Μαθητές και ζώδια!

Οι κόρες μου είναι και οι δύο πλέον μαθήτριες δημοτικού. Η μεγάλη πέμπτη και η μικρή πρώτη! Βρέθηκα μπροστά σε ένα άρθρο σχετικά με το πως μπορούμε να βοηθήσουμε τους μικρούς μαθητές σε σχέση με το ζώδιο τους. Δεν μπορώ να πω ότι ασχολούμαι με το τι λένε τα ζώδια, ούτε δίνω και πολύ σημασία, αλλά συνήθως οι αστρολόγοι που κάνουν τις προβλέψεις πιάνουν πολλά χαρακτηριστικά των χαρακτήρων του κάθε ζωδίου. Και πάλι όμως είναι στον κάθε άνθρωπο και τι χαρακτήρα αναπτύσσει μεγαλώνοντας.

Μου άρεσε όμως το πως το έθετε στο άρθρο και είπα να μεταφέρω τις προβλέψεις των παιδιών μου. Η μεγάλη γεννημένη το μήνα Αύγουστο και με ζώδιο το "βασιλιά" του ζωδιακού κύκλου, όπως αναφέρει το άρθρο, κυριαρχεί από το κεφάλι και τους ώμους του στην τάξη!!!!! Γέλασα εδώ γιατί όσοι μας ξέρουν και έχουν δει τη Νεφέλη καταλαβαίνουν αμέσως γιατί το γράφει αυτό. Τα μαλλιά της είναι σγουρά και αφάνα, σαν χαίτη λιονταριού! Ειλικρινά δεν κάνω πλάκα!!! Και η πλάτη της είναι αρκετά ανοικτή. Πήρε από εμένα το παιδί!!!

Επίσης γράφει:

Το παιδί Λέοντα θα το αναγνωρίσετε αμέσως, μέσα στην αυλή στο διάλειμμα. Είναι ο Ζορό, ο Μπάτμαν, ο ιππότης. Σκοτώνει τους κακούς και σώζει τον κόσμο. 


Σκέφτεται με μια ταχύτητα ηλεκτρονικού υπολογιστή. Προσοχή όμως, να είστε επιφυλακτικοί. Πρόκειται για ένα άτομο πολύ ευαίσθητο, γεμάτο με μεγάλες ιδέες. Ιδεαλιστής, πολύ απαιτητικός απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό. Δεν ανέχεται τις μετριότητες και κυρίως τις δικές του.


Η παραμικρή κριτική, κυρίως αν δεν είναι δίκαιη, τον απογοητεύει. Ένας κακός, ένας άσχημος βαθμός απρόσμενος, μια τιμωρία άδικη και ιδού, ο μικρός Λέων βρίσκεται μέσα στους τελευταίους της τάξης. Το λαμπερό πνεύμα πέφτει μέσα στη χειρότερη παρέα του σχολείου.

Μην ξεχνάτε ποτέ ότι ένας Λέοντας θέλει πρώτα απ' όλα να τον κοιτάζουν. Ευχαριστείστε τον με ζεστασιά όταν σας εξηγεί το πόσα πράγματα έκανε μέσα στην τάξη.

Δώστε του συγχαρητήρια για την παραμικρή καλή βαθμολογία. Αντί να παραπονεθείτε για τους άσχημους βαθμούς του στα μαθηματικά, μείνετε άφωνοι για το 19 που σας έφερε στη γυμναστική. Θαυμάστε τον, γίνετε ο καθρέφτης μπροστά στον οποίο μπορεί να σταθεί.

Μην κάνετε το λάθος να κριτικάρετε ή ακόμα και να υπογραμμίσετε σκληρά τις αδυναμίες του. Μην ανησυχήσετε πολύ εάν δεν είναι καλός στα μαθήματα. Είναι τόσο φιλόδοξος που μόνος του θα κάνει την προσπάθεια για να βελτιωθεί.

Οι παρατηρήσεις σας θα του δώσουν την εντύπωση ότι αμφιβάλλετε γι' αυτόν και κάτι τέτοιο ένας μικρός Λέων δεν το ανέχεται με τίποτα. Ωστόσο κρατήστε κάποιες ισορροπίες, μια και αν σας πάρει τον αέρα ή στους καθηγητές του, μπορεί να γίνει ένας μικρός τύραννος, γεμάτος καπρίτσια. Στο χέρι σας είναι να τον κρατήσετε κάπου στο μέσον. Ούτε πολύ σεμνό, γεγονός που δεν ταιριάζει στον βασιλιά του ζωδιακού, ούτε τόσο εγωιστή που να σας κάνει τη ζωή δύσκολη.

Τι θα γίνει όταν μεγαλώσει
Σίγουρα ένας καλλιτέχνης, ζωγράφος ή κωμικός, ειδάλλως θα τον βρει κανείς μέσα στις επιχειρήσεις. Ακόμα στην πολιτική, μπροστά πάντα από τη σκηνή. Πολλοί Λέοντες ακολουθούν νομικά επαγγέλματα, γίνονται δικηγόροι, δικαστές.
Ο Λέων είναι από τη φύση του ένας από τους πωρωμένους με το νόμο. Δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι από μικρός έδινε το μάθημα του στους κακούς.

