Ξέρετε γιατί Μπλογκ-αρετε????


Τα blogs είναι παντού! Φαίνεται πως κάθε επιχείρηση, φιλανθρωπική οργάνωση, πολιτικοί, μουσικοί αλλά και πολύ απλοί άνθρωποι έχουν ένα blog. Μπορείτε να βρείτε blogs για οτιδήποτε σκεφτείτε! Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ένα blog σχετικά με οποιοδήποτε θέμα. Οι bloggers μπορούν να ξεκινήσουν ένα blog χωρίς να έχουν καμία τεχνογνωσία και χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσουν χρήματα. Τότε γιατί το κάνουν; Ας δούμε μερικούς από τους πιο κύριους λόγους.

Marketing

Οι επιχειρήσεις και άλλοι οργανισμοί έχουν γενικά blogs στις ιστοσελίδες τους. Τα blogs είναι φανταστικά εργαλεία marketing. Επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να ανεβάζουν φρέσκο περιεχόμενο στον ιστοχώρο τους σε τακτική βάση, που τους κρατά στην κορυφή των μηχανών αναζήτησης. Τους επιτρέπουν να επικοινωνούν με τους πελάτες τους σε μια πιο ανεπίσημη βάση από αυτή που έχουν στην ιστοσελίδα τους. Τους βοηθάνε να προωθήσουν συγκεκριμένα μέρη της δραστηριότητας της επιχείρησης τους την κατάλληλη στιγμή. Πχ Μία εταιρεία διακοπών θα μπορούσε να δημοσιεύσει στο blog της πακέτα για διακοπές σκι κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου).

Αυτοπροβολή

Επίσης υπάρχουν άτομα που αρέσκονται να προβάλουν τον εαυτό τους μέσα από ένα blog. Όπως στις επερχόμενες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες που οι υποψήφιοι δημιουργούν blogs για να προωθήσουν τα μηνύματα τους προς τους πολίτες. Άνθρωποι του αθλητισμού, μουσικοί, συγγραφείς και ηθοποιοί χρησιμοποιούν συχνά τα blogs για να έχουν έναν διάλογο με τους οπαδούς τους και για να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους.

Χρήματα

Κάποιος μπορεί να βγάλει και χρήματα μέσα από το blog που διατηρεί, αν και δεν είναι πάντα εφικτό κάτι τέτοιο. Ένα blog μπορεί να κερδίζει χρήματα μέσα από κάποιες διαφημίσεις που προβάλλονται σε αυτό, από κάποιες συστάσεις εταιρειών κλπ.


Συμβολή σε μια κοινότητα

Πολλοί άνθρωποι γράφουν σε blogs επειδή έχουν να αναφέρουν κάτι χρήσιμο για μια συγκεκριμένη περιοχή, για ένα συγκεκριμένο θέμα. Ορισμένοι τύποι blogs σχηματίζουν δίκτυα: διαδικτυακές κοινότητες άμεσης επικοινωνίας των bloggers που διαβάζουν ο ένας το blog του άλλου προκειμένου να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον. Ένα καλό παράδειγμα είναι τα blogs μαγειρικής όπου οι bloggers ανταλλάσσουν συνταγές μεταξύ τους και προτείνουν εστιατόρια διαδικτυακά.

Γράφοντας ένα ημερολόγιο

Μερικοί άνθρωποι επιθυμούν να γράφουν σε ένα blog, όπως σε ένα ημερολόγιο, καθώς αυτή η εφαρμογή προσφέρεται απόλυτα για κάτι τέτοιο. Τα ταξιδιωτικά blogs είναι μια μορφή ημερολογίου, και ένα καλός τρόπος να μοιραστούν με τους φίλους τους όλα όσα κάνουν όταν βρίσκονται σε ταξίδι στο εξωτερικό.

Εσείς ξέρετε γιατί Μπλογκ-άρετε????

Θα έπρεπε. Σας δίνει σκοπό και κίνητρο. Γνωρίζοντας ΓΙΑΤΙ  blog-άρετε σας παρέχει την ενέργεια και την επιμονή που χρειάζεται για να διατηρηθεί το blog σας, ακόμα κι όταν δεν σας κάνει αίσθηση να γράψετε απολύτως τίποτα. Νιώθετε σαν να έχετε μια αποστολή να φέρετε εις πέρας.

Γνωρίστε γιατί blog-άρετε! Αφήστε το περιεχόμενο του και τους στόχους που έχετε για αυτό να σας οδηγήσουν. Θα σας βοηθήσουν να είστε πιο συγκεντρωμένοι σε αυτό και φυσικά πιο παραγωγικοί!

Σε ελεύθερη μετάφραση από τη σελίδα του Brent Riggs


Για κάποιους ίσως το blogging να φαίνεται περίεργο. Έτσι άκουσα τουλάχιστον τις προάλλες. Και από κάποιον που διατηρεί δικιά του σελίδα κάπου αλλού! Από κάποιον που είναι γνώστης του διαδικτύου και προσπαθεί να προωθήσει κι εκείνος τη δουλειά του; τις σκέψεις του; Δεν ξέρω τι ακριβώς. 

Εγώ ξεκίνησα να ασχολούμαι με το διαδίκτυο κυρίως για να παίζω διάφορα παιχνίδια. Παρόλο που έχω ασχοληθεί αρκετά με τους υπολογιστές, έχω και ένα ECDL που δεν ξέρω σε τι θα μου χρησιμέψει τελικά, δεν είχα ιδέα πόσες δυνατότητες έχει το ιντερνετ. Αυτές τις ανακάλυψα με τον καιρό.

