Γιορτή 28ης Οκτωβρίου


Και ξημέρωσε η 27η Οκτωβρίου 2010. Η μέρα που θα καμαρώναμε την κορούλα μας, τη Νεφέλη, να λέει στη γιορτή του σχολείου για τον τορπιλισμό της Έλλης. Η κάμερα φορτίστηκε από την προηγούμενη νύχτα, η φωτογραφική έφτασε στα χέρια μας το πρωί της ίδιας μέρας από τον παππού μας. Δεν μας έλειπε τίποτα!

Μπήκαμε λοιπόν στην αίθουσα που γίνονται οι εκδηλώσεις. Ναι, διαθέτει τέτοια αίθουσα το σχολείο μας κι ας είναι δημόσιο (σίγουρα και άλλα σχολεία διαθέτουν). Καθίσαμε στις θέσεις μας, το ίδιο και τα παιδιά και περιμέναμε να ξεκινήσει η γιορτή.

Πρώτα μίλησε η διευθύντρια και μετά μια δασκάλα της έκτης τάξης μας εξιστόρησε τα γεγονότα εκείνης της περιόδου. Μετά απολαύσαμε τα πιτσιρίκια της τρίτης δημοτικού και τα κείμενα που τόσο καιρό μάθαιναν. Τραγούδησαν και τα κομμάτια που ακούγονται στις Εθνικές επετείους όπως 'Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του', 'Της πατρίδας η σημαία' κλπ.

Η μαμά πάντα με την κάμερα στο χέρι για να αποθανατίσει τις στιγμές. Όχι μόνο για την κορούλα της αλλά και για τα άλλα παιδάκια. Επειδή όμως η μπαταρία της κάμερας δεν κρατάει πολύ δεν κατάφερα να τραβήξω όλη τη γιορτή. Προς το τέλος όμως, η μπαταρία τέλειωσε αλλά εγώ εξακολουθούσα να τραβάω!

Και ξαφνικά, η κάμερα βγάζει το εξής μήνυμα:

'Σφάλμα εγγραφής. Επανεκιννήστε την κάμερα για να επανακτήσετε τα δεδομένα σας'

Σπεύδω και εγώ να το κάνω. Την κλείνω, την ανάβω ξανά, περνάω στο μενού και δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!

Με έπιασε ένας πανικός εκείνη την ώρα, στενοχωρήθηκα που όλα πήγαν στραβά, που δεν θα είχα την κορούλα να τη βλέπω αλλά που δεν μπορούσε να δει και εκείνη τον εαυτό της μετά και τους φίλους της. Αλλά μετά θυμήθηκα ότι υπήρχαν κι άλλες μαμάδες που τραβούσαν εκείνη τη στιγμή. Μάλιστα μια από αυτές τράβηξε όλη τη γιορτή.

Και σήμερα το πρωί τη βρήκα στην πόρτα του σχολείου και της ζήτησα αν μπορεί να μου γράψει τη γιορτή!

Ευτυχώς που είμαστε πολλές!!!!!!

Σχόλια

  1. Εντάξει στο νήπιο ίσως έχουν κάποιο δίκιο. Αν και η Νεφέλη σε όλες τις γιορτές είχε να πει κι από κάτι.
    Η μικρή που πάει παιδικό σταθμό πάλι μόνο παρέλαση έκαναν στην αυλή του σχολείου. Άντε να τους είπαν και δυο λόγια οι νηπιαγωγοί. Και όλα αυτά χωρίς την παρουσία μας. Όντως είναι μικρά ακόμα.
    Εγώ δύο χρόνια δεν είχα παρακολουθήσει γιορτή στο σχολείο της μεγάλης μου, αφού δεν συμμετείχε. Φέτος τη γιορτή τη διοργάνωσε η τρίτη δημοτικού και φυσικά πήρα άδεια για να είμαι παρούσα όσο κι αν δεν του άρεσε του αφεντικού μου. Μα, τη δουλειά θα κοιτάμε τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το έχω πάθει κι εγώ πάντως ..... χα χα χα τράβαγα μια ώρα .... είχε πιαστεί το χέρι μου και στο τέλος το cd ήταν ελλατωματικό και δεν μας έπαιξε τίποτα!!!!! ουφ σε καταλαβαίνω.... ευτυχώς που είχες εναλλακτική!!!! Αντε και του χρόνου να την καμαρώσετε !!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιο αντιπαιδαγωγικο πες τους εκει περα...Που φετος η κορη μου προνηπια με αλλα 37 παιδακια και ουτε ενα δεν διστασε να πει το ποιημα του.Ολα ηταν αστερια!Με φωνη,με ποζα..ασε τους πιανει η τεμπελιτιδα.Που πηγε η μικρη μου στην νηπιαγωγο και της ειπε οτι την χτυπησε ενα αγορακι και της λεει χτυπα το και εσυ(!!!!!)Ωραιος παιδαγωγικος τροπος.Η γιορτουλα τους μαρανε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............