Γιατί κάτι που αρχίζει ωραία......

πρέπει να τελειώνει άσχημα;

Θα σας εξηγήσω! Το μεσημέρακι κατά τις 13:00 είχαμε μια βάφτιση στενού συγγενή του άντρα μου. Από το πρωί η μαμά Ελίζα (γνωστή και ως Mamma El) έκανε δουλειές στο σπίτι προσπαθώντας να το συνεφέρει. Οι κόρες αλώνιζαν στο σαλόνι και στα δωμάτια, ενώ ο σύζυγος κοιμόταν αφού ήταν βραδινός στη δουλειά.

Κάποια στιγμή σηκώθηκε, φτιάξαμε καφέ, είπαμε δύο πράγματα και η μαμά συνέχισε τις δουλίτσες της. Και φυσικά δεν έχουν τελειώσει ακόμα. Με το ζόρι έκανα ένα μπάνιο, λούστηκα και φτιάχτηκα για τη βάφτιση. Στο τσακ προλάβαμε να πάμε. Ευτυχώς που άργησε να ξεκινήσει να λέτε.

Το μυστήριο κύλισε ομαλά και η μικρή Αικατερίνη-Εμμανουέλα που βαφτιζόταν ήταν πραγματικά 'κυρία' από την αρχή μέχρι το τέλος. Αλήθεια σας λέω, δεν έκλαψε καθόλου!!! Μετά τη βάφτιση χαιρετίσαμε, φάγαμε τα γλυκάκια μας για το καλό που λένε και ξεκινήσαμε για το μαγαζί που θα  γινόταν το τραπέζι. Λόγω στενής συγγένειας όπως ανέφερα παραπάνω παραβρεθήκαμε όλη η οικογένεια, ακόμα και τα πεθερικά μου.

Φάγαμε, χορέψαμε, παίξαμε, ήπιαμε....... Ο σύζυγος πολύ παραπάνω από το επιτρεπτό όριο και ενώ τον παρακάλαγα να μη συνεχίσει εκείνος δεν με άκουγε. Έφτασε να παραπατάει....... Όχι δεν πίνει συχνά για να το διευκρινήσουμε αυτό. Παρασύρθηκε από τους υπόλοιπους.

Φεύγοντας και ενώ του έλεγα να πάρουμε ταξί, εκείνος ήθελε να πάμε με το αυτοκίνητο. Τι το 'θελα και εγώ; Να σημειώσω εδώ ότι εγώ δεν οδηγώ και τα πεθερικά μου με τον κουνιάδο μου είχαν φύγει αφήνοντας μας στο έλεος μας. Και ακριβώς απέναντι από το μαγαζί ήταν το αστυνομικό τμήμα.

Βάζοντας μπροστά το αυτοκίνητο, πήγαμε να κάνουμε αναστροφή με κατεύθυνση το σπίτι μας και καβαλήσαμε το κράσπεδο, ευτυχώς με καθόλου απώλειες. Αμέσως σταματήσαμε το αυτοκίνητο, και οι αστυνομικοί που έτυχε να βρίσκονται έξω από το αστυνομικό τμήμα έσπευσαν προς το μέρος μας.

Το αποτέλεσμα; Να φάμε πρόστιμο. Ήταν φυσικό να γίνει κάτι τέτοιο!!!
Τα νεύρα μου είχαν χτυπήσει κόκκινο και ένιωθα και τύψεις που δεν βούτηξα τα παιδιά να φύγω! Αχ, γιατί κολόνουμε ορισμένες φορές; Δεν θα το ξανακάνω, σας το υπόσχομαι.

Θα μου πείτε τι σας λέω; Ε, γράφω τον πόνο μου! Που αλλού να τα πω; Πάντως ότι κι αν μου γράψετε θα έχετε χίλια δίκια!

Εύχομαι μόνο μετά την πληρωμή της κλήσης να του γίνει μάθημα και άλλη φορά να το σκεφτεί πολύ σοβαρά να ξαναβάλει στο στόμα του πιοτό. Και να γίνει μάθημα και σε εμένα να αποφασίσω να πάω για δίπλωμα!


