Άμοιρη μάνα κουβάλα!


Όπως ακριβώς λέει ο τίτλος. Εγώ είμαι η άμοιρη μάνα και όλες μας που κουβαλάμε τις ασήκωτες τσάντες των παιδιών μας κάθε πρωί! Μα πέστε μου..... γιατί αυτή η δασκάλα είπε στα παιδάκια μας να κουβαλάνε όλα τα βιβλία κάθε μέρα στο σχολείο, ενώ δεν κάνουν ακόμα παρά μόνο γλώσσα και μαθηματικά, μέχρι να βγάλουν λέει πρόγραμμα; Και δεν είναι και λίγα. 12 τον αριθμό, κάποια χοντρά, κάποια ψιλά.

Το πρωί είδα και έπαθα μέχρι να φτάσουμε στο σχολείο της. Και αν με κούρασε εμένα φανταστείτε πόσο κουράζεται η μικρούλα μου για να την ανεβάσει από το προαύλιο μέχρι την τάξη της στον πρώτο όροφο! Και αύριο διπλασιάζεται το βάρος. Γιατί; Θα κουβαλάμε και τα καινούργια τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, κάποια άλλα υλικά (ευτυχώς θα τα αφήσουν στο σχολείο) και το λεξικό το οποίο είναι θεόρατο. Σε πάχος εννοώ! Θα κλατάρω αύριο σας το λέω. Θα με μαζεύετε με τα κουταλάκια!

Και αν νομίζετε ότι τελειώσαμε με τα βιβλία γελιέστε! Δεν μου είπε τίποτα η κόρη μου αλλά ξέρω ότι υπάρχουν κι άλλα. Και ένα από αυτά είναι και των αγγλικών. Σήμερα είχαν αγγλικά αλλά η δασκάλα δεν τους το έφερε. Μήπως γιατί δεν το έχουν στείλει ακόμα; Κατά τα άλλα χθες το πρωί ο κ. Παπούλιας που παραβρέθηκε στο 26ο Δημοτικό Νίκαιας είπε στην Καθημερινή ότι όλα ξεκινούν με θετικούς οιωνούς και παρόλο που είχαν προβλεφθεί 20.000 κενά σε εκπαιδευτικούς τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

Μας κοροϊδεύουν σίγουρα!!! Να λέμε και ευτυχώς που οι ελλείψεις στο δικό μας σχολείο περιλαμβάνονται μόνο στους δασκάλους το νέου αναμορφωμένου προγράμματος και του ολοήμερου, όπως είχα αναφέρει και στην ανάρτηση 'Καλή πρόοδο'.

Τέσπα, το θέμα μας είναι το βάρος της τσάντας. Πάντως το πρωί χαριτολογώντας είπα στην κόρη μου:

'Δεν έπαθα σκολίωση ως μαθήτρια, θα την πάθω τώρα'

Θα αρχίσω βάρη να το ξέρετε. Να φτιάξω μπράτσα για το κουβάλημα. Πάλι καλά που έχουμε και το σύζυγο και μας πηγαίνει ορισμένες φορές με το αυτοκίνητο. Γιατί τσάντα 100 κιλών και συγκοινωνίες δεν παλεύεται! Και σε δύο χρόνια θα τις έχω διπλές. Μια στον έναν ώμο και μια στον άλλον. Ε, ρε γλεντια!!!! Τι στο καλό μέχρι τότε θα έχω αποφασίσει να βγάλω δίπλωμα οδηγήσης. Σωστά;


Σχόλια

  1. Σε βλέπω να έχουν πάρει φωτιά τα μπατζάκια σου!! Αλλά δεν έχεις άδικο! Να πω καλά κουράγια; Καλή γυμναστική; Πάντως το δίπλωμα να το κυνηγήσεις φιλενάδα! Θα σε διευκολύνει πααααααρα πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον πρέπει να μιλήσουμε με την κόρη μου. Άλλα λέει η δασκάλα αλλά ακούν τα αυτιά της. Τους είπε να πάρουν μόνο Γλώσσα, Μαθηματικά και Ιστορία. Λεξικό αν έχουν στο σπίτι τσέπης!!!! Ευτυχώς που πήγα και τη ρώτησα δηλαδή.....
    Και της έχω πει. Ότι λέει η δασκάλα να το σημειώνει στο πρόχειρο...αλλά αυτή τίποτα. Θα κάνουμε μια επανάληψη το απόγευμα μου φαίνεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά και μόνο που τα διάβασα,όλα αυτά που κουβαλάς,πόνεσε η μέση μου!Όχι να περπατάς με όλα αυτά και να ανεβοκατεβαίνεις σε λεωφορεία...
    Τέλεια η ιδέα να υπάρχει ξεχωριστή βιβλιοθήκη σε κάθε τάξη και να μένουν εκεί όλα τα περιττά πράγματα...
    Τελικά η μικρούλα μπερδεύτηκε?Κρίμα,άδικα κουραστήκατε!Ευτυχώς που σκέφτηκες να ρωτήσεις τη δασκάλα!
    Για το δίπλωμα,ένα θέλω να σου πω...Το να το βγάλεις είναι το ένα και μεγάλο,σημαντικό βήμα.Αλλά το να βγεις στο δρόμο και να οδηγείς με άλλους γύρω σου και να μετακινείσαι σε κάθε είδους δρόμο και απόσταση είναι το δεύτερο και πιο βασικό κομμάτι.Δεν λύνονται όλα με το να πάρεις το "χαρτί"...Με το καλό να ξεκινήσεις!Είναι και ωραία εποχή τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τη ρώτησα γιατί έτυχε να έχει υπηρεσία στην πύλη του σχολείου το πρωί. Αλλιώς.... ακόμα θα κουβαλάγαμε.
    Βιβλιοθήκη έχουν σε κάθε τάξη και φυλάνε τα περιττά βιβλία. Σήμερα κάποια ντοσιέ κλπ καθώς και το τεράαααστιο λεξικό τα κράτησε η δασκάλα στο σχολείο. Αλλά τα βιβλία όχι!!!
    Πάλι καλά που αύριο θα πάρει μόνο τα μισά. Συν τα τετράδια δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............