Πάσχα Ελλήνων!


Και επιστρέψαμε και εμείς στα καθημερινά μας! Αλλά για τρεις μέρες ξεφύγαμε λίγο από το κλεινόν άστυ μιας και ο μπαμπάκας μας κατάφερε να έχει ρεπό τις Άγιες μέρες του Πάσχα!

Πήγαμε λοιπόν, στους Αγίους Θεοδώρους στην Κόρινθο, σε ένα φιλικό μας ζευγάρι. Είχαμε γνωριστεί όταν τα παιδιά μας πήγαιναν μαζί παιδικό σταθμό. Εγώ τότε ήμουν έγκυος στη μικρή, λίγο πριν γεννήσω, εκείνη έγκυος, στην αρχή, στο τρίτο της παιδάκι. Καλοί, χρυσοί άνθρωποι, αλλά είναι για να τους συναντάς για λίγο! Για πολύ, πιστέψτε με, δεν αντέχονται. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί τα παιδιά τους τα έχουν τελείως χύμα, ο μπαμπάς τα αγόρια της οικογένειας θέλει να τα κάνει άντρες, αλλά με το λάθος τρόπο. Τον μεγάλο τον κουβαλάει στο γήπεδο, ξέρει όλες τις βρισιές και αντιμιλάει κιόλας! Τσακώνεται με την αδερφή του και την κλωτσάει στην πλάτη, την κοπανάει στο κεφάλι, της σπάει τα παιχνίδια και φυσικά έχει και τον μικρό από πίσω που ακολουθεί τα χνάρια του. Σεβασμό δεν έχουν σε κανέναν, πόσο μάλλον στους γονείς τους. 

Οι δικές μου από την ημέρα που πήγαμε δεν σταμάτησαν να κλαίνε! Ειδικά τη μικρή δεν την άφησαν σε ησυχία..... Ο μικρός ο γιος της έβγαζε τέτοια επιθετικότητα και από ότι έμαθα, ο μεγάλος, την κλώτσησε κιόλας. Κάποια στιγμή δεν άντεξα και, παρόλο που δεν μαλώνω ξένα παιδιά, του την είπα του μεγάλου άσχημα. Μπροστά ήταν και η γιαγιά, η οποία ήταν απαθέστατη!!!! Είτε είχαν καλεσμένους στο σπίτι είτε όχι ήταν ένα και το αυτό...... Εμείς κοιμόμασταν στο μπροστινό μέρος του σπιτιού που περιελάμβανε και την κουζίνα, αλλά έπρεπε να περιμένουμε πότε θα αποφασίσουν οι υπόλοιποι να πάνε για ύπνο για να μπορέσουμε να ξαπλώσουμε και εμείς...... Η μικρή την Κυριακή το βράδυ δεν άντεξε και κοιμήθηκε κατά τις 11. Ευτυχώς που είχα στρώσει το δικό μας κρεβάτι γιατί αλλιώς θα κοιμόταν στο πάτωμα..... Και παρόλο που η μικρή μου κοιμόταν εκείνοι δεν είχαν την παραμικρή ευγένεια να βγουν έξω, να κλείσουν την τηλεόραση, και φυσικά να μαζέψουν και τα δικά τους παιδιά για ύπνο τα οποία φώναζαν πάνω από το κεφάλι της....... Να φανταστείτε η μικρούλα μου, χθες που γυρίσαμε, κοιμήθηκε από τις 1 το μεσημέρι, μέχρι τις 5 το απόγευμα. Τέτοια κούραση είχε!!!!!

Τουλάχιστον απολαύσαμε το φαγητό!!!!!

Κατά τα άλλα ευχαριστήθηκαν παιχνίδι! Γνώρισαν και ένα άλλο κοριτσάκι, σε διπλανό σπίτι, σμίξανε και όλο εκεί ήταν! Εγώ είχα τα νεύρα μου με την όλη κατάσταση, δεν κατάφερα να ξεκουραστώ ούτε στιγμή (δεν γίνεται σε ξένο σπίτι), και δεν μπορούσα να μιλήσω κιόλας...... Αφού και ο άντρας μου φέτος είπε κάποια στιγμή ότι δεν τους αντέχει άλλο!

Παρόλη τη γκρίνια που βγάζω τώρα και την αρνητικότητα, υπήρχαν και καλές στιγμές! Ψήσαμε, φάγαμε μέχρι σκασμού, ήπιαμε (αρκετά μπορώ να πω-οι άντρες περισσότερο!), γνωρίσαμε καινούργιους ανθρώπους, κάναμε τις βόλτες μας, μαζέψαμε καθαρό αέρα (όσο μπορέσαμε δηλαδή), λουλουδάκια και επιστρέψαμε χθες το πρωί με μια γλυκόπικρη γεύση στο στόμα! Και δεν ξέρω αν θα ξαναδεχτούμε άλλη φορά πρόσκληση τους! Ειδικά εγώ το τόνισα στον άντρα μου ότι δεν ξαναπηγαίνω!!!! Σε γενέθλια και γιορτές των παιδιών, άντε και για κανένα καφεδάκι ίσως πάμε αλλά για να μείνουμε μαζί μερικές μέρες ούτε κατά διάνοια! Θα προτιμήσω να κάνω Πάσχα με τα πεθερικά μου...... κι ας είναι τα πιο βαρετά μου!

Θέλω να πιστεύω ότι εσείς περάσατε καλύτερα!


Σχόλια

  1. Δικιο εχεις που δεν θες να ξαναπας....Εμεις περασαμε πολυ ομορφα...οικογενειακα..φιλια πολλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εμείς έτσι θέλαμε να περάσουμε. Όμορφα, οικογενειακά. Όχι να είμαστε συνέχεια στην τσίτα και στους καυγάδες..... Ήθελα να ηρεμήσω στη φύση και δεν τα κατάφερα!!!! Πολλά ζητάω τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αααα... Τι κρίμα όταν καταλήγουν καταστροφικά οι λιγοστές διακοπές! Πάρε βαθιές ανάσες και σκέψου... Χριστός Ανέστη! Χρόνια σας πολλά Ελίζα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λυδία μου εμείς δεν ρίξαμε πέτρα πίσω μας αλλά ολόκληρη κοτρώνα...... Σας διάβασα το πρωί αλλά για ένα περίεργο τρόπο δεν μπορούσα να αφήσω σχόλιο. Μου κόλλαγε.... Φιλιά πολλά σε όλους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άβυσσος η ψυχή του blogger.. Τώρα δείχνει οκ! φιλιά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξακολουθεί να μην με αφήνει..... Κολλάει οικτρά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ωωωω... θέλει κοίταγμα! Ευχαριστώ πάντως ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια Πολλά και του χρόνου να περάσεις καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............