Πρώτα, ψάχνοντας για παιδικά έπιπλα, βρήκα κάποια φόρουμ. Και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το ότι υπήρχαν αυτές οι διαδικτυακές κοινότητες από τον καιρό που γέννησα την πρώτη μου κόρη-περίπου το 2002. Μέσα από τα φορουμ για γονείς γνώρισα και άλλες μανούλες που είχαν θέματα με τα παιδιά τους ή απλά έψαχναν μια καλή διαδικτυακή παρέα. Έτσι ασχολήθηκα με αυτά περίπου για τρία χρόνια. Αραίωσα για λίγο όταν μου πρότειναν-γνωστές πλέον μέσα από κάποιο φόρουμ-να κάνω λογαριασμό στο facebook. Κάτι που δεν γνώριζα πως λειτουργεί μέχρι που άνοιξα τον λογαριασμό μου. Και στην αρχή μου φαινόταν περίεργο κιόλας. Ειδικά στον τρόπο λειτουργίας του.

Για τα blogs άκουγα στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, ειδικά για κάποιους επώνυμους (δημοσιογράφους κλπ) χωρίς επίσης να ξέρω τι είναι! Άκουγα ότι είναι ένα είδος ημερολόγιου, αλλά τι ημερολόγιο; Έτσι κάποια μέρα αποφάσισα να δω τι ακριβώς είναι. Έχοντας σπουδάσει βρεφοκομία σε μία ιδιωτική σχολή και έχοντας μια μικρή προϋπηρεσία είχα και έχω στην κατοχή μου υλικό που θα μπορούσα να μοιραστώ με γονείς που αρέσκονται να διαβάζουν άρθρα στο διαδίκτυο. Από την ενασχόληση μου με τα φορουμ είχα καταλάβει ότι πλέον όλο και περισσότεροι γονείς αναζητούν συμβουλές και λύσεις μέσω του διαδικτύου. Με αυτόν τον σκοπό ξεκίνησε και το Mamma El

Στην πορεία όμως, και σταματώντας πλέον να ασχολούμαι με τα φόρουμ (παρόλο που κάποιες, φίλες πλέον, μου λείπουν ιδιαίτερα), αποφάσισα να κάνω αναρτήσεις με πιο προσωπικό περιεχόμενο, θέλοντας να μοιραστώ με τους αναγνώστες μου και φίλους bloggers και μη την καθημερινότητα μου, τις ιδεολογίες μου, τις σκέψεις μου και τους προβληματισμούς μου. Πως όμως θα γινόταν αυτό αφού το blog, στο ξεκίνημα του, είχε άλλο περιεχόμενο και σχεδόν καθημερινές αναρτήσεις; Αποφάσισα λοιπόν να δημιουργήσω και ένα δεύτερο, όπου θα περιελάμβανε όλα τα άρθρα για γονείς που είχαν αναρτηθεί εδώ. Και δεν ήταν λίγα πιστέψτε με, αφού το Mamma El μετρούσε ήδη δύο χρόνια ζωής περίπου! 

Τελικά το να blog-άρει κάποιος είναι καταπληκτικό. Ειδικά για εμένα. Μπορώ να γράψω πράγματα που θέλω να μοιραστώ με κάποιους ανθρώπους, που θα μου ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να τα πω μπροστά τους. Ναι, είμαι ντροπαλή! Τι να κάνουμε; Αλλά μου δίνει και τη δυνατότητα να γνωρίσω και άλλους bloggers που θέλουν να κάνουν το ίδιο. Και μου αρέσει πολύ αυτό! Είναι μια μεγάλη διαδικτυακή οικογένεια που υποστηρίζει ο ένας τον άλλον ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές του και μία από τις πιο δημιουργικές εξίσου! 

Δεν ξέρω αλλά για ένα περίεργο λόγο ο Blogger μας βγάζει τον καλύτερο μας εαυτό!

Εσείς τελικά ξέρετε γιατί blog-άρετε; Εγώ ναι!!!!!

Υ.Γ. Προχθές "μιλούσα" στο τσατ του facebook με την καλή φίλη Kalli και μου ανέφερε ότι έχει κάνει μία ανάρτηση σχετικά με το blogging και γιατί όλοι εμείς έχουμε blog. Μάλιστα μας καλεί όλους στο προσωπικό της πλέον blog-Kalli's blog-να απαντήσουμε στην ερώτηση της. Όταν το διάβασα της είπα ότι είχα ακριβώς την ίδια ιδέα (με το άρθρο που-ίσως-διαβάσατε παραπάνω), αλλά με πρόλαβε! Τελικά για αυτό οι Χιώτες πήγαιναν δύο-δύο!!!



Σχόλια

  1. Είσαι καταπληκτική! ! ! Δεν έχω τίποτα άλλο να πω! ! ! ! Η ανάρτηση στο ιστολόγιο για εσένα έτοιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ σταμάτα! Με κάνεις και κοκκινίζω κρυολογημένη γυναίκα.
    Φιλενάδα σε ευχαριστώ που μου δίνεις έμπνευση. Ξέρεις πόσο καιρό την παιδεύω αυτή την ανάρτηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή ανάρτηση! Το δεύτερό σου μπλογκ όμως δεν μπορώ να το δω γιατί θέλει λεει κάποια πρόσκληση ή κάτι τέτοιο

    anthomeli.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ συγγνώμη, έχεις δίκιο! Είχα κάνει κάποιες ρυθμίσεις για να αλλάξω κάτι και είχα ξεχάσει να το επαναφέρω. Τώρα είναι ΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............