Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά


Το πιο όμορφο ταξίδι, μια «βιβλιοπεριπέτεια» για παιδιά δημοτικού, ξεκινάει στην ΠΥΡΝΑ (www.pyrna.gr) στην Κηφισιά, κάθε Τρίτη στις 18.00 μ.μ. Η Σίσσυ Μιχαλοπούλου και ο Κώστας Δήμας, δάσκαλοι και μέλη της ΜΚΟ «Θαλής και Φίλοι», που εμπνέει και στηρίζει τη δημιουργία λεσχών ανάγνωσης (www.thalesandfriends.org/gr/index.php) οργανώνουν στην ΠΥΡΝΑ μια χαρούμενη περιπλάνηση των παιδιών στον κόσμο των βιβλίων, μια ενδιαφέρουσα αναζήτηση των πιο διάσημων μυθιστορηματικών ηρώων, ιστορικών γεγονότων και προσώπων, παραμυθιών και, γιατί όχι, μαθηματικών προβλημάτων.

Οι ίδιοι μας λένε: «Ενθαρρύνουμε ιδιαίτερα την κοινωνική διάσταση της ανάγνωσης βιβλίων που χαρακτηρίζει μια λέσχη ανάγνωσης. Η εξωτερίκευση της σκέψης των παιδιών μέσω σχεδιασμένων ομαδικών δραστηριοτήτων, ενδυναμώνει τη σχέση των μικρών φίλων με το λογοτεχνικό βιβλίο, μετατρέποντάς τη από μια ατομική, μοναχική εμπειρία σε ένα κοινωνικό και διασκεδαστικό βίωμα.
Με δραματοποίηση, μουσική, ζωγραφική, δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία να εμπλακούν με το λογοτεχνικό βιβλίο και να το χρησιμοποιήσουν ως 
εργαλείο επικοινωνίας, αλληλεπίδρασης και δικτύωσης. Οι δραστηριότητες σχεδιάζονται με στόχο να δημιουργούνται γέφυρες με ενότητες του αναλυτικού σχολικού προγράμματος του δημοτικού (γνωστικά αντικείμενα: γλώσσα, μαθηματικά, ιστορία, γεωγραφία, νέες τεχνολογίες.»

Η λέσχη ανάγνωσης για τα Πυρνάκια βασίζεται σε βιβλία με ενδιαφέρουσα δράση αλλά και ευκαιρίες συλλογικής μάθησης. 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Σχόλια