Αιμορροϊδες ε; Δεν βαριέσαι!!!


Αιμορροϊδες ε; Καταφέραμε να το πάθουμε και αυτό! Θυμάστε την ανάρτηση με την ατάκα της κόρης μου "Μηχανικά οπίσθια"; Ε, μετά από αυτό, και κατόπιν μίας επίσκεψης στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του σπιτιού ανακάλυψα ότι είχα μια μικρή απώλεια αίματος! Στην αρχή δεν θορυβήθηκα ιδιαίτερα καθώς μετά τη γέννηση της μικρής κόρης η περίοδος μου κάνει κάτι τέτοια τρελά! Όμως η αιμορραγία συνεχιζόταν και συγχρόνως είχα και μια μικρή ενόχληση, σαν να είχα βγάλει κριθαράκι στον ποπό μου. Ούτε πονούσα, ούτε με έτσουζε. Μόνο ένα μικρό τσιμπιματάκι ένιωθα. Για αυτό και ο γιατρός ψιλομπερδεύτηκε όταν του τηλεφώνησα. Δεν μπορούσε να μου απαντήσει με σιγουριά αν πρόκειται για αιμορροϊδα ή για ραγάδα. Όταν του είπα ότι έχω γεννήσει και μάλιστα δύο φορές του έκανε ακόμα περισσότερη εντύπωση πως δεν με είχαν ενοχλήσει τότε! Και όμως! Τελικά είχαν πεταχτεί από τις εγκυμοσύνες χωρίς όμως να με ενοχλήσουν! Και τώρα μάλλον έφτασε η ώρα τους!

Μάλλον η ώρα της! Γιατί μιλάμε για μία και μοναδική! Αλλά τι μία ε; Μία που αλλάζει άρδην τον τρόπο ζωή μου!

Κομμένα λοιπόν τα βαριά φαγητά με πολλές σάλτσες, τα πολλά μπαχάρια, τα αλλαντικά, τα οστρακοειδή, το κυνήγι, τα οινοπνευματώδη. Λες και κάθε μέρα καταναλώνω τέτοια είδη! Σχεδόν ποτέ! Anyway! Ευτυχώς μου επέτρεψε ο γιατρός να πίνω και ένα καφεδάκι γιατί αλλιώς θα έπρεπε να βρω άλλη συνήθεια που θα ξύπναγε κάθε πρωί.

Η μαμά μου μού έδωσε και μια ωραία ιδέα. Κάθε βράδυ να βάζω σε ένα μπολάκι λίγο νερό και μέσα να «βυθίζω» δύο ξερά δαμάσκηνα. Το πρωί να τα τρώω (μιλάμε για πολύ ζουμερά!) πίνοντας ένα ποτήρι νερό. Ακόμα κι αν δεν υποφέρετε από αιμορροϊδες θα σας βοηθήσει πολύ αν πάσχετε από δυσκοιλιότητα.

Κομμένο και το χαρτί υγείας γιατί σύμφωνα με το γιατρό δεν ενδείκνυται για τις αιμορροϊδες γιατί τις ερεθίζει! Αντ’ αυτού θέλει καλό πλύσιμο και σκούπισμα με καθαρή και μαλακή πετσέτα ή με βαμβάκι. Στο γραφείο μου είναι δύσκολο να πλένομαι οπότε μου σύστησε το υγρό χαρτί υγείας, όχι μωρομάντηλα λόγω της λανολίνης που περιέχουν, κάτι το οποίο ακόμα το ψάχνω γιατί πρώτη φορά το ακούω.

Το καλό της όλης υπόθεσης είναι ότι παρόλο που είναι εσωτερική την εντοπίσαμε και θα γλιτώσω την κολονοσκόπηση. Το μόνο μειονέκτημα; Ότι δεν θεραπεύονται, δηλαδή δεν θα καλυτερέψουν, άρα φροντίζουμε να μη χειροτερέψουν. Θα πρέπει να μάθω να ζω και με τις αιμορροϊδες. Εγώ και αυτές παρεούλα θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας!

Και ένα ακόμα καλό; Με τη διατροφή που θα κάνω θα χάσω και κιλά. Μοντελάκι θα γίνω!

Ψάχτηκα και στο διαδίκτυο και βρήκα πληροφορίες και οδηγίες προς ναυτιλομένους. Για να ξέρουμε και τι μας γίνεται ε;


Αιμορροϊδες; Τι είναι; Πως αντιμετωπίζονται;
Φυσικοί τρόποι για την ανακούφιση αιμορροϊδων

Σχόλια

  1. οι γιατροί θέλουν απλά να χειρουργούν... οι αιμορροίδες και να χειρουργηθούν μπορεί να ξαναεμφανιστούν... εμένα μου είπε φίλος γιατρός ότι στην Αμερική υπάρχει ένα προιόν χωρίς φαρμακευτικές ουσίες, που είναι μια συσκευή πολύ παγωμένη και την βαζεις μόνη σου για λίγο και μετά από δύο φορές χρήσης έχεις αποτελέσματα σαν να εβαζες κρεμες ενα μηνα!! αλλά δεν υπάρχει ακόμα στην Ελλάδα! μου είπε ότι έμαθε ότι θα έρθει και στην Ελλάδα στον Μάρτιο, αλλα σε φαρμακεία δεν το ξέρουν. μήπως ξερει κανείς κάτι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ τι να σου πω; Δεν έχω ακούσει τίποτα τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............