Κραυγή!!!!!



Ήμουν έτοιμη να κάνω ανάρτηση για μια ομαδική εργασία της κόρης μου σχετικά με τα κουλουράκια λαδιού που έφτιαξαν με μια συμμαθήτρια της. Όμως, με όλα τα γεγονότα να τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα θα ήμουν εκτός τόπου και χρόνου. Μη σας πω ότι θα νομίζατε ότι ζω στο δικό μου ροζ συννεφάκι και δεν έχω επαφή με την πραγματικότητα! Επειδή όμως και ο άντρας μου ήταν, λόγω εργασίας, σχεδόν μια ανάσα μακριά από όλα αυτά που συνέβαιναν χθες το βράδυ, οφείλω να γράψω την άποψη μου σαν αγανακτισμένη πολίτης αυτής της χώρας, που πλέον καταρρέει-μη πω έχει ήδη καταρρεύσει εδώ και πολύ καιρό!-και ας τολμήσει κάποιος, βάσει του νέου νόμου, να μου πει να τη διαγράψω!

Ο κόσμος-και εμείς μαζί-πλέον δεν αντέχουμε άλλο όσους μας κοροϊδεύουν τόσα χρόνια. Τους άκουγα να μιλούν χθες στις κάμερες και το μόνο που αισθανόμουν ήταν αηδία και αποστροφή! Θέλουν να δείχνουν ότι νοιάζονται για τη χώρα για όλους εμάς αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο εαυτός τους, η καρέκλα τους και πως θα σώσουν τον κώλο τους! (συγγνώμη για την έκφραση). Αν ενδιαφέρονταν πραγματικά, αντί να προσπαθούν να μας πείσουν με φανφάρες θα έπρεπε να βρουν μια τρύπα για να κρυφτούν γιατί πλέον ούτε η συγγνώμη τους αρκεί. Θα έπρεπε να είχαν και να έχουν το σθένος-όπως σε πολλές άλλες χώρες-να πουν όχι στην Παγκόσμια Τράπεζα αλλά και στο γνωστό πλέον σε όλους ΔΝΤ!

Άκουγα στην τηλεόραση για τους γνωστούς-αγνώστους κουκουλοφόρους. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί τους λένε γνωστούς-αγνώστους; Γιατί η αστυνομία τους ξέρει! Γιατί δεν τους πιάνει θα μου πείτε; Γιατί εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κυβερνόντων και όχι μόνο. Υποτίθεται ότι ο κόσμος βγήκε στους δρόμους ειρηνικά αλλά δυστυχώς στους έσωθεν της Βουλής δεν άρεσε αυτό γιατί δεν τους άφηναν να σκεφτούν με ηρεμία! Και τους σιχαίνομαι ακόμα περισσότερο όταν βγαίνουν και λένε ότι η Αθήνα καίγεται για ακόμα μία φορά και το παρακράτος, που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι, μένει ασύλληπτο από την αστυνομία. Ποια αστυνομία καλέ; Αφού το παρακράτος είναι η ίδια η αστυνομία. Αυτοί που καίνε την Αθήνα πληρώνονται από κάποιους άλλους για να το κάνουν. Για να τρομάξουν τον κόσμο που διαδηλώνει ειρηνικά, να τον τρέψουν μακριά από το μέρος που λαμβάνονται οι αποφάσεις για το μέλλον του και για το αν θα μπορεί να αναπνέει την επόμενη μέρα. Το έχουμε ξαναπεί! Δεν έχουμε δημοκρατία!

Και γιατί κάθε φορά που έχουμε διαδηλώσεις και καταστροφές στην Αθήνα κλείνουν-προσέξτε από το καλοκαίρι ε; (μόνο στις διαδηλώσεις)-οι σταθμοί του Μετρό;

Θέλουν να δείξουν στον κόσμο που κάθεται σπίτι του-χωρίς να δείχνουν τι πραγματικά γίνεται-και βλέπει τηλεόραση ότι: «Να, δείτε τι θα γίνει αν βγείτε στους δρόμους…. Κινδυνεύετε!».

Εμείς πρέπει να κάνουμε οδυνηρές θυσίες. Αυτοί τι θυσίες κάνουν; Καμμία!!!

Βγείτε από την εικονική πραγματικότητα που ζείτε, που ζούμε και μας χειρίζονται όλοι σαν μαριονέτες και ελάτε να τους διώξουμε όλους με ελικόπτερα όπως έκαναν στην Αργεντινή και στο Εκουαδόρ! Τι περισσότερο έχουν αυτές οι χώρες από εμάς;

Δεν χρειαζόμαστε ούτε αναδιάρθρωση χρέους, ούτε αναδιάρθρωση πολιτών, αλλά αναδιάρθρωση ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Πρέπει να συγκαλεστεί λογιστικός έλεγχος με άτομα φερέγγυα που θα ορίσει ο λαός. Αναρωτιέστε ποτέ αν όντως χρωστάμε τόσα πολλά;  350.000.000.000 δις ευρώ! Μα είναι δυνατόν μια τόσο μικρή χώρα όπως εμείς να χρωστάμε ένα τέτοιο ποσό; Αποκλείεται!