Σχόλια

  1. Βρε φιλενάδα ... μια φορά δεν μπορείτε να ξεκινήσετε όμορφα & να τελειώσετε όμορφα; Ευτυχώς λέω εγώ που δεν πάθατε τίποτα, δεν χτυπήσατε. Η κλήση είναι το λιγότερο! Θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολύ χειρότερα τα πράγματα! Τα υπόλοιπα τα είπες & μόνη σου. Αλλά οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν να σας βοηθήσουν; Να μείνει κάποιος από εκείνους πίσω για να σας πάει σπίτι;; (λέω εγώ τώρα έτσι;) :-)
    Μην στεναχωριέσαι, πάει πέρασε τώρα...
    Έκανε μία "στραβή" ο άντρας σου, ας είναι & η τελευταία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμβαινουν αυτα και για να μην κακοκαρδισουμε τον αντρουλη μας δεν μιλαμε πολλες φορες,παντως να εμπιστευεσαι το ενστικτο σου και ολα θα πανε καλα.Ευτυχως ειστε ολοι καλα>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ήταν μόνος του δεν θα του χάριζαν τόσο εύκολα. Εμείς και τα παιδιά τον σώσαμε. Θα πήγαινε αυτόφωρο, θα του έπαιρναν το δίπλωμα και θα είχε και πρόβλημα με τη δουλειά του.
    Εγώ βράζω ακόμα, με έχει πιάσει το παράπονο και προσπαθώ να κάνω και τον παλιάτσο για τα παιδιά. Αλλά δεν θα του το συγχωρήσω τόσο εύκολα.
    Καληνύχτα σας γιατί αύριο έχουμε τα σχολειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα, έχω παρατηρήσει πως όλοι περνάμε μια κρίση, και δεν εννοώ μόνο την οικονομική! Εμείς επειδή τα προβλήματα μας οικονομικά, οικογενειακά και συντροφικά έχουν χτυπήσει κόκκινο, εγώ ανεβάζω πίεση κάθε μέρα, 16 μεγάλη και 9 μικρή, και ήμουν υποτασική! Πρέπει κάτι να κάνουμε!!! Δεν αντέχω άλλο! Θέλω ο σύντροφος μου να σκέφτεται πιο όρημα, πιο λογικά, πιο οικογενειακά!
    Και εσύ Ελίζα μου, προσπάθησε να πάρεις δίπλωμα οδήγησης, έστω να το έχεις για τέτοιες περιπτώσεις! Εγώ που έχω τώρα σχεδόν χρόνο να οδηγήσω (εγκυμοσύνη, γέννα, θέλει service, ασφάλεια) και έχω βαρεθεί να του λέω πηγαινέμε εκεί, αλλού και να μου γκρινιάζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα να σου πω την αλήθεια. Και εγώ έχω κουραστεί με τα λεωφορεία και τα τραμ! Τουλάχιστον για να πηγαινοφέρνω τα παιδιά. Γιατί για τη δουλειά αποκλείεται! Είναι μέσα στο κέντρο και δεν συμφέρει.
    Αλλά πρέπει να βρω χρόνο και αυτός ο άτιμος δεν φτάνει! Ειδικά τώρα που ξεκίνησαν τα σχολεία θα είναι άφαντος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην είσαι τόσο σκληρή μαζί του βρε Mamma.... Καταρχήν να πω οτι με την αρχή της ανάρτησής σου πήγε το μυαλό μου σε πολύ χειρότερα πράγματα (εξω και μακρία) Χαίρομαι που είστε όλοι καλα... Σαφώς και ήταν λάθος που όμως πρέπει τουλάχιστον να το καταλαβε και να μην το επαναλάβει... Ούτε κι εγώ οδηγώ (ενώ θέλω τόσο πολύ αλλά ο χρόνος ήταν εχθρός μου σε αυτό) και τώρα πια ξέρω οτι πρέπει να βρω αυτόν τον χρόνο (μαζί με κάποιον να μου κρατάει τα παιδιά τις ώρες που θα πηγαίνω για μάθημα χα χα χα) Τέλος πάντων περα απο τα χρήματα τέλος καλό όλα καλά.... αλλά απο εδώ και πέρα σύνεση!!!!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Maria Z και εγώ στην ίδια θέση με εσένα είμαι. Ο χρόνος είναι εχθρός και σε εμένα!
    Ελπίζω και εγώ ότι του έγινε μάθημα. Δεν έχουμε προλάβει να το συζητήσουμε. Θα γίνει και αυτό σήμερα.
    Ο Θεός μας φύλαξε από τα χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαμα el ..συμφωνω με αυτα που εχουν γραφτει (για να μην επαναλαμβανομαι)
    Να προσθεσω κατι με ολη μου την αγαπη και την κατανοηση για το θεμα σου(οταν τελειωσω και δεις οτι δε σου κανουν οσα πω πετα τα και μην τα ξανασκεφτεις)...Μην κανεις τον παλιατσο στα παιδια .....να εξηγησεις απλα και ξεκαθαρα..οτι εχεις θυμωσει γιατι ο μπαμπας εκανε κατι που δεν επρεπε ...Μην ξεχναμε οτι τα παιδια λαμβανουν υποψιν την συμπεριφορα μας ...καταλαβαινουν την ενταση μας κι ασ την κρυβουμε...και αν δεν την εξηγησουμε 1) μπορει να την ερμηνευσουν λαθος 2) μαθαινουν να μην εκδηλωνουν τις εντασεις τους γιατι μιμουνται την συμπεριφορα μας 3)αφου ειδαν το συμβαν με τα ματια τους θα πρεπει να τους μιλησεις για αυτο...4)πρεπει να βλεπουν τους γονεις να διαφωνουν και την μαμα να συζηταει γι αυτο που την ενοχλησε.
    Αυτα δε τα βγαζω απο το κεφαλι μου ..ειναι συμπερασματα απο εμπειριες και απο ατελειωτεσ συζητησεις με ψυχολογους ( που ειναι φιλοι).
    Μου ειχαν πει κατι εξαιρετικο...μπερδευουμε το "πλακωμα""βια"κτλ...με το υγιη τσακωμο!!!!!Πρεπει να μας βλεπουν τα παιδια μας να τσακωνομαστε ,να διαφωνουμε και να πολεμαμε για τις αποψεις μας...αλλιως που θα το μαθουν.?
    και κατι τελευταιο...η φιλη (ψυχολογος) μου προτεινει τι να πω στον γιο μου (επειδη θυμωνε αλλα το εκδηλωνε με μουτρα ,κλαμματα και δεν ελεγε τι ειχε ) και οταν του ειπα ....καταλαβα οτι ισχυε και για μενα.!
    "οι λεξεις κρυβουν κατι μαγικο, οταν βγουν απο το στομα μας,πεταμε μακρια και περνουν μαζι τους τον θυμο και την στεναχωρια..."...μην τα κρατας μεσα σου....

