9 υπέροχα χρόνια.......


Που υπάρχεις στη ζωή μου!

9 υπέροχα χρόνια που μου χαρίζεις απλόχερα την αγκαλιά σου, τα φιλιά σου, τα γεμάτα αγάπη βλέμματα σου! 9 υπέροχα χρόνια που με φωνάζεις ΜΑΝΟΥΛΑ!

Τη Δευτέρα στις 8 του μήνα θα γιορτάσεις τα ένατα γενέθλια σου και εγώ θα είμαι εκεί, δίπλα σου. Μια φορά ήμουν μακριά σου και το μετανιώνω πικρά. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι κάθε χρόνο θα είμαι μαζί σου. Για να γιορτάζουμε μαζί το χρόνο που φεύγει και το χρόνο που έρχεται.

Πλέον είσαι κοπελίτσα. Δεν έχεις χάσει τελείως την παιδικότητα σου. Πως να τη χάσεις άλλωστε; Μόλις 9 χρονών είσαι. Αλλά σιγά σιγά την προσπερνάς και οδεύεις προς την προεφηβεία. Και μου αρέσει αυτό! Τα βρίσκουμε καλύτερα τώρα. Συζητάμε, ακούμε μουσική, διαβάζουμε βιβλία. 

Πριν 9 χρόνια, στις 8 Αυγούστου του 2002, ήρθες στη ζωή μου και τη γέμισες ολοκληρωτικά! Λιονταράκι με όλη τη σημασία της λέξεως! Πραγματικά θέλεις να ηγείσαι παντού! Ακόμα και στα παιχνίδια με τους φίλους σου εσύ θέλεις να είσαι αρχηγός, εσύ να τους καθοδηγείς. Και όταν σε περιορίζουν "βρυχάσαι" δυνατά! Από την ημέρα που γεννήθηκες δήλωσες την παρουσία σου!

Είσαι όμως και πολύ ευαίσθητη ψυχή, γεμάτη γενναιοδωρία και ενδιαφέρεσαι για αυτούς που βρίσκονται δίπλα σου. Ίσως για αυτό να γίνεσαι αμέσως αγαπητή απ' όλους! Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για σένα. Για το πόσο έξυπνη είσαι, πόσο όμορφα μιλάς, πόσο ευγενική είσαι, πόσο εξυπηρετική και πόσο καλόκαρδη είσαι! Και εμείς, σαν γονείς, "φουσκώνουμε" από περηφάνια, ξέροντας ότι σου έχουμε μεταδώσει σωστές και γερές βάσεις για να συνεχίσεις. 

Σε παρακολουθώ να μεγαλώνεις μέρα με την ημέρα και πραγματικά μου φαίνεται σαν όνειρο το πότε σε κρατούσα αγκαλιά με το ένα χέρι. Πόσο μικρούλα ήσουν! Πότε χρόνισες, πότε περπάτησες, πότε είπες μαμά, μπαμπά, πότε πήγες σχολείο! Πόσο φοβόμουν όταν πήγες στην πρώτη δημοτικού. Σε ένα μέρος εντελώς άγνωστο σε εσένα, χωρίς κανέναν φίλο. Προσπαθούσα όμως να μη στο δείχνω. Η δασκάλα σας ήταν τόσο γλυκιά που σας κέρδισε όλα αμέσως. Και εσύ δεν άργησες καθόλου να βρεις φίλους, καλούς φίλους, που τους αγαπάς και σε αγαπούν κι αυτοί πολύ!

Η γιαγιά σου φέτος μου είπε πόσο όμορφη είσαι! Αλλά νομίζω ότι δεν χρειαζόμουν επιβεβαίωση για αυτό! Εσύ όμως κατά καιρούς με ρωτάς για το αν είσαι όμορφη! Αν ποτέ διαβάσεις αυτή την ανάρτηση να ξέρεις ότι είσαι πανέμορφη, όχι μόνο εξωτερικά, αλλά και στην ψυχή σου! Και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η εξωτερική ομορφιά δεν αξίζει καθόλου όταν δεν είναι όμορφη η ψυχή σου!

Έχουμε ακόμα πολλά χρόνια μπροστά μας για να γιορτάσουμε τα γενέθλια σου. Για να περάσουμε υπέροχες στιγμές, για να μοιραστούμε τα μυστικά μας, για να συζητάμε ατελείωτα για θέματα που μας ενδιαφέρουν, για να πηγαίνουμε βόλτες, για να παρακολουθούμε μια παράσταση στο θέατρο ή μια προβολή στον κινηματογράφο, για να διαβάζουμε ένα βιβλίο, για να ακούμε μουσική, για να χορεύουμε, για να κάνουμε χαζομάρες...........

Και θέλω να τις ζήσω όσο πιο έντονα μπορώ μαζί σου! 

Συγγνώμη για όλες εκείνες τις φορές που ίσως ήμουν άδικη μαζί σου, που σου φώναξα, που σε μάλωσα, που θύμωσα μαζί σου. Άνθρωπος είμαι και εγώ και έχω αδυναμίες! Να ξέρεις πως εκείνες τις στιγμές σφίγγεται η καρδιά μου, αποζητώ το χαμόγελο σου, την αγκαλιά σου. Και πόσο ηρεμώ όταν τα δυο σου χεράκια αγκαλιάζουν το λαιμό μου! Πόσο γαληνεύω όταν μου χαμογελάς. Πόσο γλυκαίνει η ψυχή μου όταν με φωνάζεις ΜΑΝΟΥΛΑ!

Να είσαι πάντα γερή καρδούλα μου, πάντα χαμογελαστή και γεμάτη ζωή. 

Η μανούλα σου!

Σχόλια

  1. Να την χαίρεσαι Ελίζα μου την κοπελίτσα σου!Να είναι πάντα γερή κι ευτυχισμένη στην ζωή της!

    Πολύ συγκινητικό το γράμμα σου....να είσαι πάντα καλά να την καμαρώνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Xρόνια πολλά, με κάθε ευτυχία για όλη την οικογένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να την χαίρεσαι και να την δεις οπως επιθυμεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελίζα μου πολύ συγκινητική η ανάρτησή σου!! Περιγράφεις αυτό ακριβώς που αισθάνεται μια μανούλα για το παιδάκι της! Χρόνια πολλά στην κορούλα σου, να την χαίρεσαι και της εύχομαι να είναι πάντα ευτυχισμένη κι εκείνη και όλοι σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας.
    Μας περιμένει πως και πως το κοριτσάκι μου.
    Τρεις εβδομάδες έχει να μας δει και να τη δούμε.
    "Μου λείπεις" μου λέει από το τηλέφωνο και σφίγγεται η καρδούλα μου!
    Ξέρω όμως ότι περνάει καλά με τη γιαγιά της, με τους φίλους της.
    Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι σε όλες σας και να χαίρεστε τα ζουζούνια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξεχειλίζει αγάπη και υπερηφάνεια αυτό το γράμμα! Να την χαίρεσαι και να είναι πάντα γερή και τυχερή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να την χαίρεσαι Ελίζα μου, να την καμαρώνεις ευτυχισμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μακάρι όλες οι μαμάδες να έγραφαν έτσι!!! Χρόνια Πολλά στο παιδάκι σου! Ό,τι ποθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............