29 Ιαν 2011

Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι


Έτσι λέγεται η παράσταση που παρακολούθησαν στον παιδικό σταθμό της Ναντίνας στις αρχές Ιανουαρίου. Η μικρή γύρισε στο σπίτι με τις πιο όμορφες εντυπώσεις και περιέγραφε την παράσταση με κάθε λεπτομέρεια. Τόσο καλά που νόμιζα ότι την είχα παρακολουθήσει κι εγώ!

Για να γράψουμε παρακάτω μερικά λόγια για την παράσταση του "Θεάτρου του παπουτσιού πάνω στο δέντρο".Μια φορά κι έναν καιρό, ήρθε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, όμορφο και χαριτωμένο. Την τρίτη νύχτα από τη γέννησή του, μπήκαν αθόρυβα στο δωμάτιο του μωρού οι τρεις Μοίρες...
Στάθηκαν πάνω απ’ την κούνια του κι άρχισαν να λένε τα γραμμένα του. Πρώτη μίλησε η μεγαλύτερη, η Κλωθώ, που γνέθει το νήμα της ζωής μας: «Αυτό το κορίτσι θα έχει μυαλό που πατά στη γη και φαντασία που αγγίζει τον ουρανό. Θα μάθει την τέχνη του αργαλειού και θα υφαίνει τόσο όμορφα, όσο η Άνοιξη όταν στρώνει το χώμα λουλούδια».

Έπειτα, μίλησε η μικρότερη, η Άτροπος: «Θα ζήσει πολλά χρόνια», είπε μόνο. Δεν της αρέσουν, βλέπετε, οι πολλές κουβέντες. 

Κι ύστερα μίλησε η μεσαία, η Λάχεση, που αποφασίζει τι θα λάχει στον καθένα μας: «Τα παιδικά της χρόνια θα κυλήσουν χαρούμενα. Τα νιάτα της θ’ ανθίσουν σαν τριαντάφυλλα. Θα παντρευτεί έναν πλούσιο νέο που θα την αγαπά. Θα τον ακολουθήσει στα ξένα. Αλλά»… Ποτέ δεν είναι καλό όταν η Λάχεση λέει «αλλά». «…Αλλά λίγο καιρό μετά το γάμο τους, ο άντρας της θα χάσει όλη του την περιουσία και θα ζήσουν στη φτώχεια»!


Και μ’ αυτά τα λόγια, αέρας έγιναν οι Μοίρες και χάθηκαν…

Με στημόνι αρχαίους ελληνικούς μύθους και λαϊκές αφηγήσεις...

...με υφάδι παραδοσιακά τραγούδια του αργαλειού, νανουρίσματα και παιχνιδοτράγουδα...
...το Θέατρο του παπουτσιού υφαίνει επί σκηνής την ιστορία της Ρηνιώς, μιας νεαρής υφάντρας...

Τα παιδιά παίζουν, διασκεδάζουν, συμμετέχουν σε εργαστήρι υφαντικής και στο τέλος δημιουργούν το δικό τους χειροποίητο ενθύμιο από την παράσταση! 


Περισσότερες λεπτομέρειες για την παράσταση αλλά και για ακόμα περισσότερες μπορείτε να δείτε στη σελίδα του "Θεάτρου του παπουτσιού πάνω στο δέντρο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............