Η φυλή των "ΓΚΑΟΥ"


Όσοι είδατε την εκπομπή του Λαζόπουλου χθες θα είδατε και το βίντεο που ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, της εκπομπής Mega Σαββατοκύριακο, έλεγε ότι όσοι αντιδρούμε σε όσα προβλήματα μας έχουν φορτώσει οι κυβερνόντες είμαστε "ΓΚΑΟΥ"!!!. Και φυσικά ο Λαζόπουλος δεν το άφησε ασχολίαστο..... Είπε ότι είμαστε η φυλή των "ΓΚΑΟΥ", δηλαδή είμαστε τρελοί!!!! Σαν το σύζυγο και πατέρα, στο αμέσως προηγούμενο βίντεο, που τον λένε τρελό, επειδή χάνει τη δουλειά του και δεν πηγαίνει σπίτι9 του γιατί ντρέπεται τη γυναίκα του. Γιατί δεν μπορεί να την αντικρίσει στα μάτια. Λέει αυτή τη φράση και ένας κόμπος ανεβαίνει στο λαιμό του. Παρόλα αυτά αισθάνεται τυχερός. Τυχερός μέσα στην ατυχία του. Γιατί η κόρη του εργάζεται. Ενώ κάποιοι άλλοι, από τους συναδέλφους του, δεν έχουν ούτε για τα απαραίτητα.

Πλέον, αν εργάζεσαι, αισθάνεσαι τυχερός. Ζεις όμως και με το φόβο της απόλυσης, με το φόβο της χρεοκοπίας (αν η δουλειά είναι δική σου). Γιατί δεν υπάρχει κάτι που να σε εξασφαλίζει.
Στο Λονδίνο, είπε ο Λαζόπουλος, η κυβέρνηση συζητάει να κάνει μετοχές για το λαό, για τον κόσμο που πληρώνουν στο κράτος και το κράτος πληρώνει στις τράπεζες. Για τον κόσμο που δίνει τις εισφορές του για να έχει στο μέλλον, που δεν θα μπορεί να εργάζεται, μια αξιοπρεπή ζωή.
Στην Αργεντινή, ψήφισαν ένα νομοσχέδιο που λέει ότι όταν ένας ιδιοκτήτης εργοστασίου το εγκαταλείψει, εκείνο δεν θα κλείνει, αλλά θα περνάει στα χέρια των εργατών.
Στην Ελλάδα, όμως, δεν κάνουν τίποτα από όλα αυτά. Γιατί εδώ ο καθένας κοιτάει την πάρτη του. Τον εαυτό του κοινώς. Και έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που πρέπει να διευρύνουμε τη ματιά μας, να βγάλουμε τις παρωπίδες και να δούμε πέρα από τον εαυτό μας. Να δούμε στα μάτια τους φίλους, τους γνωστούς μας, έναν ξένο που μας ζητάει βοήθεια. Πλέον φτάνουμε στο πάτο. Δεν έχει πιο κάτω. 

Ναι, αισθάνομαι τυχερή που εργάζομαι. Παρόλο που θέλω να είμαι με την οικογένεια μου. Να περνάω περισσότερες ώρες με τις κόρες μου. Αλλά στους καιρούς που ζούμε η εργασία θεωρείται είδος προς εξαφάνιση. Ακούω από φίλους και γνωστούς ότι, είτε οι ίδιοι είτε άλλοι, ψάχνουν για δουλειά γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα, γιατί υπάρχει ανάγκη. Μακάρι να μπορούσα να τους βοηθήσω όλους. Αλλά, δυστυχώς, δεν ακούγεται τίποτα. Σαν να μην υπάρχουν ξαφνικά θέσεις εργασίας. Σαν να μην υπήρχαν ποτέ!

