Πάει ο παλιός ο χρόνος!!!!!


Μια σχετικά δύσκολη χρονιά φεύγει σε δύο μέρες και μια ακόμα πιο δύσκολη έρχεται. Έτσι ακούγεται! Θα δείξει. Είναι και δίσεκτο το έτος, αν και εμένα δεν με πτοεί αυτό. Σε δίσεκτο έτος παντρεύτηκα! 

Θέλω αυτή η ανάρτηση να είναι κάτι σαν απολογισμός της χρονιάς που φεύγει χωρίς όμως να την χαρακτηρίσω έτσι στον τίτλο! Εδώ όμως είναι που κολλάω και δεν ξέρω τι τίτλο να της βάλω!!!!! Αποφάσισα λοιπόν να αρχίσω να γράφω και ίσως να τον βρω στην πορεία......

Γενικά, για εμάς, ήταν μια σχετικά ήρεμη χρονιά. Φαντάζομαι θα το πήρατε είδηση και από τις αναρτήσεις που έκανα όλο το 2011! Ξεκινήσαμε με θετικές σκέψεις, τις οποίες θυμόμασταν κατά καιρούς, μέχρι που τις αφήσαμε για λίγο στο ράφι γιατί μας έφαγε η ρουτίνα! Υπάρχουν όμως εκεί και κάποια στιγμή θα συνεχίσουμε να τις δημοσιεύουμε, έτσι για να ανεβαίνει το ηθικό μας. Μας απασχόλησε και μια εγκυμοσύνη, την οποία παρακολουθούσαμε από κοντά. Δεν είναι άλλη από τη διδυμοκοιλίτσα της κουμπαρούλας μου.

Τα μωράκια γεννήθηκαν τον Απρίλιο που μας πέρασε, με όσες δυσκολίες πέρασαν μέχρι να αντικρίσουν το φως της πρώτης τους ημέρας, αλλά τώρα χαίρουν άκρας υγείας και εμείς που τα περιτριγυρίζουμε έχουμε "λιώσει" στην κυριολεξία από τις τσαχπινιές τους. Ειλικρινά σας λέω, ότι αυτά τα μωράκια τα έχω αγαπήσει τόσο πολύ, που αν οι συγκυρίες τα φέρουν έτσι και δεν τα δω για αρκετές μέρες μου λείπουν. Σαν να είναι δικά μου παιδιά!

Και συνεχίζουμε....... Κάναμε διαγωνισμούς, όχι πολλούς, λίγους και καλούς. Είχαμε ξεκαρδιστικές ατάκες των παιδιών μας, πρωτότυπες σχολικές εργασίες και ζωγραφιές, αποκριάτικους χορούς, συνταγές για λαχταριστά γλυκά, κατασκευές, αναμνήσεις, σκέψεις και συλλογισμούς, ζήλιες και φόβους που ξορκίσαμε, βραβεία που λάβαμε και δώσαμε απλόχερα, προτάσεις για εξορμήσεις αλλά και για φιλικές ιστοσελίδες. Αγανακτίσαμε, γίναμε γκάου, ψάξαμε για την ευτυχία. 

Γενικά το τελευταίο δεν θέλει και πολύ ψάξιμο. Ούτε είναι βελόνα στα άχυρα που δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ. Ανοίξτε καλά τα μάτια της ψυχής σας και θα το βρείτε δίπλα σας. Είναι τόσο κοντά σας. Και δεν είναι τίποτα άλλο από την οικογένεια σας και τους αγαπημένους ανθρώπους που σας περιτριγυρίζουν. Τις ημέρες των Χριστουγέννων δεν βγήκαμε και πολύ εκτός σπιτιού, λόγω του ότι τη μικρούλα μας την ταλαιπωρούσε μια ελαφριά γαστρεντερίτιδα. Και όμως. Περάσαμε εξίσου καταπληκτικά και εντός των τειχών. Γιατί; Θέλει και ρώτημα; Γιατί ήμασταν μαζί μαμά και κόρες (και ο μπαμπάς μας φυσικά!), κάναμε μαζί ότι μας ευχαριστούσε, είδαμε ταινίες, διαβάσαμε βιβλία, παίξαμε επιτραπέζια, χαζέψαμε στο ίντερνετ, ξενυχτήσαμε (με τη μεγάλη κυρίως......) μιλώντας ασταμάτητα. Υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό; Από το χαμόγελο στο πρόσωπο των παιδιών μας; Και παρόλο που έξω έβρεχε και έκανε κρύο εμείς ήμασταν στα ζεστά. Και όχι λόγω των καλοριφέρ. Είχε ζεσταθεί η καρδιά μας και αυτό έφτανε. Τώρα έρχεται ένα δεύτερο τριήμερο και ήδη ξέρω πως και αυτό θα είναι αξέχαστο!!!!

Πέραν όμως όλων των παραπάνω, η χρονιά που πέρασε, ήταν πολύ δύσκολη για πολλούς συνανθρώπους μας. Πολλοί έχασαν τη δουλειά τους, σε πολλούς μειώθηκε ο μισθός τους και όλη αυτή η κατάσταση σίγουρα μόνο μιζέρια και γκρίνια φέρνει στους ανθρώπους. Εγώ από τη μεριά μου, χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου πιο τυχερό από κάποιους άλλους, θέλω να σκέφτομαι θετικά. Η ζωή έχει πολλές δυσκολίες. Θέλω να προσπαθώ να σκέφτομαι ότι το κάθε εμπόδιο που παρουσιάζεται είναι για κάτι άλλο καλύτερο που θα έρθει. Και μέχρι τώρα αυτή μου η σκέψη δεν με έχει προδώσει!

Για τη χρονιά που έρχεται, ένα πράγμα θα ήθελα να σας πω. Όσο δύσκολη κι αν είναι για εσάς και την οικογένεια σας, δείτε την με θετικό μάτι. Αδράξτε την ευκαιρία για να έρθετε πιο κοντά με τους δικούς σας ανθρώπους. Η οικογένεια μας είναι το λιμάνι μας που θα αράξουμε και που στα δυσκολότερα θα μας στηρίξει. Αγκαλιάστε τους αγαπημένους σας, μοιράστε τους απλόχερα την αγάπη σας και δεν θα χάσετε! Το χαμόγελο τους θα είναι η καλύτερη ανταμοιβή σας!

Καλή χρονιά γεμάτη υγεία, χαρά, χαμόγελα, ζεστασιά και πάνω από όλα αγάπη. Πολλή αγάπη!!!!


Σχόλια

  1. ας ευχηθούμε να περάσουμε το 2012 όσο πιο ανώδυνα γίνεται !!!

    καλή χρονιά λοιπον και χρόνια πολλά !!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά mamma El! Με υγεία, αγάπη και χαρά! Μια και σε διαβάζω είπα να περάσω να πω και τις ευχές μου. Νομίζω πως κι ο τίτλος που διάλεξες είναι τελικά ο πιο ταιριαστός.

    Πάμε γι' άλλα λοιπόν στη νέα χρονιά, για να δούμε τι μας επιφυλάσσει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή χρονιά να χαίρεστε τα μωρούλια σας!!!Κουράγιο σε όλους μας και υγεία υγεία υγεία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............