Μολυσματική Τέρμινθος!


Λίγο πριν τελειώσει το νηπιαγωγείο η Ναντίνα εμφάνισε στο μέτωπο ένα μικρό κόκκινο σπυράκι. Στην αρχή δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία καθώς νομίζαμε πως ήταν κάποιο τσίμπημα και απλά ερεθίστηκε η περιοχή επειδή η μικρή προφανώς το έξυνε!

Αυτό όμως με τον καιρό μεγάλωνε και γινόταν σαν μια μικρή κυστούλα! Το μέγεθος του ήταν σαν το κουκούτσι ενός αχλαδιού. Έψαχνα να βρω δερματολόγο που να είναι συμβεβλημένος με ταμεία και ο ένας μου βρωμούσε και ο άλλος μου ξίνιζε! 

Μέχρι που αποφάσισα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Θα την πήγαινα σε δερματολόγο κι ας πλήρωνα. Έτσι κι έγινε! Είχα μιλήσει με πολλούς μέχρι τότε και τελικά κατέληξα σε έναν-μου άρεσε ο τρόπος που μου είχε μιλήσει στο τηλέφωνο-που ήταν και κοντά στο σπίτι μου!

Και τελικά καλά έκανα και την πήγα γιατί η μικρή είχε κολλήσει μολυσματική τέρμινθο!!! Όταν το άκουσα θορυβήθηκα λιγάκι γιατί ξέρω ότι στους μεγάλους μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή, την είχα ακουστά σαν ασθένεια αλλά μόνο στους ενήλικες!!!! Οπότε καταλαβαίνετε την έκπληξη μου!!!

Ο δερματολόγος μου είπε ότι πρόκειται για ιό, με ρώτησε αν έχουμε εγώ και ο σύζυγος και αν το παιδί έχει βγάλει πουθενά αλλού! Του είπα πως δεν έχω παρατηρήσει κάτι ούτε σε εμάς αλλά ούτε και στο παιδί. Ειδικά στο παιδί αφού κάθε μέρα την κάνω μπάνιο λόγω του ότι τα απογεύματα πηγαίνουμε στην παιδική χαρά της γειτονιάς και δεν μπορώ να την αφήσω με τα χώματα!

Στα παιδιά μεταδίδεται με την μεταξύ τους επαφή (πχ παιχνίδι) και είναι θαύμα που δεν κόλλησαν οι φίλες της στην παιδική χαρά ή στο σχολείο! Ένα ενδιαφέρον άρθρο υπάρχει στο ιστολόγιο της Gold Mum σε συνεργασία με την κ. Σπανού Γιώτα (Δερματολόγο -Αφροδισιολόγο) που δίνει πολλές απαντήσεις στους γονείς παιδιών που νοσούν από μολυσματική τέρμινθο. Γιατί πρόκειται για ιό!

Ο δερματολός μου είπε πως η τέρμινθος δεν καταπολεμείται με κρέμες και πως η μοναδική θεραπεία είναι είτε ο καυτηριασμός ή η κρυοπηξία με υγρό άζωτο. Και μιας και ήμασταν στο ιατρείο αποφάσισα να προχωρήσουμε στην επεμβασούλα προκειμένου να αποφύγουμε και την εξάπλωση του ιού είτε στην ίδια είτε σε άλλα παιδάκια!

Ο γιατρός της έσπασε το "σπυράκι" με μια μικρή βελονίτσα, της το καθάρισε και κατόπιν της έκανε κρυοπηξία με laser. Της έβαλε και λίγο ιώδιο στην πληγούλα, της το κάλυψε με ένα τσιρότο και μου έγραψε να πάρω από το φαρμακείο ιώδιο με οινόπνευμα. Ένα σκεύασμα που το φτιάχνει εκείνη τη στιγμή ο φαρμακοποιός.

Ξεκινήσαμε με τρεις φορές αλλαγούλα μέσα στο Σαββατοκύριακο με μικρή επικάλυψη της πληγής με το βάμμα ιωδίου και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα το κάνουμε πρωί και βράδυ. Μετά την αποθεραπεία θα πρέπει να της βάζω αντιηλιακό προκειμένου να μην της αφήσει σημάδι και φυσικά να μην το ξύσει!

Αυτό ήταν που την "έσωσε" κιόλας! Παρόλο που είχε φαγούρα την απέτρεπα από το να το ξύσει και να το πληγιάσει! Έτσι δεν εξαπλώθηκε ο ιός πρώτα σε εκείνη και κατόπιν σε άλλα παιδάκια ή ενήλικες!!!



Σχόλια

  1. Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που παραθέτεις mama el! Θα έχουμε το νου μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια παροιμία λέει:
    "Αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και εγω ξερω μονο με σεξουαλικη επαφη ειχα και εγω για πολλα χρονια και ειμαι εξπερ
    οτι θες στειλε μου μηνυμα στο epapaki@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν το ειχα ξανακουσει ποτε.Πολυ χρησιμη αναρτηση.Θα προσεχουμε απο δω και περα.Φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μετά από πολύ "μελέτη" στο διαδίκτυο κατέληξα στο γεγονός ότι μάλλον το κόλλησε από το κολυμβητήριο!!!
    Γυρνώντας από τις διακοπές και αφού ανοίξει ξανά το κολυμβητήριο θα ρωτήσω κι άλλους γονείς αν παρατήρησαν κάτι παρόμοιο στα δικά τους παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα σας,

    Μηπως θα ηταν εύκολο να μου δώσετε τη συνταγή για αυτό το σκεύασμα οινοπνέυματος και ιωδίου που σας έγραψε ο γιατρός;

    Σας ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να ήθελα δεν μπορώ καθώς τη συνταγή την κράτησε η φαρμακοποιός που το παρασκεύασε!
      Δεν μπορεί ο καθένας να το φτιάξει. Μόνο σε φαρμακείο μπορείς να το παρασκευάσεις και μόνο με συνταγή δερματολόγου!

      Διαγραφή
  7. Πόνεσε κατά τη διαρκεια της επέμβασης, της έκανε νάρκωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγγνώμη τώρα το είδα το σχόλιο....
    Της έκανε ξυλοκαϋνη.... Δεν πόνεσε απλά επειδή είχε μαζέψει αρκετό υγρό μέσα την ενοχλούσε που της το σκάλιζε και νόμιζε ότι πονούσε...
    Η Ναντίνα είχε όμως μόνο ένα. Τώρα σε περισσότερα δεν ξέρω τι κάνουν οι δερματολόγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............