    *Μπορει να ξανασυμβει ενα παρομοιο συμβαν δειξε στα παιδια σου οτι παντα υπαρχει η κριση κ η επιλογη (να παω με τα ποδια ...να παρω ταξι....)

    ζητω συγνωμη αν σε κουρασα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ απόλυτα με τη Misirlou.Συνήθως θεωρούμε ότι το να μη μαλώσουμε και να κρατήσουμε μια ήρεμη στάση,χωρίς να εκδηλώσουμε τι μας ενόχλησε είναι η καλύτερη μέθοδος για να τελειώνουμε με το "επίμαχο θέμα",να ξεχαστεί και να συνεχίσουμε με τη ζωή μας.Αλλά δεν είναι έτσι.Πρέπει να μάθουν τα παιδιά από μικρά όλα όσα ανέφερε η Misirlou και ειδικά ότι πάντα έχουμε πολλές επιλογές αντιδράσεων.
    Δόξα τω Θεώ,είστε όλοι καλά και δε συνέβη κάτι πιο σοβαρό!Και σε παρόμοια περίπτωση,σύνεση και προσεκτικότεροι χειρισμοί!Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κορίτσια ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Μπορώ να πω ότι έχετε άδικο; Όχι δεν έχετε.
    Θα γίνει συζήτηση με το σύζυγο για το συγκεκριμένο περιστατικό γιατί και η δική μου ψυχολογία είναι ακόμα χάλια.
    Ο ίδιος πάντως δεν δείχνει να έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Ή τουλάχιστον δεν το βγάζει προς τα έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............