Πιτζάμα πάρτι!


Ναι, ναι καλά διαβάζετε! Το Σάββατο που μας πέρασε το σπίτι μας γέμισε κοριτσάκια ντυμένα με πιτζαμούλες. Ήταν ένα πιτζάμα πάρτι που οργανώσαμε μαζί με τις μικρούλες μου. Η Νεφέλη (η μεγάλη) έχει τα γενέθλια της το καλοκαίρι. Επειδή όμως εκείνη την εποχή τα σχολεία είναι κλειστά και οι συμμαθητές της είναι διακοπές δεν μπορεί να τα γιορτάσει μαζί τους. Αποφασίσαμε λοιπόν να της κάνουμε ένα μικρό παρτάκι στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Φέτος, και λόγω κρίσης, είπαμε να το κάνουμε στο σπίτι. Επειδή όμως δεν χωράμε πολλοί προσπαθούσαμε να βρούμε ένα τρόπο ώστε να μην έρθουν πολλά παιδάκια. Τελικά η κορούλα μου είχε την υπέροχη ιδέα να διοργανώσουμε ένα πιτζάμα πάρτι! Της εξήγησα, όμως ότι δεν θα μπορούσαν όοοοοολα τα κορίτσια να κοιμηθούν στο σπίτι μας. Έτσι κανονίσαμε να μείνει μόνο μια συμμαθήτρια της το βράδυ. Μάλιστα, μας ήρθε κουτί, που λένε, γιατί το συγκεκριμένο κοριτσάκι είχε ένα άλλο πάρτι νωρίτερα και άργησε να έρθει.

Την Παρασκευή, λόγω απεργίας δεν πήγα στη δουλειά-δεν είχα μεταφορικό μέσο-και κατάφερα να οργανωθώ καλύτερα. Πήγαμε το πρωί τις μικρές στα σχολεία τους και μετά μαζί με την κουμπαρούλα μου πήγαμε να ψωνίσουμε για το πάρτι. Περάσαμε και από ένα μαγαζί με κλωστές και αγοράσαμε υπέροχες κονκαρδούλες με λουλουδάκια από τσόχα, τις οποίες στο σπίτι, τις μετατρέψαμε σε καρφιτσούλες. Αυτό, ήταν το δωράκι μας για τους καλεσμένους!

Ετοιμάσαμε το σπίτι, γιατί την επόμενη το πρωί είχαμε άλλες δουλίτσες, και το μόνο που έμενε να κάνουμε ήταν να μαγειρέψουμε για να μην γουργουρίζουν οι κοιλίτσες όλων μας! Η τούρτα ήταν χειροποίητη και εξαιρετικά εύκολη, αφού ούτε καν ψήσιμο δεν ήθελε. Ευτυχώς που "μαγειρεύουν" και στο νηπιαγωγείο και την Παρασκευή είχαν φτιάξει μια υπέροχη φρουτοσαλάτα, την οποία ζήλεψα. Ζήτησα λοιπόν τη συνταγή από τη νηπιαγωγό και την φτιάξαμε για τους μεγάλους! Για "κυρίως πιάτο" είχαμε σαντουιτσάκια και λίγα πεϊνιρλάκια αλλά και λουκανικοπιτάκια. Δεν θέλουν και πολλά τα παιδιά. Να φανταστείτε με το ζόρι καταφέραμε να τα βγάλουμε από τα δωμάτια τους για να φάνε!!!!!!

Το καλό με το πιτζάμα πάρτι ήταν ότι όλα τα παιδάκια ήταν με τις πιτζάμες τους και χωρίς παπούτσια-με κάλτσες-και γλιτώσαμε κάπως το σπίτι. Γιατί γενικώς, όταν ένα πάρτι λαμβάνει χώρα σε ένα σπίτι την επόμενη μοιάζει σαν βομβαρδισμένο. Ειδικά όταν είναι παιδικό πάρτι! Μου αρέσει να καλώ κόσμο στο σπίτι, να κάνουμε πάρτι στις κορούλες μας, αλλά σκέφτομαι το συμμάζεμα μετά......... Τώρα δεν είχαμε και πολλά να μαζέψουμε. Οι μικρές ήταν όλες τους άψογες. Έμειναν μέσα στα δωμάτια, εκτός από κάποιες λίγες στιγμές, που βγήκαν για νερό ή τουαλέτα ή για να φάνε και μετά όλοι μαζί μαζέψαμε ότι είχε βγει στη μέση! Τέτοιο πάρτι το κάνω συνέχεια!!!!

Εκτός από τις συμμαθήτριες της μεγάλης ήρθαν και λίγα παιδάκια στην ηλικία της Ναντίνας για να έχει και εκείνη παρεούλα! Και ενώ οι μεγάλες άκουγαν μουσική από το λαπτοπ, χόρευαν, έπαιζαν διάφορα παιχνίδια, οι μικρές είχαν βγάλει τους μαρκαδόρους και ζωγράφιζαν, τις barbie και τα τουβλάκια! Και οι γονείς-όσοι κάθισαν για παρεούλα-κουσκουσάραμε στο σαλόνι. Ένα είναι το μόνο σίγουρο! Ότι μικροί και μεγάλοι περάσαμε υπέροχα!

Φεύγοντας οι φίλες της είχαν ζωγραφισμένο στο πρόσωπο τους το χαμόγελο της ικανοποίησης, αλλά το ίδιο είχαμε και εμείς. Μένοντας οι τρεις μας, εεεε οι τέσσερις μας (μην ξεχνάμε τη φιλενάδα που θα φιλοξενούσαμε), μαζέψαμε και τα τελευταία παιχνίδια που ήταν στη μέση και στρώσαμε για να κοιμηθούμε. Η μικρούλα μου έπεσε κατευθείαν για ύπνο, ενώ οι μεγάλες ήθελαν να δουν μια ταινία στην τηλεόραση. Δεν τους χάλασα χατήρι! Ευτυχώς που τους είχα στρώσει στο σαλόνι για να κοιμηθούν η μία δίπλα στην άλλη γιατί τα ματάκια τους στη μέση της ταινίας "βασίλεψαν"! 

Και σίγουρα τα όνειρα τους ήταν γεμάτα από τις υπέροχες στιγμές που έζησαν στο πάρτι!


Σχόλια

  1. Πραγματικά ωραίο πάρτυ! Έτσι όπως το περιέγραψες ήταν σαν να ήμουν κι εγώ εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οφείλω να ομολογήσω ότι το ευχαριστηθήκαμε όλοι μας!
    Άνετα το ξανακάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί ωραίο που το έγραψες! Πολύ όμορφα πρέπει να ήταν! Ζουλεύω καλέ! Θέλω κι εγώ πυτζάμα πάρτυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να διοργανώσουμε και ένα πιτζάμα πάρτι για τις μαμάδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί όχι... ε με λίγη διαφορετική θεματολογία... μάσκες ομορφιάς, μανικιούρ, μακιγιάζ... χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να την χαιρεσαι κ να περνατε παντα ετσι ομορφα κ γλυκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............