The Matrix!


Τα τελευταία χρόνια, στη χώρα που γεννήθηκα και μεγάλωσα, αισθάνομαι ότι όλοι μας ζούμε το δικό μας Matrix! Είμαστε μέσα σε γυάλινες φούσκες, συνδεδεμένοι με καλώδια σε όλο μας το σώμα και η ψυχή μας ζει σε μια εικονική πραγματικότητα, πλασμένη όπως τη θέλουν οι "μηχανές" που καθορίζουν το μέλλον μας και το μέλλον της χώρας μας. Και το χειρότερο είναι ότι εμείς διαλέξαμε αυτή τη μοίρα.

Θα επαναλάβω ότι η Δημοκρατία γκρεμίστηκε...... , για να "ξαναχτιστεί" μέσα σε μία νύχτα. Μέσα σε μία νύχτα πανικού που αποφασίστηκε ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα. Δεν ξέρω κατά πόσο μας έπιασε όλους στον ύπνο αυτή η απόφαση. Κάποιοι πρέπει να γνώριζαν από πριν όλες τις κινήσεις που θα γίνονταν. Κάποιοι δίνουν εντολές και εμείς σαν πιόνια τις ακολουθούμε. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία και την τελευταία στιγμή! Εμείς είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Κάποιοι άλλοι κινούν τα νήματα! Είναι γνωστό αυτό εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Απλά οι πρώτοι δίνουν σε άλλους εντολές, που με τη σειρά τους τις δίνουν σε εμάς. Αλυσίδα πάει το πράγμα!

Και έχω την εντύπωση ότι ο ίδιος ζει στο δικό του ονειρικό κόσμο, ή έτσι θέλει να μας δώσει να καταλάβουμε, γιατί όλοι αναρωτιούνται που βαδίζει; Που πάει; Όπως όταν λέμε: "Που πας ρε Καραμήτρο;" Ζητάς δημοψήφισμα από ένα λαό που τον έχεις ρουφήξει μέχρι το μεδούλι; Από ένα λαό που σου γυρνάει το κεφάλι στις παρελάσεις; Από ένα λαό που μαζεύεται στις πλατείες και σε γιουχάρει; Από ένα λαό που είναι έτοιμος να σκάσει σαν βόμβα; Και πιστεύεις ότι θα μαζευτούμε όλοι και θα πούμε ναι στο δημοψήφισμα; Ή δεν ξέρεις τι άλλο να κάνεις προκειμένου να σώσεις το τομάρι σου και πετάς ότι μ..........α σου κατέβει στον εγκέφαλο;

Και εσύ καλά την έχεις. Γιατί κάποια στιγμή θα φύγεις, είτε μόνος σου είτε με κλωτσιές, και θα πας στο  σπιτάκι σου-όχι εδώ-στο εξωτερικό. Και εμείς θα παραμείνουμε να μαραζώνουμε με τον αντικαταστάτη σου. Γιατί μην περιμένουμε ότι ο "καινούργιος" θα κάνει κάτι διαφορετικό. Όλοι εντολές εκτελείτε!

Μεγάλωσα και έφτασα 33 ετών σε μια χώρα που τόσα χρόνια μας έχει φλομώσει στα ψέματα! Σε μια χώρα που συνέχεια πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο! Και το άδικο είναι ότι θα έπρεπε να μην είμαστε στον πάτο γιατί υποτίθεται ότι εμείς είμαστε η κοιτίδα του πολιτισμού! Έχουμε μια ιστορία σαν πολιτισμός που όλοι τη ζηλεύουν! Και έχουμε φτάσει στο σημείο να μας "φτύνουν" όλοι. Έχουμε φτάσει στο σημείο να ντρεπόμαστε για τη χώρα που γέννησε τον Όμηρο, τον Περικλή, τον Ηρόδοτο, τον Ησίοδο, τον Αριστοτέλη, τον Αριστοφάνη, τον Μέγα Αλέξανδρο!

Τα παιδιά μου μαθαίνουν για όλους αυτούς τους σπουδαίους Έλληνες. Για όλους αυτούς που υπήρξαν μεγάλοι στην εποχή τους! Για όλους αυτούς που υπερηφανευόντουσαν όλοι οι Έλληνες. Σήμερα για ποιους θα υπερηφανευόμαστε; Για κανέναν!!!!!

Και τα παιδιά μου μεγαλώνουν με την ίδια αβεβαιότητα για το μέλλον τους που μεγάλωνα και εγώ. Και θλίβομαι για αυτό. Θλίβομαι πολύ!


Σχόλια

  1. Μα πόσο δίκιο έχεις! Πραγματικά δεν ξέρω τί θα ωφελούσε έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα. Κανείς δεν ξέρει τί θα ήταν το καλύτερο για τον λαό κι όχι για κάποιους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά κανείς δεν ξέρει τι είναι πλέον καλύτερο για όλους μας. Όλα έχουν γίνει αχταρμάς.
    Ένα παιδί την Παρασκευή ύψωσε το χέρι και φασκέλωσε τους επίσημους στη Λάρισα. Βγήκαν αμέσως στα κανάλια να μιλήσουν για το ποιόν των γονιών του και των δασκάλων του χωρίς να γνωρίζουν από τι οικογένεια προέρχεται αυτό το παλικάρι και ποιοι ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη!
    Για το ποιόν των γονιών και των δασκάλων όλων όσων βρίσκονται στη Βουλή δεν είδα κανέναν δημοσιογράφο να βγαίνει και να τους καταδικάζει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χα! Σωστή! Έτσι είναι... ό,τι δεν μας συμφέρει δεν το σχολιάζουμε. Τί νομίζεις, ότι και τα ΜΜΕ δεν είναι "πουλημένα";; Όχι όλα, αλλά τα περισσότερα! Ό,τι ακούμε πρέπει να κρατάμε τα μισά, το πολύ τα μισά! Η μισή αλήθεια δεν είναι αλήθεια. Και στα ΜΜΕ ούτε την μισή αλήθεια δεν λένε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις δίκιο... όσο περνούν οι ώρες τόσο περισσότερο πείθομαι ότι όλα είναι στημένα εξαρχής. Και οι εκβιασμοί και οι αντιρρήσεις και οι παραιτήσεις και ... και... και... Παίζουν όλοι μαζί θέατρο για να μας "επιβάλλουν" χωρίς εκλογές κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας (μόνο στο όνομα θα είναι σωτηρίας) και να πούμε κι ευχαριστώ που θα μας σώσουν. Θέλω να γράψω post αλλά δεν προλαβαίνω. Μέχρι να φτάσω στη μέση, έχουν ανατραπεί όλα τα προηγούμενα (αλλάζουν σενάρια, δηλώσεις, αποφάσεις, συμμαχίες κλπ με την ταχύτητα του φωτός). Τι ζούμε Θεέ μου!

    ΥΓ : Στο σχόλιό σου για το παιδί από την Λάρισα, έχεις επίσης δίκιο για την παρατήρηση που κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην ανησυχείς Vivi μου.
    Θα έχεις περισσότερο υλικό για ανάρτηση.
    Τα γεγονότα τρέχουν με χίλια και πρέπει να τα προλάβουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............