Το ζώδιο της Νεφέλης συγκαταλέγεται στους κοινωνικούς!!! Και εδώ θα συμφωνήσω. Κάνει πολύ εύκολα φιλίες, θέλει να συμμετέχει παντού και στην παρέα της-λόγω του ζωδίου της-το "παίζει" αρχηγός!

Η μικρή πάλι, γεννημένη αρχές του χρόνου-3 Ιανουαρίου και ζώδιο Αιγόκερως-(ίδια η γιαγιά μου!) τα θέλει όλα στην εντέλεια. Ίσως για αυτό έχει το ζώδιο και στην κατηγορία, οι επιμελείς!!!!

Και συγκεκριμένα:

Θα το έχετε ήδη προσέξει. Με το μικρό σας Αιγόκερω έχετε να κάνετε με ένα παιδί σοβαρό. Δεν αφήνει ποτέ εκκρεμότητες στα μαθήματα του και δεν θα δείτε ποτέ ακαταστασία στη σάκα του. Τα πάντα είναι οργανωμένα και τακτοποιημένα με ακρίβεια.
Η κυρίαρχη λέξη για το συγκεκριμένο μαθητή είναι μια: υπευθυνότητα. Από πολύ μικρός συνειδητοποιεί ότι πρέπει να πάρει τη ζωή στα χέρια του και ποτέ δεν αφήνεται σε παιδικές παρορμήσεις.

Εάν έχετε την ευκαιρία, παρατηρήστε τον στην αυλή κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Όσο οι συμμαθητές του μαλώνουν ή παίζουν μπάλα, εκείνος βρίσκεται σε μια γωνιά και συζητά για σοβαρά θέματα με τον καλύτερο του φίλο.

Αναρωτιέστε αν είναι φυσιολογικό για ένα παιδί στην ηλικία του να ενεργεί με αυτό τον τρόπο; Μην ανησυχείτε, γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει. Χαράζει το δρόμο του με σιγουριά και ακολουθεί πιστά την πορεία του. Περιοριστείτε στο να ελέγχετε αν κάπου η συμπεριφορά του παρεκκλίνει και για τα υπόλοιπα αφήστε το μόνο του. Εάν κάποια στιγμή πιστέψετε ότι από το παιδί σας λείπει η φιλοδοξία, οπλιστείτε με υπομονή.

Το παιδί Αιγόκερως γνωρίζει να «κρύβεται» πολύ καλά. Μην πιστεύετε ότι είναι τόσο σεμνός όσο θέλει να δείχνει. Ψάχνει πάντα με πείσμα τις σωστές λύσεις. Την ημέρα που θα τις βρει ο Αιγόκερως δεν θα διστάσει καθόλου να αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος.

Κατά βάθος πρόκειται για έναν υπερφιλόδοξο που ονειρεύεται να κυβερνήσει τον κόσμο, ένα ον σκεπτικό, κυρίαρχο, με ανεπτυγμένη αναλυτικότητα. Θα πάει μακριά. Σιγά, αλλά σταθερά.
 
Τι θα γίνει όταν μεγαλώσει
Θα διαλέξει ίσως την πολιτική (πολλοί από τους πολιτικούς έχουν γεννηθεί σ\' αυτό το ζώδιο) ή επαγγέλματα που έχουν σχέση με την τράπεζα και το χρήμα. Μπορεί ακόμα να γίνει ένας φιλόσοφος ή καθηγητής Πανεπιστημίου. Σε κάθε περίπτωση θα γίνει κάποιος με ισχυρή επιρροή, εκτός και αν επιλέξει τη θρησκεία,-και εκεί όμως θα κάνει καριέρα! Οι Αιγόκεροι λατρεύουν τα πλούτη και σίγουρα θα τα αποκτήσουν.

Γενικά ότι θα θελήσει στη ζωή της, πιστεύω, ότι θα αποκτήσει. Είναι έτσι ο χαρακτήρας της που ακόμα και τώρα, στην ηλικία των 6,5 ετών, καταφέρνει να παίρνει αυτό που θέλει!!!

Φυσικά, είναι στην κρίση τους το τι θα επιλέξουν να κάνουν όταν μεγαλώσουν. Ίσως να είναι κάποια από αυτά που αναφέρει το άρθρο, ίσως όμως όχι! Εμείς απλώς, ως γονείς τους, θα τις βοηθήσουμε να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις που έχει το σχολείο, θα τις βοηθήσουμε να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν ελεύθερα μεγαλώνοντας! Θα είμαστε το στήριγμα τους, όπως ήταν και οι δικοί μας γονείς!

Μπορείτε να δείτε πληροφορίες για τα υπόλοιπα ζώδια στο Tlife.gr

Να συμπληρώσω ότι η μαμά είναι Σκορπιός και ο μπαμπάς Κριός. Ωραίος συνδυασμός εεεεεεεεεεεεεεε;


Σχόλια

  1. Εμενα στον μεγαλο κατι πετυχε στον μικρο αν και ειναι 2 ετων δεν ταιριαζει καθολου το ζωδιο του. Μα θα μου πεις τι καταλαβες απο 2 ετων;Λεμε τωρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα.... Και εγώ το διασκέδασα το πρωί. Για αυτό άλλωστε έκανα και την ανάρτηση.
      Καλά μη νομίζεις ότι και στις δικές μου έπεσε μέσα!!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............