Καλή πρόοδο!

Επίσημη πρώτη σήμερα για όλα τα σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια!

Επίσης πρώτη και για τη Νεφέλη μου, που φέτος πηγαίνουμε τρίτη δημοτικού.

Ξυπνήσαμε το πρωί, φάγαμε το πρωινό μας, πήγαμε τη μικρή αδελφούλα μας στον παιδικό σταθμό και μετά πήραμε την τσαντούλα μας και πήγαμε στη στάση να περιμένουμε το λεωφορείο! Η Νεφέλη παραπονιόταν ότι η τσάντα της ήταν βαριά παρόλο που μέσα είχε μόνο την κασετίνα της και ένα τετράδιο σε περίπτωση που τους πει κάτι η δασκάλα για να το σημειώσει. Είπα και εγώ ότι θα φταίει η βάση της καθώς έχει ροδάκια! Αλλά τελικά η μουσίτσα μου αντί να πάρει ένα τετράδιο πήρε και τα έξι γιατί όπως μου είπε: "Δεν ήξερα ποιο να διαλέξω!" και η τσάντα ζύγιζε πολύ περισσότερο!

Εγώ της τα πήρα και της άφησα μόνο ένα για να μπορέσει να κουβαλήσει και τα βιβλία που τελικά ήταν αρκετά!

Στο σχολείο βρήκαμε τις φιλενάδες μας. Και κόρη και μαμά! Χτύπησε το κουδούνι και τα παιδιά μας πήγαν αμέσως στη θέση τους. Ε, τώρα σε τα μας; Τι τα έχουμε τα γαλόνια δύο χρόνια τώρα!!! Και τα πρωτάκια έψαχναν να δουν που θα καθίσουν αλλά συγχρόνως δεν άφηναν και το βλέμμα τους από τη μανούλα! Κάποια έκλαιγαν, κάποια έδειχναν φοβισμένα και κάποια άλλα απλώς περίμεναν το τι θα γίνει. Στιγμές που της έχουμε περάσει κι εμείς.

Μετά τον αγιασμό και τη λογοδιάρροια του παπά, στην κυριολεξία πιστέψτε με, τα πιτσιρίκια μας μαζεύτηκαν στις τάξεις τους για τις πρώτες οδηγίες της δασκάλας και για να πάρουν τα πρώτα τους βιβλία. Δεν μας τα δίνουν όλα μαζεμένα, μόνο αυτά που τους χρειάζονται για αρχή. Καινούργια μαθήματα για φέτος; Ιστορία, που έχει και τετράδιο εργασιών και Θρησκευτικά. Τα Αγγλικά προφανώς θα τους τα δώσει η δασκάλα των αγγλικών! Η δασκάλα μας φέτος φαίνεται καλή αν και μας προειδοποίησαν κάποιες μαμάδες με μεγαλύτερα παιδάκια ότι εκτός από αυστηρή είναι και λίγο τεμπέλα. Δηλαδή; Αντί να το λένε προφορικά το μάθημα της Ιστορίας το γράφουν. Γενικά έχει να πέσει πολύ γράψιμο φέτος μας είπαν! Η Νεφέλη ναι μεν κατέβηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά κρατούσε και τις επιφυλάξεις της! Ακόμα στην αρχή είμαστε. Θα δούμε στην πορεία. Εύχομαι πάντως η χρονιά να κυλήσει ομαλά όπως οι δύο προηγούμενες.

Επίσης μας μίλησε και η διευθύντρια. Ξέρετε το σχολείο μας είναι μέσα στα 800 δημοτικά με το νέο αναμορφωμένο πρόγραμμα Όμως, αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα. Δεν έχει στείλει το Υπουργείο ειδικό προσωπικό για τις επιπλέον δραστηριότητες που περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα όπως θεατρική αγωγή, μουσική, παραδοσιακοί χοροί, εικαστικά (δραστηριότητες που τις διδάσκονται και μέσω του προγράμματος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων). Το ίδιο συμβαίνει και με το ειδικό προσωπικό του ολοήμερου και ο μόνος που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ο υπεύθυνος δάσκαλος ο οποίος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια τάξη 50 παιδιών και μάλιστα διαφορετικής ηλικίας. Έτσι ζητήθηκε από τους γονείς που δεν έχουν μεγάλη ανάγκη να μην αφήνουν προσωρινά τα παιδιά τους στο τμήμα του ολοήμερου! Τα παιδιά που σχολάνε και δεν μένουν ολοήμερο θα αποχωρούν από το σχολείο στις 1:15 από τρίτη τάξη και πάνω και 12:25 πρώτη και δευτέρα δημοτικού. Δηλαδή με το παλιό σύστημα.

Προσωρινό και αυτό! Για πόσο όμως δεν μας είπαν. Βέβαια τι να κάνει και η διευθύντρια; Αν το Υπουργείο δεν αποφασίσει να στείλει προσωπικό, κοινώς να προσλάβει έστω και ωρομίσθιους, η ώρα που θα σχολάνε τα παιδιά μας θα γίνει μόνιμη. Άρα; Ποιος ο λόγος να έχουμε νέο αναμορφωμένο πρόγραμμα; Σας ερωτώ!

Κατά τα άλλα ας ευχηθούμε στα μικρούλια μας,

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Με καλά μυαλά και γερά στομάχια για τους γονείς.