Μου αρέσει που ανήκω στη φυλή των "ΓΚΑΟΥ". Γιατί αντιδρώ!!!! Και αντιδρώ εδώ και χρόνια. Από τότε που ενηλικιώθηκα. Για αρκετά χρόνια δεν έκανα κίνηση να βγάλω εκλογικό βιβλιάριο. Όταν ήταν να παντρευτώ, με έπεισαν ότι χρειάζεται και αυτό. Όπως η ταυτότητα. Όταν αποφάσισα να βγάλω, αυτό καταργήθηκε. Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!! Τις τρεις φορές που πήγα να ψηφίσω, έριξα άκυρο. Προσπαθούσαν να με πείσουν τόσα χρόνια να ψηφίσω ένα μικρό κόμμα. Τώρα οι ίδιοι άνθρωποι έχουν την ίδια άποψη με εμένα. Ότι κανένας τους δεν αξίζει!!!! Εκείνοι πότε θα το καταλάβουν ότι είναι ανεπιθύμητοι;
Τελευταία με εκφράζει και το κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ". Και δεν πληρώνω. 

Η φυλή των "ΓΚΑΟΥ" είναι εδώ και συνεχώς μεγαλώνει. Εσείς που ανήκετε αλήθεια;


Σχόλια

  1. Δυστυχώς αν δεν αλλάξουμε όλοι εμείς η φυλή των "γκάου" και δεν αντιδράσουμε στους αρχιγκάου που μας κυβερνάνε τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο δίκιο έχεις!!! Φιλιά από Κομοτηνή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο υπουργός Μεταφορών, κος Ρέππας, λέει τζαμπατζήδες το κίνημα "Δεν πληρώνω". Αλλά νομίζω ότι οι "Ράδιο Αρβύλα" χθες του απάντησαν μια χαρά.Οι τζαμπατζήδες τόσα χρόνια είναι 300 και τους ξέρουν όλοι πολλοί καλά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω πόσο "γκάου" μπορεί να θεωρηθώ.... Αυτό που ξέρω είναι πως είμαι πολύ ΘΥΜΩΜΕΝΗ !!! ΠΟΙΑ;;;; ΕΓΩ! Που όλοι με θεωρούν τον πιο ήρεμο, ψύχραιμο και αισιόδοξο άνθρωπο του κόσμου. Που δεν θυμώνω με τίποτα. Που δεν εκνευρίζομαι όταν πέσω σε μποτιλιάρισμα στην Κατεχάκη και μια διαδρομή 10 λεπτών την κάνω σε 1 ώρα! Που δεν με πειράζει όταν πρέπει να ξανα - μαζέψω τα χιλιάδες playmobil από το πάτωμα. Θυμώνω όμως πάρα πολύ με την κατάσταση που με υποχρεώνουν να ανεχτώ χωρίς να είμαι εγώ υπεύθυνη! Χωρίς να έχω προκαλέσει τίποτα!!! Που τα παιδιά μου θα στερηθούν πράγματα γιατί θα τους στερήσουν άλλοι και όχι εγώ!!! Αλλά είμαι και πάρα πολύ θυμωμένη με όσους στις επόμενες εκλογές κατακλύσουν την πλατεία Συντάγματος με πρασινα μπλε κόκκινα πορτοκαλί σημαιάκια και χειροκροτήσουν αυτούς που τώρα τους κλέβουν τη ζωή! Λένε πως τους λαούς τους κυβερνάνε αυτοί που τους αξίζουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρία μου πες το ψέματα!!!!! Από ότι βλέπω και εσύ στη φυλή των "ΓΚΑΟΥ" ανήκεις.
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φυλή ΓΚΑΟΥ ΟΛΕ! Όλοι μαζί για την Φυλή ΓΚΑΟΥ! Ε ναι είμαι κι εγώ ΓΚΑΟΥ! Και θα είμαι μέχρι όλο αυτό το πανηγύρι να σταματήσει! Γιατί για πανηγύρι πρόκειται! Ωραίο κείμενο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι, πανηγυράκι......Γιατί νομίζουν πως μας κοροϊδεύουν για άλλη μια φορά...... Σε λίγο, θα τελειώσουν και τα έτοιμα και αυτοί που τα είχαν θα ανήκουν κι εκείνοι στη φυλή των "ΓΚΑΟΥ"..... Προς το παρόν δεν αντιδρούν. Το έχω ξαναπεί.....Είμαστε καζάνι που βράζει και το ξεχείλισμα κοντοζυγώνει!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............