Έμμηνος Ρύση!

Κάποιες γυναίκες δεν την καταλαβαίνουν καθόλου και κάποιες άλλες υποφέρουν! Σε αυτή την κατηγορία ανήκω και εγώ. Τρεις με τέσσερις μέρες το μήνα (παλαιότερα εφτά!!!) δεν με χωράει ο τόπος. Ειδικά τις δύο πρώτες. Και δύο πριν κάνει την εμφάνιση της. Πονοκέφαλος λες και θα σπάσει το κεφάλι μου. Να παίρνω αναλγητικό και να μη λέει να περάσει. Να μην μπορώ να ησυχάσω. Να μην μπορώ να βάλω τις σκέψεις μου σε τάξη. Να ξεχνάω, να νιώθω ατονία και υπερβολική κούραση. Σαν να μην έχω κοιμηθεί καθόλου! Μετά με πεθαίνει η μέση μου. Αυτό μετά τις γέννες. Πριν κουλουριαζόμουν στο κρεβάτι και σφάδαζα από τους πόνους στην κοιλιά μου. Η μαμά μου είχε δοκιμάσει μέχρι και ρόφημα κανέλας αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά καθόταν δίπλα μου, της έσφιγγα τα χέρια και έκλαιγα με αναφιλητά στην αγκαλιά της μέχρι που αποκοιμόμιουν. Όταν ξυπνούσα ένιωθα κάπως καλύτερα, όχι όμως τελείως καλά.

Κάποιες γυναίκες έχουν χαμηλή ροή (σχεδόν καθόλου) και κάποιες άλλες δεν προλαβαίνουν να βγουν από την τουαλέτα και ξαναμπαίνουν αμέσως. Σε αυτή την κατηγορία ανήκω και εγώ. Έχω κάνει χρυσά τα σουπερ μάρκετ αφού το συγκεκριμένο είδος για τη συγκεκριμένη δουλειά δεν στοιχίζει και λίγο. Και εμένα δύο πακέτα δεν μου φτάνουν. Κι αν μου μοιάσουν οι κόρες μου; Δεν θα χωράνε στα ντουλάπια. Θα πηγαίνουμε στο σουπερ μάρκετ μόνο για να αγοράσουμε σερβιέτες!!!!! Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια ιστορία της πεθεράς μου όταν ψώνιζε σε σουπερ μάρκετ πριν μερικά χρόνια. Εκείνη, έχοντας δύο γιους, είχε γεμίσει το καλάθι της με ξυριστικά είδη. Δίπλα της μια κυρία περίπου στην ηλικία της, έχοντας τρεις κόρες!!!, είχε γεμίσει το καλάθι της με σερβιέτες. Χαχαχαχα..... Φαντάζεστε τη σκηνή; Ε, κάπως έτσι θα είμαστε και εμείς στο μέλλον. Ας το διακωμωδήσω λίγο γιατί δεν με παίρνει άλλο.

Και όταν καθυστερεί να έρθει; Άλλη αγωνία από εκεί. Να φοβάσαι μήπως είσαι έγκυος, να πληρώνεις χρυσά τα τεστ εγκυμοσύνης και να κλείνεσαι στο μπάνιο για να δεις αν είναι θετικό ή αρνητικό. Τι άγχος κι αυτό!!!! Τρεις φορές έχω χρησιμοποιήσει τεστ εγκυμοσύνης στη ζωή μου. Οι δύο ήταν στις εγκυμοσύνες μου και η τρίτη πρόπερσι το καλοκαίρι που είχα 12 μέρες καθυστέρηση και είχα τρελαθεί! Εγκυμοσύνη δεν ήταν. Μια απλή αλλαγή κύκλου. Κάτι που μέχρι τώρα δεν μου είχε ξανασυμβεί. Ο γιατρός μου όμως είπε ότι όσο μεγαλώνουμε κάτι τέτοιες αλλαγές είναι αναμενόμενες. Τελικά έμαθα να ζω με τις μερικές μέρες καθυστέρηση σχεδόν κάθε μήνα, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο. Ήθελα να 'ξερα στο μέλλον τι με περιμένει ακόμα;

Ας δούμε όμως και μερικές συμβουλές για να μην υποφέρουμε. Τουλάχιστον όσες ανήκουμε σε αυτήν την κατηγορία!


Η έμμηνος ρύση βιώνεται διαφορετικά από τις γυναίκες, καθώς άλλες την περνούν ανώδυνα, ενώ άλλες αντιμετωπίζουν πόνους, ναυτίες και κράμπες. Εάν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να μετριάσετε τους πόνους.

Εάν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που παίρνουν φάρμακα κατά τη διάρκεια της περιόδου, τότε είναι προτιμότερο να πίνετε πολλές ποσότητες νερού. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε τυχόν ερεθισμούς στο στομάχι.

Η ζέστη λειτουργεί καταπραϋντικά τις μέρες της περιόδου. Ντυθείτε καλά ή γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό και απολαύστε στιγμές χαλάρωσης. Εναλλακτικά, να γεμίσετε μία θερμοφόρα με ζεστό νερό και βάλτε την τοπικά στην περιοχή της κοιλιάς, όπου πονάτε.

Άσχετα με το τι πιστεύουν οι περισσότερες γυναίκες, τα σπορ βοηθούν στην καταπολέμηση των πόνων της περιόδου. Η σωματική άσκηση βοηθάει στην οξυγόνωση του οργανισμού και την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να ανακουφίζει.

Τρώτε ελαφρά και αποφύγετε τα αλλαντικά και το κρέας. Αντ’ αυτού προτιμήστε τα ψάρια. Επίσης περιορίστε τον καφέ, γιατί προκαλεί ένταση στον οργανισμό.

Προτιμήστε τα χαλαρά ρούχα και αποφύγετε τα jeans και τα στενά παντελόνια. Πιέζουν στην περιοχή της κοιλιάς και επιδεινώνουν τον πόνο. 

Πηγή: www.newsbeast.gr


Σχόλια

  1. Προτείνω μια θετική δήλωση: "Νιώθω όμορφα που είμαι γυναίκα. Το σώμα μου ακολουθεί τη φυσική ροή της ζωής". Εμπιστοσύνη στη φύση πανω απ΄ όλα και ξεκούραση για το σώμα και την ψυχή θέλουν οι μέρες αυτές

    Πολλα φιλια
    http://newagemama.com
    To σύστημα μού βγάζει την ψυχή για να κάνω σχολιο, δηλώνω ανώνυμη λοιπόμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο εύκολα τα κάνεις να ακούγονται! Κι όμως όταν δουλεύει μια γυναίκα και έχει και δύο παιδιά στο σπίτι, τρέξιμο όλη μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ πως να καταφέρει να ξεκουράσει και σώμα και ψυχή;
    Όσο θετικά κι αν προσπαθήσω να το σκεφτώ δεν γίνεται όταν υποφέρω από τους πόνους και την υπερβολικά μεγάλη ροή! Δυστυχώς σε τέτοιες στιγμές δεν έχω εμπιστοσύνη στη φύση.
    Αντίθετα τις μέρες που δεν έχω περίοδο νιώθω όμορφα που είμαι γυναίκα!!!!
    Φιλάκια πολλά μανούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ααα κι εγώ στην δεύτερη κατηγορία ανήκω!!!! και συμφωνώ με τα ωράια λόγια της newsagemama!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............