4 υπέροχες ταινίες για τα παιδιά σας!

Από την πληθώρα των DVD που έχουμε στο σπίτι οι κόρες μου-και εμείς φυσικά-έχουμε ξεχωρίσει 4 ταινίες. Ίσως οι καλύτερες που υπάρχουν! Μάλιστα η μία έχει βραβευθεί και με Όσκαρ. Ας δούμε ποιες είναι!

1. Το αγόρι που ήθελε να γίνει αρκούδα
Σε μια φωλιά σ’ έναν άγονο λόφο, μια πολική αρκούδα γεννάει ένα αρκουδάκι – αλλά το νεογνό πεθαίνει πάνω στη γέννα. Σε μια καλύβα, λίγο πιο πέρα, μια γυναίκα γεννάει ένα δυνατό υγιές αγόρι. Η πολική αρκούδα είναι τόσο θλιμμένη από την απώλεια του μικρού της που σωριάζεται κάτω στον πάγο για να πεθάνει. Έτσι, το ταίρι της κλέβει το μωρό της γυναίκας και το φέρνει στους πάγους. Το αγοράκι μεγαλώνει με την αρκούδα, μαθαίνοντας όλα όσα πρέπει να ξέρει μια αρκούδα : εύκολο πράγμα για ένα αγοράκι. Αυτή είναι η αρχή ενός όμορφου παραμυθιού, όπου το πνεύμα των λόφων βοηθά αυτόν που θέλει πραγματικά να γίνει κάποιος.

Δυστυχώς το τρέϊλερ της ταινίας το βρήκα μόνο στα Ισπανικά. Αλλά από τις εικόνες μπορείτε να καταλάβετε πολλά. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες εδώ




2. Αζουρ & Ασμάρ
H Jenane, η αραβικής καταγωγής μετανάστρια στην Γαλλία μεγαλώνει μαζί με τον γιο της τον Asmar και τον ορφανό από μητέρα Γάλλο Azur. Μαζί με το γάλα της σταλάζει στις ψυχές των παιδιών την αγάπη, την φιλία και την αφοσίωση.
Στα παραμύθια, με τα οποία τα νανουρίζει, τους μιλάει για την νεράιδα των τζίνι, που ζει φυλακισμένη σε ένα πύργο και περιμένει τον πρίγκιπα, που θα καταφέρει, να βρει τα μαγικά κλειδιά, θα ημερέψει το λιοντάρι και το δυνατό πουλί και θα την ελευθερώσει.
Τα παιδιά μεγαλώνουν και ο πατέρας του Azur πετάει στον δρόμο την Jenane και τον γιο της. Ο Azur πηγαίνει να σπουδάσει, όμως ήδη μέσα του έχει μπολιαστεί από τις ηθικές αξίες της καλής του γκουβερνάντας. Όταν γίνεται πια ένα όμορφο παλικάρι ξεκινά, να βρει την νεράιδα του παραμυθιού. Ναυαγεί στην άλλη πλευρά της θάλασσας.

Αυτό το βιντεο το βρήκα στα Ελληνικά.



3. Η πριγκίπισσα του Ήλιου
Η μοίρα της Αιγύπτου βρίσκεται στα χέρια τους. Αρχαία Αίγυπτος, 18η δυναστεία. Η Ακέσα, η όμορφη κόρη του Φαραώ Ακέναντον, εναντιώνεται στον πατέρα της, ζητώντας απαντήσεις για τους λόγους που η μητέρα της, Βασίλισσα Νεφερτίτη, αυτοεξορίστηκε σε μακρινό νησί. Περιορισμένη στο βασιλικό παλάτι, αποφασίζει να το σκάσει με τη βοήθεια του πρίγκηπα Θου, με σκοπό να ξαναβρεί τη χαμένη της μητέρα. Αγνοώντας τους κινδύνους, οι δύο νέοι θα ταξιδέψουν κατά μήκος του Νείλου, στους λαμπερούς αμμόλοφους της ερήμου, θα προσπεράσουν πολλά εμπόδια και θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα απίθανο πεπρωμένο!

Το βιντεο είναι στα Γαλλικά.



4. Ο Κιρικού και η Μάγισσα
Μια φωνούλα ακούγεται μέσα από τα σπλάχνα μιας εγκύου : «Μητέρα, γέννησέ με!».

«Ένα παιδί που ξέρει να μιλάει από τη κοιλιά της μάνας του μπορεί να γεννηθεί μόνο του», απαντά η μητέρα.

Έτσι γεννιέται ένα αγοράκι, κόβει μόνο του τον ομφάλιο λώρο και δηλώνει : «Το όνομά μου είναι Κιρικού».

Ο μικρός Κιρικού γεννήθηκε σ’ ένα χωριό της Αφρικής στο οποίο μια μάγισσα που τη λένε Καράμπα έριξε ένα τρομερό ξόρκι : η πηγή αποξηράνθηκε, οι χωρικοί εκβιάζονται, οι άντρες του χωριού είτε τους έχουν απαγάγει είτε έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς.

«Αυτή τους τρώει!», δηλώνουν οι προληπτικοί χωρικοί...

Η Καράμπα είναι μια εντυπωσιακή και σκληρή γυναίκα που τη περιβάλλουν τρομαχτικά και δουλικά φετίχ. Όμως μόλις ο Κιρικού απελευθερώθηκε από τη κοιλιά της μάνας του, θέλησε να απαλλάξει το χωριό από τη κατάρα της Καράμπα και να καταλάβει την αιτία της μοχθηρίας της.

Το περιπετειώδες ταξίδι του Κιρικού τον οδηγεί στο Λησμονημένο Βουνό, όπου ο Σοφός του Βουνού, που ξέρει τη Καράμπα και τα μυστικά της, τον περιμένει.

Το βιντεο είναι στα Αγγλικά



Σχόλια

  1. Βρε, έχετε φοβερό γούστο, οι ταινίες σας είναι μία-μία, μπράβο κορίτσια!
    Τις δύο θέλω να τις δω μετα την ανάρτηση, τις αλλες δυο να τις ξαναδώ, ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ.
    Ειδικά η δεύτερη ταινία "Αζουρ & Ασμαρ" είναι η αγαπημένη τους!
    Όχι ότι δεν βλέπουμε και Barbie, Disney, Nickelodeon κλπ.
    Αλλά είπαμε να αναδείξουμε και τη λίγη κουλτούρα που κυκλοφορεί στο σπιτικό μας.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελιζα σε ευχαριστουμε για την προταση κ για τον χρονο που αφιερωσες...φιλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι πάρα πολύ όμορφες. Στις περισσοτερες παιδικές ταινίες εγω είμαι αυτή που ''κολάω'' παρά τα παιδιά. Τις λατρεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτές είναι κι οι δικές μου αγαπημένες..!
    Μην κοιτάς που η κόρη μου είναι μόνο 19 μηνών!
    (λεπτομέρειες)

    Μπράβο σας πάντως για... την κουλτούρα του σπιτικού σας!
    Πάντα τέτοια!

    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............