Βλέποντας ένα ντοκυμαντέρ στον ALTER, όσο είχε σήμα τουλάχιστον, έχω πεισθεί ότι το χρέος και απεχθές είναι και παράνομο και αντισυνταγματικό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το αποδείξουμε.

Η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ εκβιάζουν την Ελλάδα ότι δεν θα δώσουν τις δόσεις του δανείου αν δεν δεσμευτούν να κάνουν ότι τους λένε. Πριν δεκάδες χρόνια ένας Μεταξάς κατάφερε να πει ΟΧΙ στην Γερμανική απειλή. Τώρα ένα μάτσο φλούφληδες δεν μπορούν να πουν ΟΧΙ στους εκβιαστές που πολύ απλά θέλουν να μας σβήσουν από το χάρτη γιατί έτσι του συμφέρει τώρα. Αύριο, ίσως, τους ενοχλεί η Ιταλία, η Ισπανία….. και πάει λέγοντας.

Δεν είμαι ούτε δημοσιογράφος, ούτε πολιτικός, ούτε δημαγωγός. Είμαι ένας απλός άνθρωπος, καθημερινός, μια μητέρα που παλεύει να μεγαλώσει τα παιδιά της σε μια χώρα με μέλλον για αυτά. Σε μια χώρα που θα στηρίξει τις επιλογές τους και όχι να τα απογοητεύσει πριν καλά-καλά πατήσουν στα πόδια τους. Ένας άνθρωπος που σιχάθηκε, και κουράστηκε, και δεν θέλει άλλο να ακούει πια ψέματα για τη σωτηρία της χώρας και τη δική του όλα αυτά τα χρόνια που από τότε που γεννήθηκε η χώρα ακόμα σώζεται!!!! Και όπως ήταν φυσικό αυτή η πτώση πλέον σταμάτησε, πιάσαμε πάτο. Δεν πάει πιο κάτω!

Η κόρη μου τις προάλλες μου είπε ένα ανέκδοτο που κυκλοφορεί:

«Αν έπεφταν ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου από τον πύργο του Άϊφελ, ποιος θα σωζόταν;»

Απάντηση:

«Η Ελλάδα!»


Σχόλια

  1. Εχεις απόλυτο δικιο σε αυτά που γραφεις! Αλλά δυστυχώς κανείς δεν κάνει τίποτα.Εκαναν εκβιαστικές ανακοινώσει στην ουσία για το τι σημαίνει χρεωκοπία για να φοβήσουν το κόσμο και να περάσει το δικό τους!Αυτοί οι ανθρωποι δε που έχουν καταστήματα στην Αθήνα πόσο φορές το χρόνο κλαίνε τις περιουσίες τους? Τι του φταίνε ήθελα να ήξερα!

    Το ανέκδοτο φοβερό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nιώθω ακριβώς όπως κι εσυ!!! Είδα να καταστρέφονται ιστορικά μνημεία όπως κατέστρεψαν την Ελλάδα ... ποιοι? Μα αυτοί που ανέφερες. Οι βαλτοί και οι πουλημένοι...οι άνανδροι που δεν αγαπούν την Ελλάδα και που νιάζονται μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον...αν μιλάω για τους πολιτικούς ή τους κουκουλοφόρους? Μα και για τους δυο!!!! Τα ίδια σκ@τ@ είναι !!!! Αφήστε τον κόσμο να διαδηλώσει και να εκφραστεί. Τι φοβάστε? Αφού φέρατε την Ελλάδα στο μηδέν κι ακόμη πιο κάτω!!!! Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την φίμωση. Κι ας με πάνε φυλακή...θα μάθουν τα παιδιά μου οτι μπροστά στις αξίες και τις αρχές και τα πιστεύω μας δεν δειλιάζουμε για την βόλεψη του καναπέ μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι ετσι φιλενάδα και λίγο χειρότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς! Θα ζήσουμε και εμείς και τα παιδιά μας άσχημες καταστάσεις, που ήδη λίγο έως πολύ τις ζούμε ήδη. Αντί να κάψουν την Βουλή καίνε περιουσίες ανθρώπων. Αντί να δώσουμε έμφαση για το τι γινόταν στην Βουλή μέσα εκείνη την ώρα επικεντρώθηκαν όλοι στις καταστροφές. Ποιός θυμάται ποιός ψήφισε βουλευτής "ναι" και ποιός "όχι"; Θα το δείξουν οι επόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............