Νόστιμο κολατσιό για το σχολείο.

Εδώ και τρία χρόνια που η μεγάλη μου κόρη πηγαίνει πρώτα σε δημόσιο νηπιαγωγείο και τώρα σε δημόσιο δημοτικό σχολείο της φτιάχνω εγώ το κολατσιό της. Το προτιμώ γιατί δεν μου αρέσουν τα τρόφιμα του κυλικείου και σίγουρα ξέρω τι τρώει αφού το έχω φτιάξει με τα χεράκια μου.

Έχω ψάξει στο ιντερνετ και έχω βρει διάφορες συνταγές για κουλουράκια, μπισκότα, κέικ κλπ. Μου έχουν δώσει φίλες μου δικές τους συνταγές, έχουμε φτιάξει μαζί με τις μικρές διάφορες από αυτές και το έχουμε καταευχαριστηθεί!!! Κέικ με κακάο ή χωρίς, κέικ καρότου, κέικ με κομματάκια μήλου, μπισκότα λευκά ή με σοκολάτα, κουλουράκια τραγανά, ψωμάκι με σπιτική μερέντα ή μαρμελάδα, σαντουιτσάκι με τυράκι και γαλοπούλα. Αλλά τελευταία στο φόρτε της είναι και μια συνταγή που την ξετρελαίνει!

Κεκάκια με λαχανικά ή αλλιώς Αλμυρά μάφινς με λαχανικά & ανθότυρο. Και το πρώτο κολατσιό για την πρώτη εβδομάδα του σχολείου που μου ζήτησε ήταν το παραπάνω. Και εγώ σήμερα είπα να μοιραστώ μαζί σας και τη συνταγή αλλά και φωτογραφίες από την προετοιμασία τους καθώς τα κορίτσια μου με βοήθησαν στην παρασκευή τους.

Υλικά για 12 μάφινς


• 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• ½ φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
• 125 γραμ. λιωμένο Βιτάμ κλασικό
• 3 αβγά
• 200 γραμ. τριμμένο ανθότυρο
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 1 φλιτζάνι τριμμένα καρότα
• 1 φλιτζάνι τριμμένα κολοκυθάκια
• 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
• 1 κουτ. της σούπας Βιτάμ Culinesse και λίγο αλεύρι για το εσωτερικό της φόρμας
• αλάτι 

Προετοιμασία


1. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

2. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το Βιτάμ, προσθέστε τα αβγά χτυπημένα, τα κρεμμυδάκια, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, το ανθότυρο, τον δυόσμο και λίγο αλάτι.

3. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε απαλά για να ενωθούν τα υλικά. 

4. Αλείψτε με το Βιτάμ Culinesse και αλευρώστε το εσωτερικό μίας φόρμας με 12 θήκες για μάφινς. Μοιράστε το μείγμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά. Όταν ψηθούν τα μάφινς, βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα για λίγη ώρα μέχρι να τα ξεφορμάρετε.


Πηγή προέλευσης της συνταγής: www.mednutrition.gr

Καλή επιτυχία και καλό φάγωμα.
Διατηρήστε τα στο ψυγείο αν θέλετε να κρατήσουν αρκετές μέρες.

Σχόλια

  1. Την έχω κάνει ένα εκατομμύριο φορές από τότε που μου την έμαθες και σε μία παραλαγή έβαλα και κυμά! Απλά θεϊκή!! Τέλεια συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή αντί για ανθότυρο έβαλες κιμά ή διατήρησες και το ανθότυρο;
    Θα το δοκιμάσω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι το διατήρησα! Βγαίνει μούρλια σου λέω! Κάνεις τον κιμά όπως τον κάνεις για κεφτεδάκια! Τον τσιγαρίζεις και τον προσθέτεις μέσα στο μείγμα. Εγώ είχα βάλει και σαλτσούλα κόκκινη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αααα εσύ δημιούργησες δηλαδή. Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πόσο μου αρέσουν τα αλμυρά κέικ δεν λέγεται! Τα σκασμένα τα δικά μου ούτε να τα δουν!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............