωστοποιηθεί παντού προκειμένου το άτομο που προσπαθούμε να προσεγγίσουμε να το δει και να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να κάνει το σωστό.»

Το μήνυμα είναι διαθέσιμο σε επτά διαφορετικές γλώσσες στο www.ceop.police.uk : Αγγλικά, Αραβικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά και Ισπανικά.

Το μήνυμα αναφέρει:

« Η Madeleine εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου 2007 ενώ βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά της στην Πορτογαλία. Η Madeleine είναι τώρα 6 ετών� Γνωρίζουμε ότι υπάρχει κάποιος εκεί έξω που γνωρίζει ποιοι εμπλέκονται στην εξαφάνισή της.

Μπορεί να κρατούν αυτό το μυστικό από φόβο, λανθάνουσα αφοσίωση ή ακόμα και από αγάπη. Ωστόσο, κρατώντας αυτές τις πληροφορίες κρυφές το μόνο που καταφέρνουν είναι να μεγεθύνουν το άγχος της οικογένειας της Madeleine και να θέτουν σε κίνδυνο και άλλα παιδιά.

Αν γνωρίζεις ποιος εμπλέκεται και το κρατάς μυστικό σκέψου ότι ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις το σωστό.

Παροτρύνουμε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι σχετικά με το που μπορεί να βρίσκεται η Madeleine ή έχει οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με την εξαφάνισή της, να κάνει το σωστό και να δώσει την πληροφορία στην τοπική αστυνομική αρχή.»

Για επιπρόσθετες πληροφορίες που αφορούν στις αρχές και τους φορείς που στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία, μπορείτε να συνδεθείτε με τις ακόλουθες ιστοσελίδες:

 - Child Exploitation and Online Protection (CEOP) : www.ceop.police.uk
 - Europol : www.europol.europa.eu
 - Interpol: www.interpol.int
 - Missing Children Europe (MCE) : www.missingchildreneurope.eu
 - US National Center for Missing & Exploited Children�s (NCMEC): www.missingkids.com
 - Parents and Abducted Children Together (PACT): www.pactcharity.org
 - Virtual Global Taskforce (VGT): www.virtualglobaltaskforce.com
 - Το Χαμόγελο του Παιδιού : www.hamogelo.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Σε διεθνές επίπεδο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

 - Eίναι μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), το οποίο εδρεύει στην Washington των Ηνωμένων Πολιτειών.

 - Είναι μέλος του Δ.Σ. στο Missing Children Europe.

 - Είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών για την προστασία των παιδιών (Child Helplines International) που περιλαμβάνει τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης από 160 χώρες.

 - Είναι αναγνωρισμένος συνεργαζόμενος φορέας στο DPI (Department of Public Information)         των Ηνωμένων Εθνών.

 - Είναι αναγνωρισμένος Μ.Κ.Ο. με συμβουλευτικό ρόλο στο ECOSOC (Economic and Social Council) των Ηνωμένων Εθνών

 - Είναι μέλος στο διεθνές site για τις εξαφανίσεις ανηλίκων www.missingkids.com

 - Είναι μέλος στην EFSC (European Federation for Street Children).


Παρακαλούμε να δημοσιεύσετε και να προωθήσετε σε όλες σας τις επαφές αυτό το Δελτίο Τύπου, προκειμένου όλοι μαζί να στηρίξουμε την προσπάθεια για την εύρεση της Madeleine και την επιστροφή της στην αγκαλιά της οικογένειάς της.

 
Εθνικό Κέντρο για την Εξαφάνιση, Εκμετάλλευση και Κακοποίηση Παιδιών
Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000

e mail: 116000@hamogelo.gr
www.hamogelo.gr

Σχόλια