Σχόλια

  1. Καλή σχολική χρονιά να σας ευχηθώ με την σειρά μου & από εδώ, χωρίς απρόοπτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τελευταίο καλέ πάρτο πίσω. Ήδη έχουμε απρόοπτα εμείς. Και σίγουρα δεν είμαστε οι μόνοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε, τι δε θέλεις απαισιοδοξίες; Αφού ακόμα είμαστε με το αν θα μας στείλουν ειδικό προσωπικό και το αν θα σχολάμε στις 2 το μεσημέρι.....
    Το ολοήμερο επίσης έχει ελλείψεις. Και μου λες να μην είμαι απαισιόδοξη;
    Πάλι καλά που οι δραστηριότητες του Συλλόγου ισχύουν ακόμα. Ο Σύλλογος μας έχει σώσει φιλενάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Σύλλογος όντως κάνει πολύ καλή δουλειά, από όσο μου λες & από πέρσυ. Άσε να δεις πώς θα συνεχιστεί & η υπόλοιπη χρονιά & βλέπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και το δικό μας είναι ανάμεσα στα 800 κι έχει ακριβώς τις ίδιες ελλειψεις!!! Πάντως ακουσα τον διευθυντή να πιέζει τον δήμαρχο της περιοχής για κάτι τελευταίες υπογραφές για αγορά laptop ( 2 ώρες την εβδομάδα θα κάνουν υπολογιστές τα πουλάκια μου!) Εμείς προσωρινά θα σχολάμε 1.15 (γι αυτή την εβδομάδα κι είμαστε και πρωτάκια) ενώ απο την άλλη κανονικά στις 2.00 (για να δούμε)
    Καλή αρχή λοιπόν στα βλασταράκια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ααα εμείς έχουμε υπολογιστές. Δάσκαλο δεν έχουμε. Μόνο αυτόν που έρχεται για το Σύλλογο. Αλήθεια οι ίδιοι δάσκαλοι που έρχονται για τις δραστηριότητες του Συλλόγου δεν μπορούν να κάνουν αίτηση για να καλύψουν τις θέσεις; Τι ρωτάω τώρα θα μου πείτε;
    Εσείς ειδικό προσωπικό έχετε; Πως θα σχολάνε στις 2; Με τι θα καλύπτουν τις δύο επιπλέον ώρες; Γιατί κανονικά τα πρωτάκια σχολάνε στις 12:25.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλη αρχη και σε σας...εμενα παει παιδικο αλλα πολυ με απασχολει για το μελλον,ελπιζω να φιαξουν γρηγορα τα πραγματα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή αρχή Ρεβέκκα μου.
    Εγώ έχω και μια μικρότερη, φέτος προνήπιο, αλλά αν δεν φτιάξουν τα πράγματα..... θα ανησυχούμε όλοι. Και όχι μόνο για τα πρωτάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακόμη δεν ξέρω περισσότερες πληροφορίες (κι εγώ πρωτάκι είμαι χι χι χι ) Απο αύριο τα νεότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα έχω και εγώ νεότερα σήμερα για την κόρη! Εδώ θα είμαστε να τα λέμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κι εγώ όταν βλέπω την τσάντα του εξάδελφου του γιου μου που πηγαίνει Στ Δημοτικού, δεν μπορώ να διανοηθώ καν πώς την κουβαλάει. Το ίδιο και σε μικρότερες τάξεις, όχι μόνο φέτος. Μου φαίνεται ασήκωτη!

    Καλή σας χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλη σχολική χρονιά στα παιδάκια μας και σε όλα τα παιδάκια του κόσμου!!!
    Αυτό με τις ελλείψεις που λέτε έχει γίνει φοβία πια για τους γονείς, να μην εμπιστεύεσαι το σχολείο του παιδιού σου και να το θεωρείς ανεπαρκες να του προσφέρει τις γνωσεις που θα ήθελες γιατί δεν έχει αρκετούς δάσκαλους εν έτι 2010, αυτά θα έπρεπε να ανήκουν σε περασμένους αιώνες και μιλάμε για το κέντρο της Αθήνας. Τι να πω βρε κορίτσια, εύχομαι να λύθούν όλα και άλλο απροπτο να μη σας βρει. Εγώ πάντως θα την πως την αλήθεια μου, τη μικρή μου την έστειλα σε ιδιωτικό παιδικό γιατί εκεί αισθάνομαι την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη του ότι τον έχω ελίβλέψει και όλα λειτουργούν ρολόι κι είναι υποχρεωμένοι να μου δίνουν λογο για το καθετί γιατί πληρώνω και απαιτώ το καλύτερο για το παιδί μου, δεν ξέρω αν έκανα σωστά αλλά αυτό μου επέβαλε η συνείδηση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαίρομαι που κατάφερες να γράψεις κάτι.
    Κοίταξε να δεις. Η Ναντίνα πηγαίνει σε παιδικό σταθμό του Δήμου. Πέρσι δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένη. Φέτος, λόγω μετακόμισης, τη μεταφέραμε σε άλλον παιδικό του Δήμου μας και οφείλω να ομολογήσω ότι ο συγκεκριμένος, κατά τη δική μου άποψη, είναι πρότυπο! Ίσως για αυτό σκοτώνονται όλοι να βάλουν τα παιδιά τους εκεί.
    Επίσης και το δημοτικό σχολείο που πηγαίνει η Νεφέλη είναι πολύ καλό. Παρόλες τις ελλείψεις του!
    Γενικά είμαι ευχαριστημένη και νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο, έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............