Απεργίας έργα Νο 2!


Και σήμερα έμεινα στο σπιτάκι μου αφού μέσα μαζικής μεταφοράς είχε μετά τις 3 το μεσημέρι, και όπως ήταν αναμενόμενο, δεν υπήρχε περίπτωση να ταλαιπωρηθώ τόσο πολύ για να πάω στη δουλειά. Ενημέρωσα, λοιπόν, το γραφείο που δουλεύω ότι δεν θα με δούνε ούτε σήμερα. Ευτυχώς αύριο θα έχει λεωφορεία και τρόλεϋ και έτσι θα πάω.... Και λέω ευτυχώς γιατί στο τέλος, αν συνεχιστούν οι απεργίες, θα κάτσω μόνιμα στο σπίτι μου. Και στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή αυτό είναι κάτι που θα φέρει τα πάνω κάτω στην οικογένεια μας. Το ξέρουμε όλοι μας ότι με ένα μισθό πλέον μια οικογένεια με παιδιά δύσκολα τα φέρνει βόλτα στους καιρούς που ζούμε.

Δεν θα μας πάρει από κάτω όμως τώρα γιατί θα μιλήσουμε για μαγειρική. Και συγκεκριμένα για κοτόπουλο. Σήμερα το μενού είχε κοτόπουλο με μουστάρδα και μέλι. Μια συνταγή που ανακάλυψα στη σελίδα Συνταγές της παρέας όταν έψαχνα στο google να βρω συνταγές για τηγάνι γουοκ, κάτι που απέκτησα τους τελευταίους μήνες και προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο συχνά γίνεται. Εγώ τουλάχιστον τρελαίνομαι για κινέζικο φαγητό. Δεν θα πω το ίδιο για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας αλλά εφόσον υπάρχει το γουοκ στο σπίτι θα προσπαθήσω να τους μυήσω σε αυτό......

Για να δούμε όμως τι θα χρειαστείτε για τη συνταγή....

Συστατικά:

2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένα σε μπουκίτσες
5 - 6 κουτ. σούπας μουστάρδα (οχι πικάντικη κατά προτίμηση)
1 κουτ. σούπας μέλι
1/2 πράσινη πιπεριά
1 ποτηράκι κρασιού βότκα (επειδή δεν έχω έβαλα νεράκι)
χυμό από 2-3 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 κύβο ζωμό βοδινού (προαιρετικά)
3 - 4 κουτ. σούπας λάδι



Και πως το φτιάχνουμε; Ουουουου εύκολα..... Η συνταγή αναφέρει ότι η παρασκευή της γίνεται σε κατσαρόλα. Εγώ δύο φορές που το έχω φτιάξει το έκανα στο γουοκ. Το αποτέλεσμα; Για κάντε την και περιμένω εντυπώσεις..... Εμάς απλώς μας ενθουσίασε!!!


Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε την (κομμένη) πιπεριά και τις μπουκίτσες κοτόπουλου μέχρι να πάρουν ασπρο χρώμα.


Μόλις ασπρίσουν, ρίχνουμε τη βότκα και το αφήνουμε 1 - 2 λεπτά να βράσει.

Σε ένα σέικερ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε να γίνουν ένα μίγμα. Το ρίχνουμε κι αυτό στην κατσαρόλα.



Ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα, τόσο ώστε να σκεπαστεί το κοτόπουλο και λίγο παραπάνω (όχι πολύ).

Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε και το μέλι (και αν έχουμε και τον κύβο) και ανακατεύουμε.


Χαμηλώνουμε το μάτι σε μισή φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα του.





Μια συνταγή που δεν θέλει περισσότερο από μία ωρίτσα για να γίνει..... Και που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Αν σας αρέσουν φυσικά τα πικάντικο-γλυκόξινα φαγητά....


Καλή επιτυχία!




Σχόλια

  1. Και εγώ σήμερα την κοπάνησα από το γραφείο :)
    Αλλά τόσο όρεξη για μαγειρική δεν είχα. Οπότε έφτιαξα ντουλάπες :)

    P.S. Νόστιμο μου φαίνεται το κοτοπουλάκι σου. Μου άνοιξες την όρεξη τώρα, για αυτό πάω να χτυπήσω μία Μερέντα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνοδεύστε το με ρυζάκι όπου θα έχετε προσθέσει λίγο κουρκουμά (στη μύτη του κουταλιού) ένα καρύκευμα με πολλές βιταμίνες που θα του δώσει ένα αχνό κίτρινο χρώμα και θα ταιριάζει με τη σάλτσα μουστάρδας από το κοτόπουλο!!!

      Διαγραφή
  2. Είναι η δεύτερη φορά που το φτιάχνω.
    Την πρώτη έβαλα ένα λεμόνι, γιατί έτυχε και δεν είχα άλλα. Τώρα έβαλα δύο και βγήκε λίγο πιο όξινη η γεύση του. Οπότε την επόμενη φορά θα περιοριστώ και πάλι στο ένα λεμόνι για να μειώσω την όξινη γεύση και να είναι λίγο πιο γλυκιά για να αρέσει και στις κόρες μου. Το έφαγαν αλλά όχι όπως την πρώτη φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............